Şimdi Ara

Üst kat komşumla tartıştım (Yatak odası, banyo sesi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
3
Favori
12.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 7 ay önce şuanki daireme taşındım. Taşındığımın 2.günü üst katım banyo suyunu bir açtı, aman Allah'ım, ben yatak odamda uyurken ayağa fırladım. Resmen şarıl şurul benim tepeme akıyor su. Havalandırma içerden. Tabi su borusu da yatak odasının duvarından geçiyor. Basınç yüksek galiba. Öyle bir ses oluşuyor ki yatak odasında sinirden kafamı duvarlara vuruyorum. Evi de satın aldık. Kira değil. Resmen psikolojim bozuldu. Uyumaya gitmeye korkar oldum. Komşuya durumu söyledim ama pek sallamadılar. Gece bir güzel duşlarını alıyorlar, banyonun kapıları pat küt hepsi benim odamın içerisinde, üzerine saç kurutma falan....


    Ya beyler çocuk odasında yatmayı düşündüm ama çocuk odasına da ebeveyn banyosu yapmışlar, havalandırma banyo ile ortak. Yine bu sesleri duyuyorum. Artık yatağı salona koymayı düşündüm. Yalnız salon duvarı da oturma odası ile birleşik, üst katın oturma odası sesleri, tv sesi vs. geliyor. Resmen evde uyku bize haram. Müteahhitin Allah belasını versin, bir şey demiyorum.


    Evet arkadaşlar nasıl bir psikolojide olduğumu anlamışsınızdır. Yukardakine uzun bir mesaj attık. Mesajın içeriği "Siz anlayışlı kişilersiniz, durumumuz böyle böyle, duvara vurduğunuz traş bıçağı sesine kadar odamızda yankılanıyor. Biraz anlayış bekliyoruz."


    Şimdi arkadaşlar adamlar en üst katta. Kendileri bu durumu yaşamıyor. Yani ne olup bittiğinden haberleri yok. Biz de ne kadar ses geldiğini anlasınlar diye bu şekilde yazdık.


    Bu mesajı attıktan sonra üst kattaki kadın 2 gün boyunca kapıları pencereleri çarparak kapattı. Gece 2'de kapı çarpmasına uyandık. En son gece 12'de çocuğu koridorda koşup tepinmeye başladı. 3-4 dk sürdü bu. Artık nevrim döndü. Bağırmaya başladım. Kapıları yumrukladım. Kocası evde olsa yukarı çıkacaktım ama kocası yoktu. Sesimi duyunca kesti sesi. Ertesi gün yani bu sabah çıktım yukarı adamla konuşmaya.


    Adam ısrarla şunu söyledi "Siz benim banyo saatimi kendinize göre ayarlamaya çalışıyorsunuz. Ben hep geceleri banyo yaparım. Benim cinsel hayatım var. Benim çocuğum var. Uyumasını bekliyoruz mecbur. Bu benim suçum değil. Müteahhitin suçu. Siz hiç mi apartmanda yaşamadınız. Böyle şeyler olur. Ben kendimi size göre ayarlayamam. Yaptığınız edepsizlik. Traş bıçağına kadar yazmışsınız"


    Diyeceksiniz ki adam haklı. Evet adam dediklerinde haklı ama ben adama ne seks yapma dedim, ne gece duş alamazsın dedim. Israrla dedim ki "abi binanın durumu bu, altlı üstlü komşuyuz. Ben seni duyuyorum, sen beni duyuyorsun. Apartmanda yaşamanın adabı bu değil midir, birbirimizi idare edip anlayışlı olmamız gerekmiyor mu? Ben sizden sadece elinizden geldiğince dikkat etmenizi istiyorum. Hepsi bu."


    Adam ısrarla sen karışamazsın dedi ve anlaşamadık beyler.


    Ayrıca ikimiz de yalıtım yaptırmaya gönüllüyüz. Ama 2 sene sonra diyor adam. Bir de bu su ses yalıtım ile halledilebilir mi emin değilim.


