Şimdi Ara

Aşı Yaptırmayan Türklere AB Vizesi Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa’da aşı yaptıranlar avantajlı duruma gelmeye başladı. Almanya’da aşılananlar için karantina kaldırıldı. Risk bölgesi ilan edilen Türkiye gibi ülkelerden AB’ye gitmek isteyenler, artık sadece aşı yaptırmışsa vize alabilecek.


    Aşı Yaptırmayan Türklere AB Vizesi Yok

    Aşı yaptıranların, aşı olmayan ya da olamayanlara göre avantajlı olacağı kuralı uygulamaya girdi. Almanya'da Saksonya- Anhalt Eyaleti, aşı yaptıranların “karantina yükümlülüğüne uymayacağı” hükmünü getirdi. Buna göre aşı yaptırmış kişi, risk bölgesinden gelse bile karantinaya girmek zorunda değil.


    TÜRK VATANDAŞINA VİZE RANDEVUSU YİNE YOK


    Türkiye de AB için risk bölgesi ve vize randevuları durdurulmuş durumda. Vize randevularının yakında sadece aşılananlar için açılması gündeme gelecek gibi görünüyor.

    Böylece, yaklaşık 9 aydır durdurulan turist vizesi sadece “aşı şartıyla” verilmeye başlanacak. Alman pasaportu ya da oturumuyla Türkiye’ye gidip gelenlerde de, testin yerini “aşı zorunluluğu” alacak. AB’de, karantinaların kaldırılması için bu tartışılıyor ve AB üyeleri de, kendi vatandaşları için getirilen kısıtlamaları diğer ülkeler için de aynen öngörüyor.

    Yani, “AB vatandaşına getirilen kısıtlama, yabancıya zaten kapsıyor” ve  Türkiye’den turistik amaçlı AB'ye gitmek isteyenlere vize verilmeye başlanması için “aşı ön şartı” geliyor. Nisan ya da mayıstan sonra ancak aşı yaptırmış olanlar vizeye başvurabilecek.

    Türkiye'de henüz aşılama başlamadığı için de, Almanya ya da AB vizesi randevuları ancak kitlesel aşı uygulanmasından sonra mümkün olacak.


    AŞI OLAN- OLMAYAN AYRIMI


    Avrupa'da her geçen gün aşılanan kişi sayısı artıyor. Moderna aşına da onay çıkınca nisan ayına kadar neredeyse Avrupa'nın yarısı aşılanmış olacak. İngiltere’de BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşıları yapılıyor. Bu gelişmeler olurken çeşitli sektörlerde, “aşı olanlar- olmayanlar” ayrımı gelmeye başladı.

    Avustralya’daki havayolu şirketleri aşı yaptırmayanları uçağa almayacağını açıkladı. İsviçre'de bazı bölgeler “Aşı kimliği” olmayanları sokmamayı planlıyor.

    Almanya'da bir diş doktoru, aşı yaptırmayan personeli işten kovacağını duyurdu. Avusturya ile İsviçre, risk bölgesinden gelen ve aşı olmamış AB vatandaşlarını bile ülkeye almamayı bile konuşuyor.


    AB VATANDAŞINA AYRIM HUKUKİ DEĞİL


    Ancak, insanlar arasında ayrım da anayasaya aykırı ve Almanya'da federal hükümet, ülkesinde ve AB içinde aşı yaptıranlara “ayrıcalık getiren” uygulama yönetmeliğindeki maddelerin kaldırılacağını açıkladı.

    Çünkü, aşı yaptıran ile yaptırmayanlar arasındaki ayrım hukuken korunmuyor. Hukuki temeli olmadığına göre, örneğin aşı yaptıranlar ile aşılanmayanlar aynı uçağa, trene ya da otobüse nasıl binecek? Herkes aşılanmazsa, nasıl kalabalıkların olduğu alanlara girilecek veya yeniden açılım sağlanacak, bu konu tartışmaya açık.


    Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/asi-yaptirmayan-turke-vize-yok-6207898/?utm_source=dahafazla_haber&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber








  • Biontech veya oxford aşısı yaptırmayanların sokağa bile çıkmasına izin verilmemeli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 12 Ocak 2021; 16:47:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bluepower

    Biontech veya oxford aşısı yaptırmayanların sokağa bile çıkmasına izin verilmemeli.

    Ben hiçbir firmanın aşısına güvenmiyorum.Belki saçma bulanlar olabilir ama içinde ne olduğu belirsiz ve kodlama yapılacağını düşünüyorum.


  • Zaten gidemiyorduk ekonomik sebeplerden ötürü ( 1 euro şu an kaç TL ediyor bakın anlarsınız) çok da tın

    Zaten aşılara da zerre güvenim yok bi de üstüne adamlar bizim ülkeye gelirken bırak aşıyı biz haftasonu evdeyken dışarda takılıyor tam tuzu biberi oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Senedir vize ile bile gidemiyoruz. Sadece bu sebepten bile aşı yaptırırım ama sıra bize gelmez Aşı Yaptırmayan Türklere AB Vizesi Yok 

  • Doviz farkindan gidemiyoruz zaten cokta irgalamaz bir daha gittiğimde uzun süre dönmeme niyetindeyim.
  • ab'de yaşayanların hepsi aşı olmadan turist niye aşı olmak zorunda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 13 Ocak 2021; 0:33:0 >
  • 85 milyon + 5 milyon mülteci için gelen aşı sayısı 3 milyon ( bence bir sıfır atılmalı ) yani kısaca diyeceğim o ki, aşı vardı da biz mi olmadık.

  • Doğru ama taraflı bir karar, tüm dünyada aşı olmayan evden çıkamasın, ehliyetlerine el konsun, sağlık sigortaları aşı olana kadar iptal edilsin ve evlenmelerine izin verilmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki millet normalde deli gibi abye gidiyorda.
    Trye gelenlerede asi sorulsun o halde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar bize gelsin aşı falan sormayız.


    Memleket yol geçen hanı zaten.

  • U Mad BRO kullanıcısına yanıt
    Benim hakkimi sana kaba etinden vurabilirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.