Şimdi Ara

Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk telekom 24 mbit vdsl abonesi idim . Onu iptal ettirdim . Türknet e yeni abone olacak şekilde başvurdum. Başvurudan önce her altyapı sorgusunda altyapının desteklediği maksimum hız 55 mbit yazıyordu. Türknet in VEA altyapısında 35 mbit internet paketine abone oldum. Geldi kuruldu şuan aktif kullanmaktayım. Ancak artık altyapı sorgularında Turk telekomum sitesinde 16 mbit adsl ve diğer bazı sitelerde ise 16 mbit download 4 mbit upload vdsl çıkıyor. Hat değerlerim gayet iyi. download ta 60 mbit upload da 25 mbit maximum hız gözüküyor. Şuan 35 mbit bağlı SNR değerim ise hem download hem upload için 20db nin üzerinde. Komşularımı sorguladığımda 55 mbit maximum hız gözükmekte. Turknet e geçtikten sonra altyapı sorgularım düşük çıkmakta .



    • İlerde başka bir internet bağlatacağım zaman sorun yaşar mıyım. Sorgulamada altyapım düşük çıkarsa düşük internet verirler mi.


    • Neden altyapı bilgilerim Türknet e abone olduktan sonra bozuldu.("Şuan Altyapı bilgileri sebebi ile Türk Telekom u kapatıp Türknet e abone olduğuma pişman oldum. İnternetinden memnunum ama bu işin nedenini açıklığa kavuşturana kadar asla kimseye tavsiye etmem. ")


    • Sizin altyapı bilginiz nedir Türknet e geçtikten yada yeni abone olduktan sonra değişti mi yada komşularınızdan düşük çıkıyor mu.


    • Türknet ten ayrılıp başka internet servis sağlayıcıya geçiş yaptığınızda altyapı bilgisinin yanlış olması kaynaklı sorun yaşadınız mı. Çözüm bulabildiniz mi. Nasıl çözüm buldunuz.



    Benim Altyapı sorgu sonuçum

    Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu.



    Komşumun altyapı sorgusu


    Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu.




    Hat Değerlerim:


    Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu.





    Sırf altyapı değerlerim bozulduğu için Türknet e gerçekten çok kızgınım. Böyle olacağını bilse idim geçmezdim. Ya işini doğru düzgün yapan insanlarla çalışmıyorlar , ya işlerini doğru düzgün yapmıyorlar yada kasten yapıyorlar, gerçeği bilmiyorum ama aklıma bunlar geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 8 Ocak 2021; 5:39:41 >







  • Merhaba, altyapı sorgulaması yaptığınızda ADSL tarifelerin çıkması bulunduğunuz bölgede VDSL boş port olmadığını göstermektedir. İlerleyen zamanlarda tekrar sorgulama yaptığınızda VDSL tarifeler karşınıza çıkacaktır.
  • Bulunduğum bölgede vdsl port bulunmasa idi komşularımda da 16 mbit hız gözükürdü ayrıca dikkatinizi çekerim. Gözüken hız 16 mbit download 4 mbit upload yani sorgu sonucu olarak yine vdsl hat cıkmakta upload ı 4 mbit olan adsl hat yok, adsl teknolojisi 4 mbit upload ı desteklemiyor ki. Kısaca bir sebepten ötürü Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi yanlış gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 8 Ocak 2021; 12:36:8 >
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt

    Evet doğru diyorsunuz anlık sistemsel hata oluyor. Port durumunda sıkıntı olmamasına rağmen Türknet'e geçtikten sonra diğer daireler 69 Mbps göstermesine rağmen benim dairem 16 Mbps gösteriyordu. Birkaç gün sonra sorun düzeldi. Eskisi gibi gösteriyor.

  • TheComposist T kullanıcısına yanıt
    Zaman zaman kontrol ediyor musunuz ara sıra tekrar altyapı bilgisi yanlış gözüküyor mu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hipnoa

    Zaman zaman kontrol ediyor musunuz ara sıra tekrar altyapı bilgisi yanlış gözüküyor mu.

    Bir ara mevzuyu kafama takmıştım ve ara ara kontrol etmiştim. Dediğim gibi yeni geçtiğim zamanlarda hatalı gösterdi sadece. 2-3 gün sonra düzeldi ve bir daha öyle bir sorun meydana gelmedi. Extranet'ten sorgulama yapmayı dener misiniz?

