Şimdi Ara

Biden’ın 1.9 Trilyon Dolarlık Destek Paketi Bitcoin’i Nasıl Etkiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni seçilen ABD Başkanı Joe Biden, ekonomik destek paketini 1.9 trilyon dolar olarak açıkladı. Teşvik planı, vatandaşlara 1400 dolarlık bir destek sağlayacak. Geçtiğimiz ay yapılan 600 dolarlık ödeme ile birlikte destek 2000 dolara ulaşacak.


    Biden, federal açığı yaklaşık 2 trilyon dolar daha artırmayı planlıyor. Yatırımcılar, başkanın beklenen teşvik paketine odaklandıkça, Bitcoin (BTC) bu cömert harcama giderinin ABD dolarına baskı yapacağını ve alternatif güvenli liman varlıklarına olan talebi artıracağını umarak iyileşme eğilimini artırdı.


    İşverenlerin Aralık ayında yaklaşık 140.000 kişiyi işten çıkardığını gösteren Cuma günkü işgücü piyasası verileri, hükümet harcaması ihtiyacını artırmış görünüyor. Birçok yatırımcı ise, bunu ileride daha zayıf bir ABD doları için bir ipucu olarak değerlendiriyor. Bu makroekonomik gelişmenin, Bitcoin fiyatını rekor bir seviyeye çıkaracağını düşünen yatırımcılar ise, lider kripto para birimini yakından izliyor.


    Senato Bütçe Komitesi’nin yeni atanan başkanı makro analist Dan Tapiero, “Bernie Sanders 40 yılın en kötü toplam açığıyla bütçeyi devralıyor” dedi. “Faiz oranları, büyük bir borç yükü ile yükselemez. Dolar ayı piyasası devam etmelidir, yoksa hisse senetleri zarar görür. Altın ve Bitcoin için mükemmel bir zemin.”


    Bitcoin (BTC) Yükselişi İvme Kazanıyor


    Lider kripto para birimi, habere iyi bir tepki verdi. Bitcoin (BTC) 38.800 dolara yükseldi ve böylece yakın zamanda gördüğü en düşük seviye olan 31.000 dolardan %29 artmış oldu. Ancak Bitcoin, hala 41.986 dolarlık rekor seviyenin altında işlem görüyor.


    Birçok trader, kripto para biriminin önceki zirvesini geri kazanacağını ve önümüzdeki seanslarda yeni bir ATH oluşturabileceğini düşünüyor. Anonim bir kripto para analisti, Bitcoin’in 36.500 dolar seviyesini dirençten desteğe çevirmesinin ona rallisini yeni bir zirveye çıkarmak için ideal bir zemin sağladığını belirtti.


    “39.5 bin doları geri aldıktan sonra yeni yüksek seviyeler bekleyebiliriz.”


    Bir başka analist ise, Bitcoin’in yakın zamanda gerçekleştirdiği aşağı yönlü düzeltmesi ve geri çekilme hareketi etrafında iki eğimli trend çizgisi olduğunu ve bunun da onu bir Bullish Pennan yapısı gibi gösterdiğini söyledi. Aynı zamanda bu, Bitcoin’i kolayca 42.000 doların üzerine çıkaran bir önceki yukarı yönlü hareketin boyutu kadar yukarı yönlü bir yükseliş olabileceğine de işaret ediyor.


    Stablecoin Akını


    Biden’ın teşvik bonosu beklentileri, tüm borsalarda stablecoin mevduatlarındaki artışla aynı zamana denk geldi. Veri analitiği firması CryptoQuant, kenar sermayenin ticaret platformlarına geri döndüğünü ve kripto para birimi satın alımında potansiyel bir artışa işaret ettiğini belirtti.


    Kaynak: Bitcoin Haberleri




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.