Şimdi Ara

Son dönemlerin yarış oyunları hakkında yazım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.


    Bazen boş vaktim olduğunda oynadığım oyunlarla ilgili düşüncelerimi yazarak, ufak tefek blogumda paylaşıyorum. Kişisel olarak sosyal medya kullanmadığım ve çevremde ilgili insanlar olmadığı için pek gösteremiyorum.


    Yazılar artık pek ilgi çekici değil ama bol bol görsel ekledim ve olabildiğince kısa tutmaya çalıştım. Her türlü yoruma açığım.


    https://gthorse.blogspot.com/2021/01/grid-crew-forza.html




  • Underground 2 gibisi bir daha gelmez. Bunu duygusal bir bağ kurarak söylemiyorum, bugün bile oynadığımda evet grafikleri geride kalmış, araç modellemeleri iyi değil (Aslında 2005'teki MW'ın araç modellemeleri bugün bile geçerliliğini koruyor bence ama UG 2'den MW'a geçerken eski modellemeleri tamamen çöpe atıp yeni bir teknikle modelleme yaptılar) ama sürüş hissiyatının doğallığı, fiziklerin doğal hissettirmesi kesinlikle muhteşem. Bu kadar doğrudan ve müdahalesiz bir sürüş hissini hiç bir oyunda alamadım desem yeridir. NFS'nin çökmesinin sebebi bana göre fizikleri oldu hep. 2005'teki Most Wanted ile bozulmaya başlayan fizikler 2007'de Pro Streette iyice bozuldu. Kontrollerdeki gecikme NFS'nin katili olmuş olabilir. Dün Shift 2 indirdim mesela, ister klavye ile ister G27 ile araca hakim olmak mümkün değil çünkü araç direksiyon girdilerine böyle yarım saniyeden az da olsa gecikmeli tepki veriyor. İnternetten araştırdım ve o sorunu çözdüm, araç şimdi -hala mükemmel olmasa da- daha çabuk cevap veriyor ve oyunun tadını çıkarmaya başladım resmen. Baştan neden böyle yapmazsınız ki?

    Fırsatım olunca uzun uzun cevap yazacağım buraya.





  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    ug2 mw ve carbon hepsini oynayıp bitirdim zamanında. ug2 hep favorim oldu hatta mwyi hiç sevemedim çoğunluğun aksine..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Need for Speed Most Wanted 2012’yi bi ben mi sevdim arkadaş. Şehir ambiansı olsun, sürüş tarzı olsun çok severek oynamıştım. Hikaye yok diye eleştirenler olmuştu. Gerçi ben kendi hikayemi kendim yazarım modunda oynamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chiehsheshuai kullanıcısına yanıt

    araçlar güzeldi o oyunda fizikleri de iyiydi. ama içi çok boştu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhan06x kullanıcısına yanıt

    Farklı bir tarzı vardı. Butterflies and Hurricanes çalarken şehri darma duman etmek… ne güzeldi o yıllar..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chiehsheshuai kullanıcısına yanıt

    kesinlikle.. yeniden yükleyesim geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhan06x kullanıcısına yanıt

    Hocam bu konu açılmadan 1-2 gün önce AppStore’dan almıştım, şimdi iyi hatırlattın benimde PC’de oynayasım geldi şu an.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    Şuna bir güncelleme yazayım; Shift 2'nin tadını falan alamadım. Direksiyon girdileri yarım saniye kadar geç ve çok sert geliyor. Bu yüzden hiç bir şekilde araca hakim olmak mümkün değil. Yazık etmişler güzelim oyuna. GRID yükleyince fark ettim olması gerekenin ne olduğunu.

  • Forza horizon 3 de gayet iyi oyundu begenilmemesine sasırdım. Pc tarafı sorunlu oldugu icin oyundan sogutmus olabilir.

    Grid ve pist yarislari iceren türevlerinin forza motorsport serisi ile kıyaslanması daha saglıklı olurdu.

    Crew, nfs, horizon kendi iclerinde kıyas edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son dönem yarış oyunlarıyla ilgili özellikle Forza Horizon'da oyunda elde etme hissiyatının sıfır olması. Evet 700'e yakın araç var, her biri farklı deneyimleniyor ama oyun sürekli oyuncuya para ve araba yağdırıyor.


    NFS Most Wanted'ı insanlar oyunun sonunda aldıkları M3 sayesinde seviyorlardı veya Underground 2'de stock civic ile oyun boyunca ilerleyip oyunun sonlarına doğru o arabanın nasıl bir şeye dönüştüğünü görebilmek için devamlılık oluyordu ancak güncel yarış oyunlarına bu maalesef yok. En son çıkan NFS Heat'de de bu sıkıntı var gerçi o oyunda çok fazla araç çeşitliliği yoktu. Crew'da tam anlamıyla bir amaç yok zaten.


    Yarış oyunları artık o progression hissiyatını yaratamıyor. En son yaratan NFS oyunu Hot Pursuit'di 2010 yılında çıkan ve remastered halinin oynanmasının sebebi de bu. Oyuna yavaş araçlarla başlayıp son yarışlara doğru hyper araçlara geçiş yapma durumu oyuncuyu tatmin edebiliyordu.


    Ayrıca yine son dönem yarış oyunlarında anormal bir şekilde eğlence kısmından çok fazla ödün veriliyor, her yarış oyunu simülasyona yakın olmak zorunda değil, kullanılan araçtan keyif almak için milyon tane ayar yapılmaması gerektiğine inanıyorum çünkü arabadan anlayan var anlamayan var.





  • Chiehsheshuai kullanıcısına yanıt
    Ben de bayağı oynadım o oyunu da hocam ciddi boştu. Yapacak hiçbir şey bulamıyorsun bir ileri bir geri. Yolları öyle ezberlemiştim ki haritaya bakmıyordum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.