Şimdi Ara

Audi A4 B7 Çözülemeyen Elektrik Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Aracımda elektrik kesme sorunu var. Araç çalışır halde, park halinde, hareket halinde hiç fark etmeksizin 1 saniyelik bazen tüm elektriği bazen sadece farları bazen klimayı, gösterge ekranının... elektriğini kesiyor. Motor stop etmiyor. Sürekli olarak yapmıyor yeri geliyor 1 ay boyunca hiç yapmıyor yeri geliyor 15 dk da 5 kere yapıyor. Hatayı yaptığı anda bazen iç aydınlatmayı açıyor kendi kendine. 4-5 tane usta gezdim akü, şarj dinamosu, sigorta kutusu, ecu, ccm, bcm... hepsi kontrol edildi. Elektrik tamamen gitmiş olsa belki diagnostik cihazında sorunu göreceğiz ama göremiyoruz. Elektrik kesildiği anda da yüzlerce arıza düşüyor.


    Bir kaç usta BCM denilen direksiyonun altındaki elektrik merkezi diye tarif ettikleri parçayı söyledi. Değiştik sonuç yine aynı. Son zamanlarda cam kaldırma düğmesi bu arızayı tetikliyor ve tüm elektrik 10 saniye civarı kesiliyor. Yabancı audi forumlarında bu arıza ile ilgili bir şey bulamadım.


    Konuyla ilgili tavsiyelerinizi, yardımlarınızı bekliyorum.








  • Benzer arızayı w204'lerde yedekleme aküsü bittiği zaman yapıyor. a4'lerde ikinci bir akü var mı bilmiyorum.

    Ek olarak bu tarz elektronik arızalar (ki sanırım diagnostik cihaza düşen arızalar birbiriyle bağlantısız) genelde şarj dinamosunun fazla voltaj üretmesinden de kaynaklanabiliyor. Normalde 13-14volt civarında olması gerekirken 15-16voltlara çıkıyorsa bir çok sistem kendini korumak için bu tarz arızalara geçebiliyor. Yani arızayı yaptığı anda şarj voltajınızı ölçmeniz gerekiyor.

  • Josepth kullanıcısına yanıt

    Evet benimde aklımda şarj dinamosunun fazla akım/voltaj üretmesi gibi sebepler vardı. Fakat araç çalışmıyorken bile sadece aküden beslenirken de aynı arızaları yapabiliyor. Didik didik kötü şase veya elektrik kaçağı arayacağız anlaşılan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.