    Ha bu arada adam karısının yaptıklarından habersizmiş. Karısı söylememiş yaptıklarını. Karın 2 gündür bunları bunları yapıyor diye de söyledim. Ha öyle mi, ben konuşurum falan deyip geçiştirdi.


    Evet arkadaşlar adamın haklı olduğu konular var ama hiç bir şekilde taviz vermiyor. Ben biraz anlayış bekliyorum.


    Gözlemlediğim kadarıyla cahiller "Apartmandaysanız benim gürültümü çekeceksiniz" modunda.

    Aklı başındakiler ise "Apartmanda isek komşularımızı elimizden geldiğince rahatsız etmeden yaşamaya çalışmalıyız" diye düşünüyor. Ben şahsen gece 12'den sonra mecbur kalmadıkça banyoyu kullanmıyorum. 7 ayda bir kaç kez ancak kullanmışımdır. Sadece sizi anlıyorum, dikkat edeceğim demesini bekliyordum ama demedi. Siz ne düşünüyorsunuz?




  • Komşunuzun en ufak bir suçu yok , suç tamamen orayı yapan müteahhitte , projeye onay veren belediyede mühendiste . hiç suçu olmayanda siz ve komşunuz , o yüzden birbirinize düşman olmak yerine komşunuzla birlikte , türkiyede tüm bu yalıtım , yanlış mimariden ve denetimsizlikten dolayı sorunu olanlara örnek olacak bir dava açın hakkınızı mahkemede arayın komşunuzu boşuna üzmeyin .
    Yani ne diyeyim bilmiyorum su yalıtım konusu Türkiye'nin yarayan kanası .
    Komşunuz çok da haksız değil aslında buradaki sorun müteahhitlerin çok dandik apartmanlar yapması . Artık nasıl malzemeden kaçıyorlarsa adamların tıraş bıçağı sesini bile duyuyorsun bu büyük sorun . Diğer sıkıntı komşunuzun banyonuzun ve borularının yatak odanıza denk gelmesi aslında bu çok yanlış.
    Komşunuz da seslerinin aşağıya gittiğini bilerek daha duyarlı olmaları lazım ama bina nasıl dandikse en ufak ses bile geliyor sanırım . Açıkçası komşuda da suç bulamıyorum .
    Bak arkadaşım bu kadar dandik bir dairede sana huzur yok çok net söylüyorum . Hatta seslere karşı aşırı duyarlı olmaya başlayıp her ses geldiğinde psikolojiniz daha da bozulacak . O yüzden biliyorum bir düzen kurdun ama taşınmaktan başka çaren yok .
  • Adam haklı napsın traş bıçağını sessizce mi koysun
  • Yani ne diyeyim bilmiyorum su yalıtım konusu Türkiye'nin yarayan kanası .
    Komşunuz çok da haksız değil aslında buradaki sorun müteahhitlerin çok dandik apartmanlar yapması . Artık nasıl malzemeden kaçıyorlarsa adamların tıraş bıçağı sesini bile duyuyorsun bu büyük sorun . Diğer sıkıntı komşunuzun banyonuzun ve borularının yatak odanıza denk gelmesi aslında bu çok yanlış.
    Komşunuz da seslerinin aşağıya gittiğini bilerek daha duyarlı olmaları lazım ama bina nasıl dandikse en ufak ses bile geliyor sanırım . Açıkçası komşuda da suç bulamıyorum .
    Bak arkadaşım bu kadar dandik bir dairede sana huzur yok çok net söylüyorum . Hatta seslere karşı aşırı duyarlı olmaya başlayıp her ses geldiğinde psikolojiniz daha da bozulacak . O yüzden biliyorum bir düzen kurdun ama taşınmaktan başka çaren yok .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 3 Şubat 2021; 16:18:34 >
  • Değerli hocamıza da haberdar edelim yalıtım konularında falan bilgilidir kendisi.
  • Cidden komşun haklı istediği saatte duşunu alır ancak gecenin bi vakti saç kurutma makinesi vs çalıştırılmaz. Evi almadan önce yalıtıma baktırsaydın keşke. Yalıtım yaptıracaksınız en kalite şekilde başka çözüm yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 12 Ocak 2021; 14:37:53 >
  • 4hm3t.# kullanıcısına yanıt
    Komşunuzun en ufak bir suçu yok , suç tamamen orayı yapan müteahhitte , projeye onay veren belediyede mühendiste . hiç suçu olmayanda siz ve komşunuz , o yüzden birbirinize düşman olmak yerine komşunuzla birlikte , türkiyede tüm bu yalıtım , yanlış mimariden ve denetimsizlikten dolayı sorunu olanlara örnek olacak bir dava açın hakkınızı mahkemede arayın komşunuzu boşuna üzmeyin .
  • evi satın en güzel çözüm,o psikoloji ile dayanırsınız...

