Şimdi Ara

PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Corsair 110r ile geçirdiğim altı aylık süreçten sonra p400a rgb kasaya geçiş yaptım. Kasaya genel olarak bakabilmeniz için aşağıdaki görseli sizinle paylaşıyorum.


    PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ

    Arkadaşlar bu kasaya geçmek istememdeki asıl sebep önceki kasam corsair 110r'ın her nekadar sık olsa da bütün fan slotları dolu olduğu halde istediğim termal performası sergilememesi ve rtx 3060ti gaming x trio gibi bir gpunun kasaya zorla girmesiydi. Ayrıca phanteks neon led striplerimi anakartımın argb desteği olmadığı için kullanamazken phanteks kasa ile beraber gelen gömülü kontrölcü sayesinde kullanabilme imkanıydı. Fakat phanteks kasaya geçişle beraber bir takım farklılıklar da gözüme çarptı. Arkadaşlar bu kasa corsair 110r dan daha alçak fakat çok daha uzun bir kasa.


    PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ


    Önündeki kapak komple mesh panel. Böylece hava akışı anlamında en tepeye oynuyor. Önde 3 tane 120lik argb fanla geliyor. Ayrıca 3 fan bir splitter ile gelmiyor maalesef. 3 fan 3 anakart slotunu kapatıyor. Lakin ben sipariş geçtim çünkü bütün fan slotlarını doldurma niyetindeyim. Herhangi bir egzoz fanı dahil değil. Lakin ben eski kasadakini şimdilik kullanıyorum. Eski kasamdan kalan artic p14lerimi şimdilik kullanamıyorum anakart üzerinde yer olmadığından. Lakin tepede fan kullanmak istediğinizde anakart güç çıkışı kablosu ile ilgili sıkıntı yaşıyorsunuz eğer fanı önden takarsanız. Bu sebeple önce kabloyu bağlayıp sonra fanı takmanızı şiddetle öneririm.


    PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ

    Phanteks kasanın uzun olması hdd drive kutusu ile psu arasındaki mesafeyi arttırdığından kullanıcıya daha çok çalışma alanı sunmakta. Ayrıca sdd takma aparatları, ön kapak vidaları, arka kapağın kapanma mekanizması, hdd kutusu ses izalasyonu gibi konularda corsair 110r'ın çok ötesinde bir kasa.


    Termal performans olarak kesin bir tam karşılaştırma yapamıyorum maalesef. Lakin size 20dklık aida 64 fpu+gpu testi sonuçlarını paylaşacağım.

    İşlemci 1.275v 4.35 ghz

    Gpu ise oc yapılmış durumda.

    PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ


    Ortam sıcaklığı 17.7 derece. Evet arkadaşlar testi yaparken elim kasanın egzoz fanının arkasında. :)

    Eğer bu testi eski kasam ile yapsaydım işlemcim 95, gpu ise 70 derecelerde olurdu fakat fan seviyesi 200rpm kadar artardı.

    Division 2 oynarken gpu sıcaklığı 2 derece fan hızı ise 1400rpmden 1100rpme kadar geriledi.


    Arkadaşlar kasanın son halini sizlerle paylaşıyorum.


    Kablolamada efsaneydimdir hiç laf söyletmem.

    PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ

    Phanteks neon argb led strip bağladım. Aslında bir tane daha mevcut lakin boşta tek girş olduğundan onu bağlayamıyorum.


    PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ

    Bu ise kasanın önden duruşu.


    PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ


    Merak ettiğiniz birşey olursa severek yardımcı olmak isterim. Bir test de tüm fanları bağlayarak yapmayı düşünüyorum. Aklımda öndeki argb fanların üçünü ikisi tepe biri arka olacak şekilde arkaya alıp öne iki tane artic p14 fan takmak. Çünkü argb fanlar mesh panelde güzel durmuyor. Yan panelde ise karartma güzel duruyordu corsair 110r kasamda. Bir ihtimal yan cama karartma yapmayı deneyebilirim.


    Arkadaşlar bu kasa 890tl fiyatıyla tam bir fp ürünüdür. Kanaatimce alanı pişman etmez.

    Kalın sağlıcakla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 17 Ocak 2021; 0:15:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arkadaşlar yorum ve sorularınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun güzel bir tanıtım olmuş

  • brokengineer kullanıcısına yanıt

    Deneyimler için teşekkürler her ne kadar bir ara p400s aldın sanıp hayal kırıklığı yaşadıysam da p400a olduğunu duyunca pek memnun olmuştum fiyatına göre ferah ve soğutması yeterli bir kasa bende ilerde bir güncelleme yaparsam ya phanteks ailesini yada fractal design ailesini tatmak istiyorum tekrar hayırlısı olsun güle güle kullanın

  • 900 liraya kasa ve F/P ?


    PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 900tlye alternatif önerebilir misin daha fazlasını sunan 3 tane rgb fan ile beraber. Amerika fiyatı 90 usd. Trye gelince 900 oluyor maalesef. Bak aşağı görecen fpyi.


    PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 17 Ocak 2021; 17:42:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brokengineer

    900tlye alternatif önerebilir misin daha fazlasını sunan 3 tane rgb fan ile beraber. Amerika fiyatı 90 usd. Trye gelince 900 oluyor maalesef. Bak aşağı görecen fpyi.


    Takılıyorum hocam. Güzel kasa güle güle kullanın.


    Bir de 760 liraya var bununla sizinkinin farkı ne?


    https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-phanteks-eclipse-p400a-rgb-temperli-cam-mid-tower-atx-beyaz-fiyati,738752748.html





  • Akakçe benim kasa olduğunu belirtiyor. Linkteki kasa ama p400a modeli fanlar rgb değil. 2 fanla geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Ufak bir yanlış anlaşılma oldu maalesef. Doğrusunu sipariş ettim. Phanteks kasa olarak güzel ürünleri uygun fiyata veriyor gerçekten. Phanteksler hem kasa olarak hem de tr pazarı olarak güzel bir ivme yakaladı hem kalite hem bulunabilirlik hem de fiyat olarak. Şuanda havalar da soğuk olduğundan sıcaklık farklılıklarını algılamak zor. Yaz ortalarında soğutmanın önemi ortaya çıkacak. Bu aralar division 2'ye sardım. Oyun işlemciye ve gpuya iyi yükleniyor bir pubg kadar olmasa da. Ev 17 derece iken işlemci 55derece, gpu ise 67dereceyi görüyor fanlar 1200rpmi görmüyor. Yazın da muhtemelen oda sıcaklığım 25 dereceyi görse işlemci sıcaklığı 63, gpu ise aynı fan hızında olsa 75 dereceyi görecek ki hem gpu hem cpu fan açacağından muhtemelen 5 derecelik bir artış olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön tarafta toz filtresi olmaması sebebiyle almaktan vazgecmiştim bu kasayı.Yeni bir kasa almam gerekiyor ve Fractal Design Meshify C almaya karar verdim.İnceleme için teşekkürler..

  • Hakazul kullanıcısına yanıt

    Maalesef ön tarafta toz filtre yok fakat mesh aralıkları küçük olduğundan tozu bir filtre kadar olmasa da tutuyor. Meshify c çok güzel bir kasa. Standart p400a ya göre biraz daha pahalı ama değer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.