Şimdi Ara

Arabanın çekişi çok düşük yardım!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1.4 Renault 19 model aracımın çekişi çok çok düşük yokuşlar da 1 e rahatlıkla düşüyorum 2 ile normal yokuşlarda bile direk dusuyor çekişi size zahmet neyden kaynaklanabilecegini bilmiyorum bı akıl verin



  • Bir çok etken var:baski balata olabilir,ateşleme sistemi olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz yolda nasil?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hızlanması çok seri değil hatta şöyle söyleyeyim aracıma binen herkes fark etmiştir yokuş aşağı normalde hızlanması gerekirken araba yavaşlıyor.hizini fark ettirecek kadar kesiyor.
  • 1988 model reno 9 vardı ilk arabamdı. Bu sorunu yaşamıştım. Sanayiye götürdüm. Aks demirleri miydi neydi hatırlamıyorum tam ismini. Onların dişlileri aşınmış, kaçırıyormuş, bu yüzden de güç kaybı oluyormuş. Usta onları değiştirdi. Sonrasında 4 sene kullanıp arabayı sattım. Çekişi süper artmıştı. Motordan ön tekerlere giden parçalara bir baktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tmm hocam
  • 3 farklı bölgenin birinde sorun olabilir veya 3 bölgede olan sorunların birleşimi de olabilir.


    Motor / Şanzıman / Yürür


    Muhtemel sorunu tespit edebileceğin yöntemler


    Motor için;


    -Araç boşta el freni çekili ara gaz ver yakıt kokusu anormal ses veya devir yükselmesinde sorun tespit edebiliyor musun veya anlayan biri motoru dinlesin.


    Şanzıman için;


    -Kavrama sırasında bir anormal durum var mı? Debriyajın kavrama noktasında vites geçişlerinde sertlik var mı? Kontrol et.


    Yürür için;


    -Araç yürür halde iken biraz aşağı eğimde arabayı boşa al müzik kapalı hafif ön camları aç lastiklerden uğurlu geliyor mu aracın ilerleyişinde titreşim veya sağa sola çekme var mı pedalların üzerinde bir titreşim var mı? Eski deneyimlerine göre aracının eğim aşağı inişi sırasında bu bahsettiğin sorun öncesine göre bir değişiklik var mı yavaşlama gibi?

    Özellikle 80-100 km/h arası bu kontrolleri yapabilirsen daha iyi olur.


    Muhtemel sorunlar;


    Motor;


    Hava filtresi ve temiz havanın sağlandığı hortumların problemli olabilir.Yakıtın geçtiği hortumlar yaş itibari ile çatlamış olabilir. Yine aynı şekilde yanmanın gerçekleştiği bölgede yaş itibari ile hacim kayıpları yaşanmış olabilir bakımlarına ek olarak motor temizleyici/koruyucu katkılar kullanman gerekebilir. Aracın soğutucu sıvısının geçtiği hortumlar ve kanalar yeterli debide akışkanı iletmediği için motor geç ısınıyor ve geç soğuyor olabilir bu sebeple motorun ısısı artacağı için performans kaybı yaşayabilirsin. Motor da rutin bakımlara ek olarak özellikle kayışların, enjektörlerin değişmesi gerekebilir.


    Eğer ustan net bir sorun tespiti yapamaz ise oda sırasıyla ucuzdan pahalıya saydığım seçenekleri uygulayacaktır.


    Şanzıman;


    Balatalar ömrünü tamamladığı için aktarımda kayıplar yaşıyor olabilirsin. Mutlaka şanzıman yağını da kontrol ettir.


    Yürür;


    Tekerleklerin porya kısmında rulmanlar bulunmakta bazı otomobillerde orta rulmanda bulunmakta. Bu rulmanlar ömürlü parçalar. Bozulma var ise aktarıma etki eder.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakangrbz -- 16 Ocak 2021; 15:32:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emretns

    Hocam hızlanması çok seri değil hatta şöyle söyleyeyim aracıma binen herkes fark etmiştir yokuş aşağı normalde hızlanması gerekirken araba yavaşlıyor.hizini fark ettirecek kadar kesiyor.

    El freni sıkıyor olabilir mi? Biraz sürdükten sonra tekerlere tek tek dokunun. Tekerlerin elleyebileceğiniz kadar serin olması gerekir. Sıcaklık varsa frenler sıkıyordur.

  • Hocam insaAllah çok büyük birşey yokturdur.Yoksa dediğiniz gibi ucuz parçalardan pahalıya doğru baya baya değişecek parça çıkacak oda maliyetli olur bakalım artık çok teşekkür ediyorum yazınız çok çok kapsamlı belli bilgi sahibisiniz bu işten anlıyorsunuz umarım arabayı goturdugum de anlayan birine denk gelirim
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hocam frenlerde sıkma yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.