Şimdi Ara

HANGİ YAZICI ?? LÜTFEN YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar universiteye hazırlanan oğrenciyim daha çok sihay beyaz yazıcı işimi görür makul fiyatta alabileceğim yazıcı varmdıır acaba yardımcı olurmsunuz mak 500 1200 arası bişey alabilrim yardımcı olun lütfenn günde haftada 300 sayfa alırım muhtemelen şimiden teşekkür ediyorum




  • Yanlışım olabilir ama bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Bu zamanda bence kartuşlu yazıcı alınmaz, yazıcının yanında gelen kartuşlar bitince doldurulabilirse dolduracaksınız oda çok verimli olmuyor ve bir kaç dolumdan sonra kartuş bozuluyor. Orjinal kartuşlar neredeyse yazıcı fiyatına geliyor ancak dolan kartuşlar var tıpalı olanlar murekkep alıp şırıngayla doldurabiliyorsunuz ama sonuçta oda bir maliyet dolan kartuş içinde para harcayacaksınız.


    iki seçenek kalıyor ya tanklı yazıcı yada lazer yazıcı.


    Tanklı olarak HP, Canon ve Epsonlar var, ama en çok tavsiye edilen ve sorunsuz olan Epson yazıcılar.

    Tanklı renkli murekkep püskürtmeli yazıcı için Epson L1110 modeline bakın bütçenize yakın fiyatlarda. Bu modelde tarayıcı ve wifi bağlantısı yok bence bu zamanda wifi olması önemli bir özellik. Kendimde olmasa olur diyordum bilgisayar masasında yer olmadığı için wifi li olan L3150 modelini almak zorunda kaldım iyiki de bunu almışım, bilgisayarı açmadan her türlü çıktıyı almak ve yazıcıyı istediğiniz odaya koyabilmek büyük kolaylık. Bu yazıcılarda dikkat edilmesi gereken haftada bir veya en az iki haftada bir çıktı alınmalı yoksa mürekkep kuruyup yazıcı kafası tıkanabiliyor. Orjinal mürekkep kullanabildiğiniz gibi muadil mürekkepte kullanabilirsiniz bu sizin birazda çıktı sayınıza bağlı ama unutmayın ki muadil mürekkep kullanmak yazıcıyı garanti dışı bırakır. Artık çıktı maliyetleri lazer yazıcılardan bile daha aşağıda. Lazer yazıcılarda renkli olanlar çok pahalı çıktı maliyetleri de çok daha yüksek. Renkli ne kadar olmasa da olur desek de arada lazım olabiliyor bence büyük artı.


    Lazer yazıcı içinde ben kendim için Canon i-Sensys LBP6030B modelini düşünüyordum muadil tonerleri çok ucuz "25- 35 TL arasında olmalı" ne yazıcıya program atmaya gerek kalıyor nede tonere çiple ugraşmaya gerek kalıyor tak kullan en sorunsuz yazıcı diyebilirim. Bu modelde yine Wifi bağlantısı yok, bence büyük eksi ve fiyat benzerlerine göre biraz yüksek.


    Brother HL-1211W Wi-Fi olan model var bence bunu araştırın. Muadil toner fiyatı, drum ünitesi ayrı olduğu için drum fiyatı, çip ve program atılması gerekiyormu diye araştırmak gerekir bildiğim kadarıyla çip ve program ihtiyacı duyulmuyor ama emin değilim.

    Lazer yazıcının en büyük artısı aylarca çıktı almasanız da hiçbir sorun yaşamayacak olmanız ve çıktı hızı. Edindiğim kanı lazer yazıcıların daha sorunsuz olduğu ama bu benim doğru bildiğim yanlış da olabilir.





  • hocam bende sizin gibi düşünüyorum ve brother 1211w modelini almaya karar verdim ne dersiniz bu konuda

  • bide hocam sizin dediğinz yazıcı beni aşıyor ya 1800 falan biraz pahalı bana göre

  • hsnsfgl H kullanıcısına yanıt

    hocam sizce epson mu brother mı çok arada kaldım ya

  • Renkli çıktı hiç lazım olmaz, fotoğraf çıktısı almam derseniz lazer de olur bu size kalmış. Brother'in fiyat ve wifi avantajı da var. Yazıcı alırken dikkat edilmesi gereken toner fiyatı, doluma uygun mu, diğer sarf malzeme giderlerinin maliyetini iyi araştırmak lazım. Bazı yazıcılar ucuz ama tonerleri çok pahalı muadilini bulmak sorun veya yazılım atılması gerekiyor. Bu işin uzmani da sayilmam bildiğim kadarıyla ancak yardımcı olmaya çalıştım.

  • hsnsfgl H kullanıcısına yanıt

    hocam mesela brother 1211w alıp evde kitap basabilirmiyim

  • upp

  • knk ben brother aldım hem toner ucuz hem 100 sayfa basılabileemişm günlük sende al istersen gayet iyi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Medipol5K

    knk ben brother aldım hem toner ucuz hem 100 sayfa basılabileemişm günlük sende al istersen gayet iyi

    Merhaba hocam hayırlı olsun. Renkli yazıyor mu ve hangi model aldınız?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.