  • bunun kaç katına dayandım ben yıllarca
  • Adamın sex yapma hakkı yok mu?Ne var yani duymamazlıktan gelsen? 


    Neyse işin geyiğini bir yana bırakırsak açıkçası komşunuzun hatalı olduğunu düşünüyorum.Tamam suç o binayı yapanlarda ancak onların hatası yüzünden siz eziyet çekemezsiniz ki?Hem bu seslerden rahatsız olduğunuz için 'dikkatli olmaları' yönünde uyarmanızda gayet doğal.Siz bunu yaptığınız için onların yaşam şekillerine karışmış olmuyorsunuz bilakis siz kendi yaşamınızı onlardan ayırmaya çalışıyorsunuz.Asıl onlar sesleriyle,gürültüleriyle sizin evinize konuk oluyor. Adam size ''Ben kendimi size göre ayarlayamam' dediğinde sizde 'Ben de size göre ayarlayamam' deseydiniz.Böyle bir mantık olmaz.Madem doya doya sex yapmak istiyor,gece vakti şarıl şarıl su akıtarak duş almak istiyor,televizyonunu bağırtarak izlemek istiyor,çocuğunun ev içinde koşturmasını istiyor o halde gidip müstakil bir ev tutsaydı.Onlar size göre kendi yaşamlarını ayarlamayı 'edepsizlik' olarak görürken bu davranışlarıyla sizin evinizin huzurunu kaçırmayı 'edepsizlik' olarak görmemeleri dahası bunu hakları olarak değerlendirmeleri bencil bir anlayışa sahip olduklarını gösteriyor.


    Baktınız anlaşamıyorsunuz bu konuda bir avukata danışmanızı öneririm.Muhakkak onları yola getirecek bir yargı yolu vardır.Kiracı olsanız o evden çıkın gidin derdimde evi satın almışsınız.


    Boşuna dememişler ev alma komşu al diye...

  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Hocam yalıtım konusunda ne önerebilirsiniz? Komşu yalıtım işine sıcak bakıyor ama hangi bir yeri yalıtacaz? Klozet sesi, borudaki su sesi, suyun şırıltısı tüm sesler odamızda. Gerekirse tüm odayı taş yünü ile kaplatırım ama bu bile yeterli gelmez diye düşünüyorum.

    Komşu da haklı bir yerde ama hocam gerçekten insan bizi de düşünür ya. Gece 2’de duşa girince altımdaki adam uyanacak bir saat uyumayacak diye. Benim vicdanım rahat etmezdi kesinlikle.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Ya hocam kendileri de yan daireden şikayetçi. Atıp tutuyor ama kendine konduramıyor. Hiç empati yapmıyor. Sadece siz benim mahremiyetime karışamazsınız diyor. İnsan biraz mı anlayışlı olmaz ya.
  • Hocam komşunun hiçbir suçu yok istediği saatte banyosunu ayarlar suyunu açar hatta sen sürekli uyararak psikolojik şiddet uyguluyorsun

  • Kirada oturduğum bir önceki evim de benzer durumdaydı. Adam TV açsa istisnasız olarak evin bütün odalarından duyuluyordu.


