Şimdi Ara

Popüler Kripto Para Borsası Dev Oyun Şirketine Satılıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güney Kore merkezli dev oyun şirketi olan Nexon Group’un, 500 milyon dolara yakın bir fiyat karşılığında ülkenin en büyük Bitcoin ve kripto para borsası olan Bithumb’ı satın almaya hazırlandığı bildiriliyor.


    Planlanan satın alma haberi yerel medya kuruluşu Maekyung tarafından 7 Ocak 2021 Perşembe günü bildirildi. Raporlara göre, oyun şirketinin satın alma planı Nexon CEO’su Kim Jeong-joo tarafından yönetiliyor. İddialar göre her iki taraf arasında bir mutabakat zaptı imzalandı ve Nexon bu şekilde Bithumb’ı yaklaşık 500 milyar won (460 milyon dolar) karşılığında satın alacak. Ayrıca Nexon, Bithumb’ın hisselerinin yüzde 65’ini satın almayı planlıyor.


    Satın alma süreci, danışmanlık firması Samjung KPMG’nin satış organizatörü olarak görev yaptığı Ağustos 2020’de başladı. Ayrıca, Eylül ayında yapılan ön ihaleyle beraber stratejik ve finansal yatırımcıların yanı sıra yabancı ve yerel özel sermaye fonu yöneticilerinin de ihale sürecine dahil olduğunu gördü.


    Bithumb’ın Yaşadığı Sorunlar Satışı Geciktirdi


    Ancak, Bithumb’ın son zamanlarda polis güçleriyle yaşadığı sorunlar satışta gecikmeye neden oldu. Eylül ayında polis, dolandırıcılık iddiaları üzerine kripto para borsası devinin genel merkezine baskın düzenlemişti. Ayrıca, Bithumb’ın başkanı Lee Jung Hoon, Bitumb’ın yerel token’ı BXA ile ilgili olarak da araştırılıyor.


    Daha önce Eylül ayında BTCManager tarafından bildirildiği üzere, Güney Koreli borsa devi 430 milyon dolardan satışa çıkarılmıştı. Güney Kore Ulusal Meclisi, bundan bir süre önce ülkedeki kripto para ile ilgili işletmeleri Finansal Hizmetler Komisyonu’nun (FSC) Finansal İstihbarat Birimi’ne (FIU) kaydolmaya zorlayacak bir yasa tasarısını kabul etmişti. Ancak Nexon’un Bithumb’ı satın alması kripto para şirketine fayda sağlayabilir, çünkü borsa platformunun yetkili makamlarla devam eden sorunları göz önüne alındığında FIU iznini alması zor olurdu.


    Rapora göre, Bithumb’ın Güney Kore’deki bir numaralı statüsü Nexon’un pazar hakimiyetini katlanarak artırabileceğinden planlanan satın alma Nexon için de faydalı olabilir. Oyun şirketi daha önce 2018’de Bitstamp dahil olmak üzere bir dizi kripto para borsası daha satın almıştı.


    Kaynak: Kripto Para Haberleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.