Şimdi Ara

EVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar.


    Yakın tarihte başlıkta belirttiğim ekran kartını aldım. Kart yük altında ve furmark testinde değerleri iyi şöyle ki;

    Furmark 1080P de 67 bazen 70 derecelere kadar çıkıyor % 60 fan hızıyla. Sonuç aşağıda.

    EVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık


    Fan ayarları da şu şekilde

    EVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık



    Asıl sorun ekran kartı boştayken (sıfır fan) çalışırken yük altında değilken masaüstünde 50-55 derecelere kadar çıkıyor. Bu karttan kullanan varsa yardımcı olabilir mi acaba? Bu değerler normal mi yoksa benim düşündüğüm gibi yüksek mi? Kartın macununu Arctic Mx-4 ile değiştirdim ona rağmen bence sıcaklıklar yüksek ancak yük altında sıcaklıkların gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.


    Not : Kasa akışımın ve psu'nun gayet yeterli olduğunu düşünüyorum şöyle ki; 1500W gold psu var Rx 570 ile sıfır fan çalışırken pubg mobile de bile 50 dereceyi nadiren görüyordu ancak bu kart sistem boştayken bile 50 derece :)



    LÜTFEN 1080Tİ kullanan varsa lütfen sisteminin boşta ve yük altında ki değerlerini paylaşırsa sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CcOsmanLı -- 19 Ocak 2021; 9:30:30 >







  • yük altında ısılar iyiyse sorun yok. şu an benim 970 de boşta 45 derecede çalışıyor.


    fan eğrisini 10-20 derece arasında yüzde 20'ye getirirseniz kartı boştayken oda sıcaklığının 5-10 derece üstünde tutabilirsiniz.

  • Ardsul kullanıcısına yanıt

    Hocam olmadı öyle yapacağım. Normalde yük altındayken de bu oranda sıcak çalışsa 90 derece altına düşmemesi gerek ancak çok şükür fanları biraz açınca ısı değerleri iyi gibi. 1080 Tİ kullanıp da yorum yapan olsa anlarız normal değerleri.

  • Masaüstü'nde belki hızlar'ı düşmüyor'dur kartın, mesela nvidia kart kullanır'ken yapılan 1 yanlış var, bazıları nvidia ayarlarına girip oradaki güç ayarını maximum performance şeklinde ayarlıyor, fakat o ayar standart olrk gelen (optimum güç) şekli'nde kalmalı, keza o adı üstünde güç ayarı, yani performance'ı etkilemez, ama performance seçildiği'nde masaüstü'nde bile gpu ve bellek hızı'nın yüksek'te kalmasına sebep oluyor ve hâliyle'de masaüstü'nde kartın fazla güç tüketip, fazla ısınması'na sebep oluyor.


    Bu ayarı değiştirdiysen resimde'ki konumu'na geri çevirrsin.


    EVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık



    Diğer yandan, kartın oyunlarda'ki ısı'sı daha önmli, o duruma bakılınca, bahsettiğin değerler güzel. EVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık 


    Bnm kulandığım kart ile masaüstü'nde 15-20c ile masaüstü işleri ve nette film youtube video zart zurt fln takılıyorum, ortam 20~22c arası kasa h500p önü mesh olmayan ilk version, tüm fan'lar 600rpm olrk ayar'lı, hava almıyor diye düşünen'ler için önü mesh modelini'de çıkarttı'lar çünkü insanlar'ı tatmin etmek zor.









  • Conar-XP kullanıcısına yanıt

    Hocam Allah razı olsun. Bugün format attım driver kurdum sistem 20-30 derece arasında gidip geliyor inan şaşırdım ancak dediğiniz gibi frekansları düştü bir furmark teti yaptım baktım sonuç aynı. İnan şans eseri oldu diye pc yi kapatmak istemedim EVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık Sonra konuya bakayım belki yorum vardır dedim sizin yorumu gördüm anladım ki maksimum performans ayarladığım için öyle olmuş EVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık  Allah razı olsun tekrardan çok çok teşekkür ederim şuan 27 derecede kart EVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık 

  • CcOsmanLı kullanıcısına yanıt

    Amin, cümlemizden.


    Oluyor öyle şeyler yaw, gözün aydın. EVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık 

  • Conar-XP kullanıcısına yanıt

    Valla kartı satıyordum şimdi vazgeçtim EVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık  Tekrar teşekkürlerEVGA 1080 Tİ SC BLACK EDİTİON Sıcaklık 

  • Kart 60 dereceye kadar fan açmayabilir. İlgili programı indirip fan profilinizi oluşturursanız (mesela 40 derecede %40 çalışsın diye) kartınız daha serin çalışır...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gOkO -- 3 Şubat 2021; 8:43:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.