    Şayet imkan var ise yol yakınken evi satıp kurtulun. Bu kadar ileri derecede yalıtım sorunu olan eve bir çözüm olabileceğini düşünmüyorum.


    Kaldığınız süre boyunca ruh hastası olup çıkacaksınız.


    Bu arada sabredeyim, zamanla alışırım demeyin. Zamanla her şey daha beter oluyor. Bu işin sabredip de çözülebilecek bir tarafı yok.


    Allah buna sebep olanları bildiği gibi yapsın. Verilen her kuruş haram zıkkım olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 12 Ocak 2021; 15:18:18 >
  • 4hm3t.# kullanıcısına yanıt

    İyi de mahremini sizin evinize taşımasını biliyor.Onun ne zaman sex yaptığını,ne zaman duşa girdiğini,kaç dakika kaldığını,kaç dakika saçlarını kuruttuğunu, konuşmalarını,televizyon seslerini hep duyuyorsunuz.Bu nasıl mahremeni korumakmış?Siz aksine onun mahremini duymamak için uğraşıyorsunuz.Bu kadar suçlu olup üste çıkan bir tip bencilin tekidir.


    Dediğim gibi bir avukata danışın ve yargı yoluyla onu yola getirmeye bakın.Baktınız bu adamla uğraşmak istemiyorsunuz o zaman kiraya çıkın satın aldığınız evi de kiraya verin.Kısa vadede ancak böyle bir çözüm bulursunuz.Uzun vadede ise evi satıp kurtulmaya bakın.Muhtemelen evin eski sahibi de bu anlayışsız ve bencil komşudan çektiği için evi satmıştır.

  • 4hm3t.# kullanıcısına yanıt
    Herşey yapılabilir , herşey düzeltilebilir . Kaç senelik bina ? Müteahhir ortada mı ? Dava açıp ücreti yıkın . Yoksa baya külfetli olacak
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)
  • Ya derdinde dert olsa... "Evi kiraya vereceğini ve özellikle de ayarsız ve sapık birisini tercih edeceğini" söyle. "Nihayetinde sizin sex hayatınızdan oda nasiplenecektir." Sonra da tembihlersin; "bana ulaşırsanız, siz hiç mi apartman hayatı yaşamadınız" diyeceğini söyle... Olsun bitsin 😅😅
  • Sizin bu yazdıklarınızı okuyunca üst kattaki Suriyelilere dua ediyorum her gün. Çocukları koşar, oynar ama 11-12 diyince tıkırtıyı keserler. Bir iki kere 12'den sonra ses yaptılar, çıkıp konuştuk adam yerin dibine girdi utancından, özür diledi, bir daha da çok olmadı öyle şeyler. Her ekmek yaptıklarında ekmek getirirler, biz onlara sarma-dolma götürürüz falan, gayet seviyeli bir ilişkimiz var. Bizim ne oldum delisi Türkler de burnundan kıl aldırmıyor, cinsel hayatı varmış, hayvan oğlu hayvan varsa var, gece yarısı alma duş sabah uyanınca al o zaman




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 12 Ocak 2021; 16:10:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whisper242

    Cidden komşun haklı istediği saatte duşunu alır ancak gecenin bi vakti saç kurutma makinesi vs çalıştırılmaz. Evi almadan önce yalıtıma baktırsaydın keşke. Yalıtım yaptıracaksınız en kalite şekilde başka çözüm yok.

    Yabancı ülkelerin birinde gece sifona basmak bile yasak sanırım. Ne kadar doğru bilmiyorum ama öyle bi haber vardı.

  • aynı sorun bende de var. osursalar duyuyorum.Site birde havuzlu mavuzlu.Allahtan kiracıyım yazın taşınacam. Yoksa çekilir dert değil. Hele yan daireye bi kaşar taşındıı, kadın yollu. Her gece eve erkek atıp alem yapıyor. Kadını yakalayamıyorum, tüm fantazilerini duyuyorum. Bildiğin porno film dinliyoruz ama görüntü yok ses var.


    Dostum evi sat ama taşınacağın evin izolasyonuna bak önceden.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.