Şimdi Ara

Fransada 20 günde vurulan aşı 250000 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ussaki

    Sadece aşı değil, ülkenin sağlık sisteminin başarısı pandemide kendini gösterdi zaten.

    Cidden aşırı bilgisiz konuşuyorsun. Hiç hastanede tanıdığın yok mu, hiç çevrende sağlık çalışanı yok mu? 78 yaşındaki kadın ventilatör sırası bekledi kaç gün, pandenmi bölümündeki doktor tanıdık anlatıyor yoğun bakımda ciddi sıkıntı var, ventilatör bekleyenler var sırada, bir hastayı mr, röntgene götürürken, boş kalan ventilatörü sıra bekleyen hastaya bağlıyorlar.. Hani şu ihraç ettiğimi ventilatörler. Şuan covid dışı herhangi bir hastalık için randevu almaya çalıştın mı, kaç gün sonraya randevu alabildiğine bir baktın mı.


    Pandeminden öncede randevu alıyorsun kim bilir ne zamana, doktor mr, röntgen, tomografi istediğinde kaç gün sonra gün alıyorsun biliyor musun. 2018 de babamın safrakesesinde problem vardı, doktor ameliyata alıyor, laparoskopik yolla ama ameliyat esnasında ben bunu yapamayacam deyip tıp fakültesindeki prof hocasına yönlendiriyor. Prof muayene sonrası, mr için randevu alın dedi, eğer birisi mr randevusunu iptal etmese tam 3 hafta sonrasına randevu veriyorlardı. Neyse ki 4 günle yırttık.


    2 ay önce, devlet hastaneleri pandemi sebebiyle sıkıntılı olduğundan, anlaşmalı özelde muayene oldu babam. Farkı neyse ödemeyi göze aldık. Endoskopi yapıldı, fark 750 TL, asıl mesele farkın ne kadar çıktığı değil, zira ben iyi bir hastane olsun iyi bakılsın fark önemli değil göze aldım, ama devletin ödediği kısım beni ilgilendiriyor, sadece 200 TL. Yahu 30 dkk lık işlemde, orada en az 4 personel çalışıyor, patoloji sonucu içinde 1 laborant çalışıyor, ilaçlar vs kullanılıyor. Bugün evine musluk yada basit bir tamir için usta çağırsan 40-50 den aşağı gelmiyor. Sen özel uzmanlık gerektiren alanda ki içinde 1 gastroenteroloji uzmanı, 1 anestezi uzmanı, 1 laborant en az görevli. Sadece 200 TL ödüyor devlet. O gün yapılan diğer işlemlerle güzel bir fark ödeyerek çıktık, göze almıştım, yakın zaman diye bunu örnek verdim. Hadi maddi durumumuz şükür kurtarıyor da ya olmayan ne yapsın.


    Bizim sağlık sistemimiz iyiyse, orada çalışan doktor ve hemşirelerden ötürü. İyi eğitim almaları, daha çok hasta ile muhatap olup daha çok tecrübe kazanmalarıdır.


    Evet eski zamanlarda daha kötüydü, şartlar iyileşti elbette ama öyle uçup kaçmıyor. Dijitalleşen dünyada, bunun nimetlerinden sağlık sistemide yararlanıyor ve artık sırayı hastanede değil evde bekliyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 16 Ocak 2021; 11:5:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ussaki

    Bir çok gelişmiş devletten açık ara iyiz. Geçmiş kayıtlar da tutuluyor.

    tutulsa bile bakan yok :)

    1 hafta aciller süründüm 5 sene önce .rastgele ağrı kesici yapıp gönderdiler .bu adam 1 haftadır hergün niye acile geliyor diye soran olmadı :)

    ben yaşadığımı bilirim.

    20gün sonraya tahlil verdiler.başka şehre özel hastaneye gidip ameliyat olmak zorunda kaldım.sonra birde randevunuz var diye aradılar :)

  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Münferid olaylar üzerinden komple bir sistemi kötülemek doğru değil. Benimde şikayetlerim var.
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, sağlık sistemi kusursuz değil pek çok ülkeye göre iyiz sen şimdi yaşadığın kötü bir tecrübe üzerinden yorum yapıyorsun özellikle bu pandemi döneminde bakanlığın insanlarla nasıl ilgilendiği bu konuda ne kadar takdir edildiğini duymuşsundur.
  • Avrupalı bir devlet dediyse %100 doğrudur, Türkiye açıkladıysa %100 yalandır, yanlıştır o :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ussaki

    Geçmiş olsun, sağlık sistemi kusursuz değil pek çok ülkeye göre iyiz sen şimdi yaşadığın kötü bir tecrübe üzerinden yorum yapıyorsun özellikle bu pandemi döneminde bakanlığın insanlarla nasıl ilgilendiği bu konuda ne kadar takdir edildiğini duymuşsundur.

    Sağolun, size ve çevrenizdekilere sağlıklı yaşam dilerim.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.