Şimdi Ara

Tavsiye bekliyorum (karışık mevzular üzerine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fatih'in istanbulu fetettiği yaştayım hala daha o çocukken duygusal kaldığım/kandığım milliyetçi duygular var içimde ama bu asla 300euroluk bi işgücü olduğumu söyleyecek kadar alçaltamaz beni. Evet hükümet bunu Asil Türk milletine reva görüyor olabilir ama ben biran önce kaçıp gitmek istiyorum.


    Kısaca içimi dökmek istedim beklediğim tavsiye önce askerlikle ilgili daha sonra okul ve en son olarak ''kaçıp gitmek'' üzerine...


    Askerlik;

    Üstte belirttiğim gibi beni 300Euroluk işgücü olarak görenin ne silahını tutmak ne de o halk için zaman kaybetmek istiyorum nasıl bu kadar yüceltilip tuvalet silmeyle(askerlik anılarından duyduklarım üzerine) vatan borcu olarak adlandırılması... 19 yaşında çocuklar, suriye sınırında bi patlama sonrası sönerken, halkına 300 euroyu reva gören herifin çıkıp sayı vermesi, bilmem kaçıncı dereceden akrabasını bilmem hangi kürsüye atayıp bilmem kaç milyarlarla kaçmasına göz yumması... Filhakika bunlar toplumsal-siyasi konular benim isteğimse asla gitmemek. Bunu dövizli yapabilirim. (kaçıp başka bi ülkeden vatandaşlık alarak ya da oranın mültecisi vs olarak sonuç olarak kaçış yok) Ya da şimdi gidip döndüğümde ''kaçıp gidebilirim'' sizce ne yapmalıyım? (Benim durumumda olduğunuzu varsayarak objektif bi cevap vermenizi bekliyorum)


    Okul;

    Yaşım çok da olmasa da geçmesine ve biraz da askerlikten bi kaçış yolu olması nedeniyle seçebilirim isteğim okuyup adam akıllı yerlerde, adam akıllı muamele görmek ama uzun yıllar çalıştım son 4-5 yılda aktif olarak 2-2.5 yıl kadar sigortam yattı, bi o kadar sigortasız çalıştım ama okul bittiğinde sigorta ya da sözünü ettiğim ''adam akıllı'' işin ülke sınırları içersinde bulamayacağımdan da eminim bu nedenle de oldukça isteksiz ve hantal bir şekilde çalışıyorum, yine de bu yaz olucak olan sınava.


    Kaçıp gitmek;

    Herşeyden önce dil öğrenmek ve herhangi bir yere kaçıp gitmeli miyim yoksa? Hali hazırda elimdeki (pek de meslekten sayılmasa da) mesleğim ve 2 yıl da olsa tecrübem var aklımdaki ülkelerin en kötüsünde alabileceğim maaşın minimum 5-6 katına çalışabilirim o yüzden bu durumda çalışmak bana enayilik gibi geliyor(burada yanlış anlaşılma olmasın yaşımın da verdiği bi rahatlık tabi bu yoksa benim 50 yaşındaki babam da amcam da eniştem de bu şartlar altında çalışmak zorunda burada)


    Not : Okul konusunda sözünü ettiğim sınav Ayt-Tyt EA düşünüyorum ve ikisine birden kasılıyorum. Hali hazırda elimdeki lise diplomamla ancak bu yıl sonuna kadar uzatabiliyorum tecilimi.


    Not 2 : Kaçıp gitmekten kastım yasal yollarla yoksa samsundan bi yük gemisinin içine atlayıp norveçe varınca bi free wifi ile norveçe geldim napcam taktik verin diye facebookta bi gurupta paylaşım yapacak değilim planlı,programlı bi yaşam istiyorum.








  • Yurt dışına gitmek hem kolay hem de zor. Kendini eğiten, nitelikli ve global rekabet gücü olanlar kolaylıkla gidiyor. Tabii ağırlıklı olarak IT alanında. Fakat kendini eğitmeyen ve gittiği ülkeye yarardan çok zarar getirecek kişileri ülkeye almamak için AB elinden geleni yapıyor. Çünkü onların gözünde bir Suriyeli'den farkın yok. Adamlar zaten milyonlarca Suriyeli almış durumda. Bir tane daha fazlasına toleransları kalmadı. Kısacası öncelikle kendini nitelikli hale getirmen gerekiyor. Nitelik ise sadece okul ve bölüm ile olmaz. Bunun yanında güçlü bir öğrenme becerinin olması lazım. Her ne kadar iyi okuldan diploman da olsa adamlar seni iş almadan önce sınava tabii tutacaklar. Ona göre iş teklifi yapacaklar.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    deyindiğin konuda fikrim var AB ingiltere milli takımı olmuş durumda bunun farkındayım farkları, afrikaları middle east. Bi çok ab ülkesi afgan,suri dolu bunu biliyorum ama benimle henüz yüz yüze görüşmemiş ülkeye nasıl giriş yapabilirim ki? sonuçta öncelikle bi kağıt ya da online bi başvuru olarak başlayacak bu süreç yani karşı taraf; bu şirket ya da direkt ülke, onlara karşı sadece bi kağıt ya da bi başvuru olucam bu sadece şans işi mi? yoksa Avrupada'da iş yapan bi şirkette deneyim mi kazanmam gerekiyor? Diploma konusunda da oldukça haklısın adını dahi duymadığım apartman mezunu çocuklar bana ''diplomalarından'' söz ediyor... Mevzular, mevzular gerçekten çok karışık.

  • hocam yaşın kaç , nerde çalıştın, ne iş yaparsın? sadece sınavla alan bi sistem hiçbir yerde yok. illa ki mülakat kişilik testine tabi tutuyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avatarım Ağır Çekim kullanıcısına yanıt

    Yaş 21 Özel Güvenliğim güvenlikte 2yıl çalıştım o da 3-4 farklı firmada ilk firma baya büyüktü yenilik getirceğiz diyip şartları zorlaştırdılar eyvallah dedim çıktım ordan o gündür doğru düzgün firma bulamadım 3 kuruş paramızı ödeyemiyorlar bi sürü eksik sözleştiğimiz parayı alamadığım için şirketi şikayet ediyorum ilgilenen olmuyor bunun gibi çok farklı şeyle karşılaştım. Biraz da bu yüzden gitmek istiyorum mesleğimi de değiştirebilirim o yüzden hiç bişey garanti değil benim için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.