Şimdi Ara

TürkNet Kullandığım için Türk Telekom Altyapı işlemi yapmıyor ! Süreçler güncellenecek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, saha dolabında fiber olduğu ve geçiş için uygun olduğu bilgisini saha ekiplerinden aldım. Şuan aktif ADSL altyapı var 16 ya kadar destekliyor. TurkNet'i arıyorum diyorum böyle böyle, biz işlem yapamıyoruz, bilgi veremiyoruz, sistemimizde gözükmüyor, talep oluşturamıyoruz vs vs kısaca elinizdekiyle yetinin diyor ve telekoma sorunu iletin diyor. Türk Telekom'u arıyorum diyorum böyle böyle o diyor bizden internet almadığınız için işlem yapamıyoruz, internet servis sağlayıcınızla iletişime geçin. Saha ekiplerine diyorum çözelim bu işi diye, onlar diyor emir gelmeden işlem yapılmaz Turk Net'le iletişime geçin. Dönüyorum yine TürkNet'e, diyorlar altyapıyla bizim işimiz yok telekomun sorunu işlem yapamıyoruz. Tekrar telekoma gidiyorum yine diyor TurkNet'e iletin onlar bize desin biz işleme alalım.


    İşin özü iki firma arasında dolandırıyor beni. Biri diyor altyapı benim değil, öteki diyor interneti ben vermiyorum sana. İkisi de çözüm üretmiyor birbirine salıyor sorunu.


    Süreçler:

    07.01.2021 Türk Telekoma mail atıldı, Turknet ile iletişime geç denildi.

    08.01.2021 TurkNet ile iletişime geçtim. Sistemde adsl desteği olduğunu, işlem yapamayacağını söyledi. Telekoma söyle dedi bizim görevimiz değil dedi.

    09.01.2021 TurkNet zaten işlemde olan arıza kaydım için telekom ekiplerini yönlendirdi. Arızam saha dolabında çıktı, orada fiber sistemin geçişe uygun olduğunu tespit ettik ekiple beraber. Telekom ekipleri emir gelmeden değiştiremeyiz dedi, TurnkNet ile konuş dedi. TurkNet ile konuştum bana işlem yapamayacağını, Telekomla iletişime geçmemi söyledi. Tekrar mail attım, Telekom tarafından geri dönüş yapılacağı söylendi.

    10.01.2021 Açıkkapıya iki firmanın çözüm getirmediğini, birbirine sorun bulduklarını iletmiştim. Bugün il valiliğinden cevap geldi, "başvurunuzu aldık, açıkkapı başvurunuzu kapattık" diye. Valilik bu işe nasıl bir yaklaşım sergileyecek göreceğiz.

    24.06.2021 geç edit oldu unutmuşum konuyu. Valla 2 hafta kadar daha uğraştım, TT işyerinde görüşme sağladım, mahallemizdeki TT de çalışan saha ekipleriyle görüşme sağladım. Bu işlerin en başının canının istemesi dışında tek çözüm bölgede 2-3 apartman talep olması lazım ama bizim her yer müstakil ev sayı çok az, onun dışında belediyenin bölgede bir kalkınma bir yenileme gibi hareketleri olması lazım o sırada aklına gelirse bütçeyi zorlamassa kenar köşede kalmış insanlar da faydalanir. Adsl devam, 2 gündür yol çalışması var toprak yola kaldirim yapacaklar olursa vdsl imkani belki, değişiklik olursa güncellerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 24 Haziran 2021; 9:43:17 >







  • geçmiş olsun türknet ttelekoma ttelekomda türknete suçu ata böyle kısır döngüye dönersin

  • Ali ekinc1 A kullanıcısına yanıt
    Döngü nerede kırılacak bakalım, çoğu yere yazdım çizdim bakalım nereden ses gelecek. Allah'ın unuttuğu yerde bir mahallede yaşıyorum, şükür fiber çekmişler. Port mort sorunu yok her yer müstakil ev apartman yok mahallede. Ne olur yani telefon hattından fiber hattına soketi çıkarıp bi üste taksan yani, neyse bakalım çözüm süreci nasıl ilerleyecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Saha ekibi o 896 metre uzaktaki dolapta fiber bulunduğunu, geçiş için uygun olduğu bilgisini verdi ama yetkisi yok.

    TürkNet Kullandığım için Türk Telekom Altyapı işlemi yapmıyor ! Süreçler güncellenecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt

    Hocam VDSL moduna geçseniz bile çok farketmeyecek hattınız bu mesafeden. Yine de siz bilirsiniz elbette ki. Yakınlarınıza saha dolabı yapılması için talep iletin dilerseniz.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Yakına saha dolabı yapılması için kime başvuru yapmak gerekiyor. Türk net mı, Türk Telekom a mı başvuracağız. Türk Telekom a başvurunca bizden hizmet almıyorsunuz diye sizi başından atıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @XpressMusic34 Hocam 1km den minimum 50mbit alanlar var, araştırmalarımı yaptım boşa çabalamıyorum.En en en kötü gerçek değeri 13mbit uploadı 0.62 mbit olan internetim gerçek değerde 20-25 indirme 2-3 uploada çıksa yine kâfi. Ben 1km altyapı yapsınlar demiyorum, kabloyu sökecek xDSL portuna takacak bu kadar yani. Kabin için tavsiyeniz varsa alabilirim.


    @Hazinem33 Valla sen de çıkmaza girmişsin hocam, bir yol bulursanız bana da iletin. Evime gelen yol stabilize yol. Kanalizasyon için yüzlerce büz geldi. Yakın zamanda kaldırım yol yapacaklar yüksek ihtimal. Kazı yapılmışken bu internet altyapısının da düşünülmesi gerek aslında.

  • Hazinem33 H kullanıcısına yanıt

    tuketici.btk.gov.tr üzerinden talebinizi iletebilirsiniz.

  • linyit43 kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar.


    tuketici.btk.gov.tr üzerinden yakınınıza saha dolabı yapılması için talep iletebilirsiniz.

  • linyit43 kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlış bilmiyorsam saha dolabında fiber bulunması demek o saha dolabından VDSL sinyal alabilirsiniz demek. ama 900 metre öteden VDSL almanız çok zor geçtiğimiz günlerde ben 647 metreden VDSL'i aylarca uğraştıktan sonra alabildim. Hat değerlerimi aşağıya ekliyorum. 1km'den kim 50mbit alıyorsa anlatsın biz de alalım TürkNet Kullandığım için Türk Telekom Altyapı işlemi yapmıyor ! Süreçler güncellenecek. 


    TürkNet Kullandığım için Türk Telekom Altyapı işlemi yapmıyor ! Süreçler güncellenecek.
  • @XpressMusic34 Yazayım hocam oraya da.

    @vaizerd4555 Hocam sizin değerler normal, neden bilmiyorum farklılıklar var demekki. En kötü 20mbit gelir yani ve upload hızım 0.6 dan kurtulur.

  • linyit43 kullanıcısına yanıt

    Hocam normalde benim sorgulama sitelerinde 30mbps olarak çıkıyor hız. Çok iyi bir hatla 35 alabilirim diye düşünüyorum normalde 24 alabiliyor olmam lazım ancak bazı problemlerden dolayı alamıyorum.


    Sizin durumunuzda esas problem o mesafeden ADSL porttan VDSL porta geçebilmek olur, ancak söylediğinizde haklısınız download çok azalmaz belki de artar ancak upload yönünden sizin faydanıza olur, siz VAE altyapısında mısınız?

  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.