Şimdi Ara

Aileme ölümümle ilgili vasiyetimi söyledim, kabul ettiler (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
8.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • guneyk kullanıcısına yanıt
    Bilinci kısıtlı donanımsal teknolojilerle (gelişmiş bilgisayarlar ile) kıyaslamak yanlıştır sevgili hocam. İnsanları makinelerden ayıran en büyük etken bilincimiz, SEÇİM HAKKIMIZDIR. Makineler bu yeteneğe 1000 yıl sonra bile sahip olamayacaklar. Özellikle ADİL seçim hakkına.

    İnsan aşırı gelişmiş bir öğrenme organizmasıdır ve her yeni öğrendiklerine kıyas yaparak kendini en uygun şekilde geliştirme eğilimindedir (adaptasyon).


    2. sayfadaki paylaştığım videoda, profesör Michio Kaku yorumunda insan ve teknolojinin farklılıklarından ve insan zekasının her daim önde olacağından detayli bir şekilde açıklıyor.


    Makinelerde (robotlarda) vicdan, duygu ve ÖN SEZGİLER olamaz. Bu etkenler canlı türlerin seçim hakkını çok derinden etkilerler.

    Temelde her şey ALGILAMAYA dayalıdır hocam, bilgiye ulaşmak veya bilgiyi (veriyi) işlemek değil. Seçim hakkını etkileyen en büyük etken budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 14 Ocak 2021; 17:52:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • guneyk kullanıcısına yanıt
    Sanal sürücüden bahsetmişsiniz. Rica etsem tam olarak neydi açıklar mısınız hocam ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzgünüm sende normal bir insansın, farklı değilsin. Cesedinin yakılması, gömülmesi hiçbir şey için fark etmeyecek. Kimsenin umurunda değil.

    Mesleğin, hayatını kazandığın iş nedir? Felsefeyle ilgili mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna ne gerek var öldükten sonra kendini yaktırmak falan, atraksiyonu seviyorsanız öldükten sonra içinizi doldurtun ve kendinizi bir müzeye bağışlayın en azından görsel olarak bir işe yaramış olursunuz. 

  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Farklı olduğumuzu sizden başkası iddia eden olmadı ki. Zaten hepimiz normaliz ama gelişmiş bir organizma olduğunuzu unutmayın zQrba@. Felsefeyle ilgilenmiyorum, bilimi hobi olarak araştırırım. İnternet, bilgi çağında yaşıyoruz, merak eden her şeyi öğrenir ama bilgi birikimi ve kıyaslamak için epey emek gerek, onun için de bolca boş zamanınız olmalı : )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quantum Limit kullanıcısına yanıt
    Evet bencilim nolucak toprak altında durucağıma insanlarla dolu bir yerin cryojen
    Dolu havuzunda rahat rahat dururum kimseyede bağışlamam.
  • Başbilen kullanıcısına yanıt
    Sizde hiç acıma duygusu kalmamış. Yazık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quantum Limit kullanıcısına yanıt
    Hiç yoktu ki buda benim sorunum hep böyleydim çok kişi kandırdım manipüle ettim
    Bu yük teknik olarak bu benim vücudumunda yükü yani matıken iyilik yapıyorum
  • Kardeşim işine gelmeyen her cevaba yok troll yok ban saçma sacma cevaplar yazmışsın yaşın isterse 54 olsun yasin kaç olduğu yazdığının doğru olduğunu açıklamaz. Din tartışmak yasaktır diyorsun ardından bilimde yeri yoktur deyip kendin tartışmaya açıyorsun. Yokluğu araştırmak için 2 yıl zaman harcamissin varlığı araştırmak için hiç vakit harcamıyorsun. İnsan çok gelişmiş bir organizma diyorsun ama bu organizma nin kendi kendine olamayacağını bunu bir yapan ve tasarlayan olmasi gerektiğini düşünmüyorsun o kadar iyilik yapma organ bağışlamaya niyet etmissin ama ölümden sonra insanı yokluğa ve hiçliğe atarak insanin ruhuna ve kalbine en büyük kötülüğü yapıyorsun. Organı bağışlasan ne olur bagislamasan ne olur senin inandığın şeye göre ölümden sonrası hiçlik ise insanin kısa süreli dünya hayatını bu kadar dert etmene gerek yok. Eninde sonunda herkes ölecek ve bu dünyadan ahirete göç edecek ölümden sonrası yoktur demek dünyada yapılan ve cezasız kalan bütün zulümlerin Karşılıksız kalacağını düşünmektir buda büyük bir insafsızlık olur adil olmaktan bahsetmissin adalet ahiretin olmasını gerektirir ki böylece zulmeden zalim cezasını çeksin iyilik eden da mükafatını alsin. Aksini düşünen birinin adalet iyilik güzellik erdem sevgi saygı gibi bir kaygısının olamaması gerekir zira ölümden sonra yokluk olduğunu düşünen bir adam dünyada hak hukuk gözetmeden herşeyi yapar her kötülüğü ve zulmü işleyebilir çünkü nede olsa ona karsiligi yok niye iyi bir insan olsun ki çalar yakar gaspeder Allah korkusu olmayan herşeyi yapar. insan vicdanı iyiliklerin karşılığını görmek zulmedenlerin de cezasını çekmesini istiyor dolayısıyla sizde bulunan adalet vicdan gibi hisler dahi ahiretin varlığının ispat ediyor.




  • fyilmaz kullanıcısına yanıt
    Ben diyeceğimi dedim ve tüm bilimsel kanıtlar ortada. Vicdanımın ve adalet duygumun öyle söylediğiniz şeylere hiç bir alakası yok. Uzatmaya gerek yok, BÜYÜK BOŞ yapmışsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla neyin boş olduğunu ölünce görürsünüz ama çok geç olur. Eğer herşey sizin dediğiniz gibiyse benim ben kaybım olmaz ama ya benim dediğim gibiyse siz ne yapacaksınız o zaman
    Son olarak ben söyleyim sizin yerinize, bu kadar Net 😉
  • fyilmaz kullanıcısına yanıt
    Bişey olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadavra olmak daha iyi bir seçim bence ama ailem kabul etmiyor malesef. Bunu yapabilmem için onlardan sonra ölmem gerekiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quantum Limit

    Bu mümkün değil. Bizi biz yapan bilincimizdir, nese değil. Bilinç bir kez tecrübe edilir ve geri dönüşü yokur. Doğmadan önce neysek öldükten sonra da oyuz.

    Ne belli? Dünya dönüyor diyeni idam ediyorlardı zamanında. Olur mu olur belki ışınlanma çıkacak 1000 yıl sonra


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kimseye demedim. E nabız üzerinden organlarımı bağışlıyorumu işaretledim geçtim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azstek kullanıcısına yanıt
    İşınlanma ve zamanda yolculuk zaten var ama bunlar sadece kuantum, mikro boyutta gerçekleşen şeyler. 4 boyutlu ortamda bu mümkün değil. Gereken tüm detaylar 2. sayfada açıklandı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inançsızım diye konu açıyorsun sonra forumda defalarca belirttim inanç konuları tartışılması yasak diye ona buna ahkam kesiyorsun.Allah akıl fikir vermiş biraz kullan yahu.

  • operadakises O kullanıcısına yanıt
    Dini karıştırma, sizden akıl isteyen olmadı TROLLÜĞÜNÜZÜ ötede yapın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quantum Limit

    Dini karıştırma, sizden akıl isteyen olmadı TROLLÜĞÜNÜZÜ ötede yapın.

    yürü git lan işine trolmüş..senden âlâ trolll mü olur.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.