  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bahsettiğiniz konuda işlem yapamıyorum. Altyapının desteklediği hız konusunda maalesef müdahalede bulunamıyoruz.
  • TheComposist T kullanıcısına yanıt
    Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu.



    Denedim hocam bu sefer de normal cıktı mı . Sadece exranette değil diger sitelerde de normal çıktı. Bazen sonuç olması gerektiği gibi doğru çıkarken bazen yanlış çıkıyor . Benim Türk net aboneligi 10-15 gün oldu. Bazen sorgulatınca 16 mbit bazen 55 mbit çıkıyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu.

    Peki bu sorun neden kaynaklanıyor.

    Bu altyapı durumunu sorguladığımız sistem nasıl çalışıyor altyapı durumu manuel mi giriliyor yoksa sistem kendini otomatik mi güncelliyor. Demin Türknet bu konuda herhangi bir destek sağlayamayacağını söyledi. Türknet yetkili değilse bu konuda kim yetkili. Bu altyapı sorgu sisteminin nasıl çalıştığını gerçekten merak ettim. Şimdi altyapı ile ilgili bir database deki veri nasıl gün icinde değişebilir ve farklı sonuç çıkabilir. Nasıl bi yazılım bu nasıl güncelleniyor.




  • Hocam elbette manuel bir sistem değil. Sistem kendini güncelliyor. Abonelik işlemlerinde bir abonelik sonlandırılıp diğerine geçildiğinden kaynaklanıyor sanırım. Türknet'in bu konuda yapacağı bir şey yok. Kafaya takacak bir şey de yok. Aboneliğinizi iptal etmediğiniz sürece kafanız rahat olsun. Port dolsa bile etkilenmezsiniz.

  • TheComposist T kullanıcısına yanıt

    Hocam belki 1 sene sonra iptal edip başkasına abone olucam kim bilebilir. Sistemin düzgün çalışması mide bulandırmaması lazım. Sistem mide bulandırınca, moral bozuyor ve güven kayboluyor, Güveni kaybettiğinde de o servis sağlayıcı ile bir daha çalışmak istemiyorsun. Kimseye tavsiye etmek te istemiyorsun. Yarın öbürgün ben oboneliği sonlandırırsam altyapı sonucunun farklı çıkması beni engellemeyecek, sadece bir sonraki anoneliğimde sorun yaşama ihtimalim olucak. Sorun yaşasam da yaşamasam bi daha eski isp ye güvenmeyeceğim. Ve bu güvensizliğin getirdiği duygular da kalıcı olucak. İnsanlar hissettiklerini unutmazlar , insanda kötü duygular hissettirecek güvensizlik yaratacak davranışlardan firmaların uzak olması gerek.

  • Olayın Türknet'le bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. ADSL'den VDSL'e geçişte böyle bir sorun meydana geldiğini zannediyorum. Çünkü Türknet'e geçen onlarca arkadaşım var hiç biri böyle bir sorun yaşamadı. Ben ADSL'den VDSL'e geçtim kısa süreli böyle bir olay geldi başıma. Ayrıca aboneliğinizi hiç bir zaman iptal ettirmeyin derim. Çünkü port sıkıntısı yaşanan yerlerde Türk Telekom port boşaldığı an sıradaki müşterisine ayarlıyor o portu. Mağdur olursunuz. Her zaman churn yani geçiş işlemi yapın. Sorun yaşamazsınız. İyi forumlar.

  • Ben de sıfırdan Vdsl başvurusu yaparak geçmiştim, ilk başta 81 yazarken port verildikten sonra 17 yazmaya başlamıştı, şimdi tekrar 81 yazıyor. Bunun dışında, bu kadar panik olmak size zarar. Merak edip sorarsınız anlarım ama ortada sorun teşkil edebilecek bir durum olup olmayacağını bilmeden veryansına başlamışsınız. Yarın sıradan bir sorun olduğunda ne yapacaksınız merak ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İss ler küçük sorunları bile en baştan dikkate alıp çözmeğe çalışmalı aksi durumda daha büyük sorunlarla karşılaşırlar ve problemler üst üste geldiğinde sorunlar iyiden iyiye içinden çıkılmaz hale gelir. Kaldı ki bu tip ayrıntılar iss in işine ne kadar önem veridiği , özen gösterip göstermediği hakkında bize fikir verir.

  • Hat iptali yapmayın taşıyın!


    Hattınızı iptal etmeyin taşıyın!


    Hattınızı taşıyın, iptal ettirmeyin!

