Şimdi Ara

MSN Özleyenler var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSN Özleyenler var mı ?





    8 MSN Messenger Hatırası! Ve özlem var ..! Eskiye ...


    WhatsApp'ı bir süreliğine bir kenara bırakın; eskiden onun yaptığı işi yapan efsane MSN Messenger'ı hatırlayın. İşte MSN Messenger kullandığımız günlerden geride kalan, 8 unutulmaz şey ...


    1. Şarkı Sözlerini Durum Güncellemesi Olarak Paylaşmak


    Gelişim çoğu zaman vazgeçilmez olsa da, bazen özel şeylerin ölmesine neden olabiliyor. Facebook ve WhatsApp, son yıllarda Snapchat'in yolunu izledi ve durum güncellemelerini fotoğraflı ve videolu, kendiliğinden yok olan paylaşımlar haline getirdi.


    2. Titreşim Gönderme


    Her ne kadar artık kapatabiliyor olsak da, WhatsApp'ın mavi onay işaretleri hem harika, hem de baş ağrısı. Bir arkadaşınız mesajınızı okuduğunda ve hemen cevap vermediğinde, canınız epey sıkılabiliyor. MSN Messenger'da ise "nudge" özelliği sayesinde arkadaşınızın MSN penceresini ve "odasını" titreşime boğabiliyordunuz. Bazen kötü amaçla kullanılsa da bir işe yarıyordu ve bugün hala kullanılabilirdi.


    3. Durumlar Arası Geçiş


    MSN'de "Çevrimiçi" ile "Çevrimdışı Görün" seçenekleri arasında kolayca geçiş yapabiliyordunuz. Çevrimiçi olduğunuzda tüm arkadaşlarınız bununla ilgili bir uyarı alıyor ve ilgi odağı haline geliyordunuz.


    4. Emojiler


    Emojileri icat eden MSN Messenger olmasa da, onların herkes tarafından tanınmasında önemli rol oynadı. MSN'in emojileri daha basitti ancak samimiydi. Irk ve cinsel açıdan WhatsApp'taki kadar çeşitlilik sunmuyordu ancak farklı yeşil tiksindirici yüzler, şeytani yüz, göz kırparak flört eden yüz ve fazlası... Hepsi oldukça güzeldi.


    5. Kendi Emoji Kısayollarınızı Oluşturma


    Dokunmatik ekranlardan öncesinde parmağımızı kullanarak yüzlerce emoji arasında dolaşamıyorduk. Bunun yerine kendi kısayol kodlarımızı yazıyorduk. Özel kısayollar ile örneğin "A" tuşuna üç kez basarak sohbet penceresini emoji'lerle doldurabiliyorduk.


    6. Mayın Tarlası Bayrakları


    Sohbetin ortasında arkadaşınız size Mayın Tarlası oynamayı teklif edebiliyor ve mayınların yerini tahmin etmeye çalışırken, sohbeti sürdürebiliyordunuz. Bugün Facebook Messenger'da oynayabildiğiniz birkaç oyunlar var ama eskinin tadı bir başkaydı.


    7. Göz Kırpmalar


    Titreşimler gibi MSN'deki göz kırpmalar da pek nazik değildi. Tüm ekranı kaplayabilen animasyonlu "göz kırpmalar", sizi bir anda yerinizden sıçratabiliyordu. Engellenmesi mümkün olmayan bu riskli işlev, konuşurken bir anda karşınızda dans eden bir domuz görebileceğiniz anlamına geliyordu.


    8. İnsanlarla Konuşmanın Heyecanı


    Okuldan eve giderken MSN'de yapacağınız konuşmalar için kimler heyecan duyuyordu? Vede yeni tanışmalar.Sanırız herkes... Facebook ve WhatsApp'ın her yerde, her an elimizin altında olması, bu heyecanı ortadan kaldırdı. MSN Messenger, zamanı için yeni bir şeydi ve internet üzerinden konuşmak heyecan vericiydi.


    Bu heyecanı geri getirmenin bir yolunu bulmak gerek.

