Şimdi Ara

Videolarımı nasıl arşivlemeliyim? Convert etmeden sıkıştırabilir miyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi dron ve dslr video kayıtlarının çok yüksek boyutlu olması arşivleme konusunda kanayan yaram.


    İlk sorum. Bu videoları ilerde de kurguda kullanacağım için orjinal haliyle saklamak istiyorum. Bunu yaparken convert işlemi yerine rar-zip gibi arşivleme programları ile sıkıştırıp lazım olduğunda tekrar açıp orjinal videoyu kullanabilir miyim?


    ikinci sorum ise videolardan özet görüntüler almak istiyorum. Örneğin videodan eşit aralıklarla 10 tane ekran görüntüsü alıp tek resimde birleştirerek bana çıktı versin. Buna örnek olarak eskiden film indirdiğim sitelerde tek resim içinde filmin farklı zamanlarından alınmış ekran görüntüleri ve dosya adı, uzunluğu, bitrate gibi ayrıntıların olduğu dosya vardı.


    Benzer konulara baktım ama tam bir çözüm bulamadım. Tavsiyelerini bekliyorum. Herkese iyi forumlar şimdiden.




  • Videolar H264/H265 gibi ise RAR veya ZIP gibi formatlar dosya boyutlarını neredeyse hiç düşürmez, HUFFYUV gibi kayıpsız sıkıştırma formatları da pek çözüm sağlamaz sonuçta yeniden encode etmeden dosya boyutlarını düşürmek pek mümkün değil. Videodan ekran görüntüsü almak için video thumbnail maker tarzı programları ararsanız bulursunuz.

  • Ben Handbrake denilen programda sıkıştırma yapıyorum. H265 kodek desteği var. Dahası video çok hareketli değilse 5'te 1 boyutuna kadar düşürebiliyor. Ben eskiden timelapse çekmiştim video olarak, 1 saatlik video 10 GB gibi olmuştu. Sıkıştırınca birkaç yüz MB çıktı, kalite hala çok yüksek.


    Handbrake'te H265, medium, 25 Quality ayarında yapabilirsiniz. Medium biraz zaman istiyor ama kaliteli bir sıkıştırma yapıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.