Şimdi Ara

Gigabyte Aorus RTX 3080 Master coil whine mi var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Kart bugün elime ulaştı. Gigabyte sitesinden BIOS güncellemelerini yaptım ve yazılımlarını yükledim. Kart aşırı güzel. MSI RTX 3080 Ventus 3X kullandım daha önce. Assasin Creed Valhalla'da 2K Ultra ayarlarda 77,78 derece iken bu kartta 64-68 arasında geziyor. Tek sorunum coil whine var gibi ses çıkıyor. Aslında coil whine varmış gibi çok çıkmıyor ancak biraz irite ediyor. Şimdi servise versem ürün değişim kararı çıksa bile Türkiye'de stokta olmadığı için para iadesi yapacaklar. Ne yapmalıyım? Sizce coil whine var mı? Fanlar normalde dönmüyor 50-55 dereyece kadar. Kendim manuel 500 RPM geçirdiğimde ses başlıyor katlanarak artıyor. Ses fanlardan geliyor gibi geliyor. Cw mi yoksa fanlarında bir şey mi sürtüyor anlamadım.


    https://eksiup.com/v/498112930


    https://eksiup.com/v/498111891


    https://eksiup.com/v/498111151








  • Bilgisi olan var mı?

  • Bana cw gibi geldi. Fanları manuel olarak hızlandırdığınızda aynı ses geliyor mu? (Ekran kartı yükte değilken)
  • Evet aynı şekilde. Servise gönderdim her ihtimale karşın ancak Gigabyte servisinden şüpheliyim. Rma olarak geçiyor sanırım. Kendileri de almadığı için Vektron firmasına ilettim onlar vereceklermiş. Mail ile iletişime geçtim ilk olarak. Bana bunu ilettiler:


    Fabrika standartları olarak ekran kartı, çalışma sırasında ses oluşturması normaldir. Bu nedenle fabrika ekran kartı çalışma ses değerleri mevcuttur; ses oranı ortalama 35 desibel civarındadır.

    Bu ölçümler için standart olarak 1 metre uzaklık ile yapılmaktadır. Sizin kartınızın testleri sonucu ses değerleri fabrika standartları içerisinde olarak görülmüş ise maalesef değişim/iade veremeyiz.

     FPS, Sıcaklık, Akustik değerlerini internetteki tanıdım ve inceleme makalelerinde bulabilirsiniz. Örnek olarak aşağıdaki site veya diğer sitelerde kontrol sağlayabilirsiniz.


    Şimdi eğer değişim yapmazlarsa 14 gün daha geçmediği için iade edebilirim Sinerjibilgisayara ancak stok yok ekran kartsız kalırım. Tüketici Hakem Heyetine başvursam değişim kararı çıkabiliyor mu bilginiz var mı acaba?





  • Bu tarz sorun yaşayan var mı arkadaşlar?
  • Eğer kart yüke girmeden Manuel fan ayarı yapıp bu sesi duyuyorsanız. Fanlardan kaynaklıdır. Gigabyte marka çok kart kullandım. Bazısında 1 2 sene sonra bazısında 1 ay sonra Fanlardan tıkırtı sesleri gelmeye başladı. Aourus daha üst segment ama kronik bir grinding denen ses sorunu var Gigabyte fanlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servise gönderdim bu durum için. Dediğiniz gibi yükte ya yüksüz fanlar çok az dönmeye başlayınca ses başlıyor fan rpm arttıkça ses kademeli artıyor. Bana da fanlardan kaynaklanıyor gibi geliyor açıkçası. Servis ne karar verecek merak ediyorum. İade kabul etseler bile stok yok napıcam bilmiyorum.

  • Arkadaşlar tavsiye verebilecek var mı?

  • Fanları sırayla, tek tek elinle durdur bakalım ses herhangi birinde kesilecek mi? Fan rulmanlarından geliyor gibi ses.

  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Eğer servisten geldiğinde sorun devam ediyorsa bu şekilde yapacağım. Dediğiniz gibi fan rulmanından geliyor ise serviste fan değişimi mi yapılır?
  • ateykan0 A kullanıcısına yanıt

    Varsa ellerinde fan, değiştirirler.

  • Değiştirmediler hiçbir şeyini. THH başvurdum. Süreç güncellendikçe paylaşacağım.

  • Kardeşim aynı sorundan ben de muzdaribim...

    Palit gamingpro 3080 var, sıcaklıklarda bir problem yok. Lakin Allah'ın belası bir ses var, sırf sesinden dolayı evdeki elektrik süpürgesini atmışlığım var. Bu ondan da beter çıktı, evde geceleri azar işitiyorum...🤦

    Kartın fan hızını azami %55de tutuyorum, sıcaklık 60-64 arası gidiyor ama %55 de bile bayağı bir ses yapıyor... Servise versem bir başka bela...

    Kartı değişim yapmak istiyorum stok sorunu var, para iadesi istemiyorum. Yeni bir kart da alamam, nasıl bir basbelası durum seni çok iyi anlıyorum.

    Süreci takipteyim, ben de ona göre hareket edeceğim...

    Umarım en kısa sürede bir çözüme kavuşursun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 adet Aorus 3080 Xtreme kullanan biri olarak yazıyorum ( Ragnar L )

    3 kartımda CW vardı..
    Sattım, kurtuldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gigabyte kartların ortak sorunu coil galiba

  • cw diyince aklima gigabyte gelir oldu, yillar evvel de -dehset- arkadasinizin gigabyte servisi ve gigabyte global ile yasadiklari aklima geliyor. ne anakart ne ekrankarti... once bir kendilerine ceki duzen versinler. globale sikayet et, sana diyecekleri su; "o zaman kasayi masanin altinda kullanin", "kulaklik takin" vs..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thh'ye güveniyorum bakalım. Umarım yanıltmazlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.