  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilettiğiniz sorun bizden kaynaklı olsa elimizden geleni yaparız. Altyapıya müdahalede bulunma gibi bir işlemimiz söz konusu bile değildir. Sistem üzerinde güncellemeden ya da bölgede altyapı çalışmasından kaynaklı olabilir. Ayrıca bu sorunun size şu an da olumsuz bir etkisi bulunmuyor.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Olumsuz etkisi oluyor sonuçta, yani sinek bir şey değil de mide bulandırır diyorlar ya bu da öyle birşey, evet internetimde sorun yok bağlıyım güzel çalışıyor ama Türknet e abone olana kadar hep doğru gösteren altyapı bigisi durup dururken zaman zaman değişik sonuçlar gösteriyor. Eğer bu şekilde dahi olsa benim moralimi bozdu ise bu sorun müşterinin canını sıkıyorsa ilerde farklı internet servis sağlayıcıya geçme durumunda sorun yaşatma ihtimali var ise, yada sorun yaşatma ihtimali olmasa bile sorun yaşatma ihtimalinin var olduğuna inanmama sebep olacak bilgi akışı sağlıyorsa evet bi sorun var demektir, aslına bakarsanız işin doğrusu altyapı bilgisinin doğru olmamasının bir sorun olduğudur. İşin doğrusu altyapı bilgisinin doğru olması gerekir. Belki de birçok insan altyapı bilgisinin yanlışlığından kaynaklı internet bağlatırken sorunlar yaşıyor.


    Neyse şimdilik tekrar doğru gösteriyor gibi. Bakalım değişecek mi.


    Türknet Destek olarak cevapladığınız için teşekkür ederim. Çok gizli bir bilgi değil ise merakımdan soruyorum . Bu altyapı bilgi sistemi nasıl güncelleniyor, bunu kim güncelliyor . Bu konuda bilginiz var ise paylaşmanızda sakınca yoksa paylaşırsanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 10 Ocak 2021; 17:0:11 >




  • 35mbps dl 6mbps ul hızı alıyorsun.

    millenicomdaki sorgulamaya niye takıldın ?


    kaçırdığım birşey mı var ?

    amacın neydi ?

  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    Hocam anladığım kadarıyla altyapı sorgulama bilgisinin hatalı çıkmasına takılmış. Hep söyledik, bu sorgulama sayfaları teorik bilgi veriyor, gerçeği çok yansıtmıyor. Mesela orada altmış hız bilgisi çıkarken hat bir bağlanıyor aslında yüz megabit destekliyor. Tam tersinin yaşandığı durumlar da oluyor. Sistem kendini belirli zaman aralıkları ile güncelliyor. Çok da takılmamak gerekir diye düşünüyorum bu sorgulama sayfalarına. Verilebilecek hız bilgisi o bölgenin kapasitesi ve abonenin mesafesi, kablo durumu vb. ile doğrudan ilişkili. Konu sahibine gelirsek, hat değerleriniz oldukça iyi, iyi günlerde kullanın. Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu. 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Hocam anladığım kadarıyla altyapı sorgulama bilgisinin hatalı çıkmasına takılmış. Hep söyledik, bu sorgulama sayfaları teorik bilgi veriyor, gerçeği çok yansıtmıyor. Mesela orada altmış hız bilgisi çıkarken hat bir bağlanıyor aslında yüz megabit destekliyor. Tam tersinin yaşandığı durumlar da oluyor. Sistem kendini belirli zaman aralıkları ile güncelliyor. Çok da takılmamak gerekir diye düşünüyorum bu sorgulama sayfalarına. Verilebilecek hız bilgisi o bölgenin kapasitesi ve abonenin mesafesi, kablo durumu vb. ile doğrudan ilişkili. Konu sahibine gelirsek, hat değerleriniz oldukça iyi, iyi günlerde kullanın.  

    bende 58mbps yazıyor .turk telekom o değeri tanımlamış adrese.


    ama ben 99999kbps kullanıyorum :)


    vdsl2de modem sinyal alınca en doğru sonuç alınıyor.





  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    İyiymiş hocam. Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu. 


    Benim altyapı sorgulama sayfalarında şu şekilde gözüküyor;




    Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu.


    Ancak modem arayüzündeki maksimum ulaşılabilir hız değeri değişkenlik gösterebiliyor, 80 oluyor, bazen 95. 24megabit paketini kullandığım için sorun etmiyorum açıkcası.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.