Şimdi Ara

Siirt Üniversitesi Mezunu İnsan Kaynakları Personeli Tarafından Reddedilmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesela size koymuyor mu bu durum? Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinden mezunsunuz, not ortalamanız da ortalamanın gayet üstünde, staj deneyiminiz de var ve bir staj daha yapmanız gerekiyor bakın stajyerlikten bahsediyorum normal bir pozisyon bile değil yani. Stajyerlik, Türkiye'deki adıyla post modern kölelik ve ilana başvuruyorsunuz, başvuruyu değerlendiren Siirt Üniversitesi Halka İlişkiler mezunu bir tip sizi yeterli görmüyor falan mesela. Bir değil, iki değil. Hayır lanet stajı da mezun olabilmek için yapmam gerekiyor. Mezun olduktan sonra basıp gideceğim burdan zaten. Kendimizi Siirt Üniversitesi'nden, Bitlis Üniversitesi'nden, Aksaray Üniversitesi'nden mezun olmuş dandik bir insan kaynakları personeline bile beğendiremiyoruz. Bir de kibar kibar mail atıyorlar "Başvurunuza olumsuz dönüş yapmak zorundayız, daha uygun profiller var." vs. diye. Gerçekten trajikomik. Sanki SpaceX'te Uzay Mühendisliği ilanına başvuruyoruz ulan alt tarafı stajyerlik ilanı neyin şovu bu?

    Bu ülkede iş beğenmeme var diyen tipler hayatın gerçeklerinin farkına varsın. ZORUNLU STAJ yapmak bile imkansız lan bu ülkede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-781808C66 -- 16 Ocak 2021; 15:37:33 >







  • staj bulmak iş bulmaktan daha zor diyorlar, katılıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam niye öyle yapıyorlar peki sizce? Yanlış anlamayın ironi yapmıyorum, sebebini öğrenmek istiyorum.

  • Arkadaşlar staj konusunda maalesef şartlarınızı dibe çekin. Ülke ekonomisi çöp olduğu ve işsizlik ilah katına çıktığı için maaş talep etmeyin yemek verseniz yeter işe girebilir miyim diyin. Burada amaç şu maaşlı işe girerken tecrübem var diyebilmek. Evet aşırı acımasızca, kölelik, zalimlik bir sistem ama elden bir şey gelmez. Ha şu da var maaşsız staj bulması zor torpil geçiyor ülkede. Torpil cumhuriyeti.

  • Bilmiyorum ama mesela büyük şirketlerden red yiyince koymuyor çünkü bakıyorum Linkedin'de şirket hiyeraşisine ve başvuruları toplayıp değerlendiren kişinin profiline falan diyorum ki tamam yani buraya uygun görülmemiş olabilirim sonuçta benden daha tecrübeli ve daha kalifiye kişiler başvurmuş olabilir falan ama gidip de küçük-orta ölçekteki bir şirketin Siirt Üniversitesi İnsan Kaynakları personeli tarafından başvurunuz olumsuz sonuçlandı maili gelince insanın keyfi kaçıyor.
  • meola147of kullanıcısına yanıt
    Zorunlu staj var üstüne bir de ben 6 ay, 1 yıl civarı daha staj yapıp mesleki yeterliliğe eriştikten sonra yurt dışında yüksek lisans hedefliyorum. Bu gidişle hayal olacak gibi. İmkansız yani bulmak.
  • kadın mıydı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

    kadın mıydı

    Cinsiyetle alakası yok, kadının reddettiği de oldu, erkeğin reddettiği de. Ben ne anlatıyorum, sen ne soruyorsun dostum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.