    WhatsApp uygulamasını MSN var olsaydı siler süpürürdü ..!



    İnternet üzerinden iletişim kurmaya yönelik seçeneklerimiz artık eskisinden çok daha fazla. Ancak eskiden böyle değildi, işe yarar tek seçeneğimiz MSN Messenger'dan ibaretti. 22 yıl önce, 1999'da çıkan MSN Messenger bir öncü olsa da hizmet, bir kaç sene önce kapandı ama Tüm yeni uygulamarı MSN hala çalışıyor olsaydı cebinden çıkardı

    Hey gidi günler hey ..!


    8 Şubat'a kadar onaylamayanlar kullanamayacak: WhatsApp Uygulamasını

    WHATSAPP SÖZLEŞMESİNDE YER ALAN MADDELER 


    WhatsApp'ın 4 Ocak'ta güncellenen "Gizlilik İlkesi"ne uygulamanın resmi sitesinde de yer verildi. Sitede yer alan metinde, WhatsApp'ın Facebook şirketlerinin bir parçası olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:


    "Hizmetlerimizin yürütülmesi, sağlanması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla WhatsApp; hizmetlerimizi ne zaman yüklediğiniz, kullandığınız veya hizmetlerimize ne zaman eriştiğiniz dahil olmak üzere bazı bilgileri almak veya toplamak zorundadır.


    Aldığımız ve topladığımız veri türleri, hizmetlerimizi nasıl kullandığınıza bağlıdır. Hizmetlerimizi sağlamak için belirli bilgilere gereksinim duyarız ve bunlar olmaksızın hizmetlerimizi size sağlayamayız.


    Facebook şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur



    WhatsApp, kullanıcıların hangi verilerini toplayabiliyor?


    Hesap Bilgileri


    Mesajlar


    Bağlantılar


    Durum Bilgisi


    İşlem ve Ödeme Verileri


    Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler


    Kullanım ve Kayıt Bilgileri


    Cihaz ve Bağlantı Bilgileri


    Konum Bilgileri


    Çerezler


    Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)


    Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)


    WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)


    Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)


    Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)








  • Ahh bee olmazmi be hocam nerde o günler ahh ahhh, e250 samsung kizaklida bile kullanıyorduk, mobilde kullanmanin keyfide bir başkaydı edge den :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetaLisT_

    Ahh bee olmazmi be hocam nerde o günler ahh ahhh, e250 samsung kizaklida bile kullanıyorduk, mobilde kullanmanin keyfide bir başkaydı edge den :))

    90 yılların ortalarında başlayan ICQ diye meşhur bir sohbet programı vardı ve çok tutuyordu dünyada.Çünkü Türkçede dahil bir çok dilde kurulabiliyordu vede aklımda kaldığı kadarı ile il il erkek yada bayan aranabiliyordu :)


    Windowsun MSN programını geliştirmesi ile bir süre sonra tarihe karıştı ICQ.Çünkü Windows'ta webcam vardı ve çok tuttu:)


    ICQ hala olsa da eski günlerde ki gibi popüler değil vede bir çok kişide ne olduğunu bilmiyordur ...



    Güzel zamanlardı be :)

  • Skype uğruna kapattıkları MSN'i geri getirseler ne güzel olur. Şu an gelse kullanırım. Eminim bizim gibi daha birçok kişi MSN'in geri gelmesini istiyordur.

  • Skype yüzünden kapandı Msn keşke arayüz yenilemeleri yapılıp tekrar piyasaya sunulsa
  • MSN geri gelse 1 dk durmam direk geçiş yaparım.
  • Microsoft gereksiz yere Skype uygulamasını bir dünya paraya satın aldı ve yatırım yapmaya çalıştı ama bir işe yaramadı.Ona yaptığın harcamaları MSN uygulamasına yapsaydı dünyada eskisi gibi 1 numara olarak kalmaya devam ederdi.


    Şimdi biraz daha geliştirip güncelleme yapsalar şu anki bir çok mesajlaşma uygulamalarına nal toplatır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.