Şimdi Ara

Fransız Dönemini Anlatan Bir Kitap Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Askerdeyken bir kitap okumuştum ve çok çok beğenmiştim ancak ne yazık ki kitabın adını unuttum. Kitaptaki bazı kısımları hatırlıyorum ama adını hatırlayamadığımdan hiçbir şey bulamıyorum. Belki aranızda daha önce okuyan veya denk gelen olmuştur. O yüzden yazmak istedim.


    Hikaye kırsal bir bölgede başlıyor ama sonlara doğru şehir kısımları da bulunuyor. Kitapta birden fazla kişinin gözünden hikaye anlatımı yapılıyor. Kitabın başlangıç kısımlarında bir genç kız kendisini bir yamaçtan aşağı atıyordu veya itiliyordu, kitap bunun nasıl gerçekleştiğinin öğrenilmesi üzerine başlıyordu. İlk partlarda hikaye dağınık ilerlese de, sonlara doğru kişi partlarında her şey toparlanmaya başlıyordu. Hikaye bi kontun gözünden, bi hikayeye dahil olan kişiler göznden, bi yaşlı bir kadının gözünden ve de bir adamın gözünden anlatılıyordu.


    Dediğim gibi, hikaye kırsal bir alanda bir çiftlikte başlıyordu diye hatırlıyorum. Hatta çiftliğin sahibi de eski bir komutan veya kont olarak anılan biri gibi biriydi. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bu kont veya komutan olan kişi ya kardeşine ya da evde çalışan birisine tecavüz ediyordu ve ondan bir kızı oluyordu ve hatta kontun en çok sevdiği kişi de o kızdı ama o kız da çok kırılgan bir yapıdaydı sanırım. Evdeki birçok kişi bu kızı kıskanıyordu. Kitabın orta-son kısımlarına doğru bir kadın ortaya çıkıyor ve şehir kısımlarında bol bol bahsi geçen bir adamın annesi olarak hikaye anlatıyordu. Hatta en sonlarda sanırım o evde tüm olup bitenleri bilen ve zamanında ya para karşılığında susmak zorunda kalan veya oradan kaçarak bu işlerden sıyrılmak isteyen biri çıkıyordu ve zamanla hikayeye dahil olan iyi giyinimli adamın annesi çıkıyordu.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.