Şimdi Ara

Anchorage OCC’den Onay Alan İlk Kripto Para Bankası Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kripto para depolama hizmeti sağlayıcısı Anchorage, ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi’nden (OCC) ulusal güven sözleşmesi için şartlı onay alarak ABD’nin ilk ulusal “kripto para bankası” oldu.


    Anchorage ilk olarak geride bıraktığımız yılın Kasım ayında OCC’ye başvuruda bulunmuştu. Bugüne kadar Güney Dakota merkezli bir devlet imtiyazlı tröst olarak faaliyet gösteren Anchorage Digital Bank, OCC’den aldığı şartlı onayla birlikte müşterilerine başta stabil coin’ler olmak üzere kripto para saklama hizmeti sunmak isteyen bankalarla çok daha kolay bir şekilde ortaklık kurabilecek.


    Anchorage Başkanı Diogo Mónica söz konusu gelişmenin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:


    Biz bir ulusal bankayız. Diğer ulusal bankalardan tek farkımız geleneksel varlıklar yerine dijital varlıklarla ilgileniyor oluşumuz.


    Öte yandan Anchorage, OCC tüzüğüyle ilgilenen tek kripto para girişimi değil. Anchorage’ın Kasım ayında ulusal güven sözleşmesi için OCC’ye başvuruda bulunmasından bir ay sonra, kripto para borsası iBit’in çatı şirketi Paxos ve kripto ödeme sağlayıcısı BitPay de benzer şekilde hamle yapmıştı.


    Söz konusu gelişme OCC başkan vekili Brian Brooks‘un Çarşamba günü bir etkinlikte yaptığı Blockchain yanlısı açıklamanın ardından geliyor. Brooks açıklamasında bankaların ve finansal hizmetlerin yaşanan değişimle birlikte Blockchain ekosistemine taşınacağına olan inancını dile getirmişti.


    Kaynak: Kripto Para Haberleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.