Şimdi Ara

Alfa Romeo Stelvio aldim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
130
Cevap
2
Favori
13.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonunda sifir olarak aldigim F30 kasa 328i mi 8 sene sonra sattim ve Alfa Romeo Stelvio aldim (lease yaptim aslinda). Amerikada yasiyorum belirteyim bastan nasil aldin olmasin:)


    Merak edenler icin ekliyeyim aracin liste fiyati 51 bin dolar. Yil sonu indirimleri ve ellerinde kalan bir 2020 model arac olmasi dolayisiyla 36 bin dolara kadar dustuler.


    Cocukluktan beri Alfalara ayri bir sevgim vardi. 156 ve 159 ozellikle. Hatta 159 station hayalimdeki arabaydi. Alfa`nin Gulia ve Stelvio ile tekrar canlanmasi ve Amerikayada gelmesi sonunda Alfanin yolunu acti.


    328i guzel arabaydi, sportifti ama iki cocuk ile sigmak bir hayli zor oluyordu. Ayrica kis sartlarinda arkadan cekis bazen sikinti yaratiyordu. Yine sportif, 4 ceker ve iki cocukla icine sigabilecegim arac ariyordum. (3 serisi station falan aslinda tanima baya uygun) Volvo v90 Cross Country hosuma gidiyordu her ne kadar sportif yonu az olsa da. Alfa butcemi asiyordu ama Alfada gzuel bir indirim yakalayinca hemen harekete gectim ve bekledigimden cok daha dolu bir arac alabildim.


    Neyse cok uzattim girisi hemen arabaya gecelim. Forum nazarindan cekindigim icin resim normalde koymuyordum ama koyacagim, ins bir sey olmaz.


    Arac 2020 model Alfa Romeo Stelvio TI sport donanim. Opsiyon olarak sadece panaromik sunroof var.


    3-4 gunluk izlenimlerim:


    Dis tasarim:

    Hic bir rakibi bence bu kadar guzel degil. Eskiden beri Italyan tasarimlarini begenirim zaten. Genelde sanat eseri gibi dizayn ediyorlar araclari. bence Alfa da bu kategoride.


    Ic Tasarim:

    Guncel araclara gore biraz sade denebilir (her yerden gecen LED isiklar, 15-20 inclik ekranlar, hayalet gostergeler yok) ama surucuye donuk olmasi, icin de gercek aluminyum dekor olmasi, ve sportifligi benim hosuma gitti. Spor koltuklar, ferrari stili vites kulakciklari, alti kesik direksiyon falan cidden sportifligi destekliyor. Biraz aykiri bir tercih yapip icini kirmizi ladim, ki iyiki de aldim. Kirmizi ic bence cok farkli bir hava katmis. Sport donanim oldugu icin tavan siyah doseme bu arada. komple siyah ve kirmizi kombinasyonu cok uyumlu. Direksiyondaki stop/starti da unutmamamk lazim tabiiki. Alismasi zaman aliyor ama guzel bir detay.


    Multimedya sistemi dokunmatik ekran olmasi bir cok eskiden sikayet edilen sorunu cozmus ama hala sistem yavas calisiyor ne yazikki. Gerci cogu zaman android auto kullanacagim icin ben memnunum. Tablet ekran yerine tasarima guzelce eklenmis bir ekran olmasi da hosuma gidiyor.


    Surus:

    Alfanin asil one ciktigi yer burasi. tabiiki yerden yuksek bir SUVnin sedan kadar sportif olmasi beklenemez ama tum rakiplerinden onde surus zevki olarak. Ani viraj girislerinde aracin yuksekligini hissediyorsunuz ama kaymiyor. Gercekten cok guzel bir yol tutusu ve direksiyon hakimiyeti var. 0-100 5.7sn ve bunu cok rahat hissediyorsunuz. Daha son hiz deneyemedim ama 120 den 180ne kadar cok rahat hizlaniyor. 328i ile benzer performans var. Ki Alfa bana daha keyifli geldi su anda. 328in zevkini verecek bir arac alamayacagim icin degistirmiyordum aslinda, ama Alfa beni yaniltmani. Biraz daha buyuk oldugu hissediliyor ama hala kivrak bir arac. Zaten testlerinden de belli MAcanla basa bas surus dinamikleri acisindan.


    Konfor:

    Bu kadar sportiflikten sonra haliyle biraz sertlik var ama rahatsiz edici degil. 19 inclik jantlarin olmasi bu konuda avantaj, bir cok stelvio da 20 inclik jant var (aslinda benim begendigim jantlarda 20 inclik yonca yapragi jantlardi, denk gelmedi) Ses konusu da gayet basarili. 328den daha sessiz otobanda.


    Kisaca bence su an hak ettigi degeri gormeyen bir arac. Sportif SUV arayanlar icin Q5 ve X3ten daha basarili bana gore. AMa ozellikle bagaj hacmi konusunda onlarin biraz gerisinde.


    Neyse daha 4 gun oldu, ilerleyen zamanlarda baska yorumlar da eklerim.


    Alfa Romeo Stelvio aldim
    Alfa Romeo Stelvio aldim
    Alfa Romeo Stelvio aldim
    Alfa Romeo Stelvio aldim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 7 Ocak 2021; 22:36:43 >







  • Hayırlı olsun...güzel araç. Lease olması da iyi olmuş çünkü ileride satarken aşırı değer kaybetme söz konusu olabilirdi. Abd’de alfanın tüketici gözünde yeri çok yukarıda değil ya da en azından eskiden öyleydi.
  • Ekrana ekmek bandım hocam, burda böyle

    Hayırlı olsun mükemmel araç. Polonyada sokak yarışlarında bol bol izlemiştim, Türkiyede görmek nasip olmuyor
  • hey maşallah, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin, nazar değmesin :)


    metinde bahsi geçen araçlar Türkiye'nin %99,9'u için rüya. bir gün uyanılır inşallah.

  • Vay be, hayırlı olsun on numara tercih.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Hayırlı olsun...güzel araç. Lease olması da iyi olmuş çünkü ileride satarken aşırı değer kaybetme söz konusu olabilirdi. Abd’de alfanın tüketici gözünde yeri çok yukarıda değil ya da en azından eskiden öyleydi.

    Saol hocam. Haklisin Alfanin ikinci eli cok iyi degil. Ama hic bir premium aracin degil. X3, Q5 falan tabi Alfadan bir tik daha iyi ama onlarda da alirken Alfa kadar indirim alamazsiniz yani sonucta dengelenebilir belki. Bmw de cok deger kaybi yasadim ordan agzim yandi ucuz lease bulabildigim surece lease yaparim, ne bakimi, ne bozuldu derdi var. 2 yil kullan geri ver.


    Ben tam yil sonu aldim araci 2020 model ellerinde kalmisti. Liste fiyati 51 bin dolar olan bir arac. 36 bin dolara dustuler. Buyuk ihtimal 36 bin doalra aldigin bir ALfa, sifir Bmw X3 e gore daha az deger kaybeder toplamda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 7 Ocak 2021; 22:34:48 >




  • Of. Hayalimdeki araba. Bu gidişle hayalimde kalacak. 😢
  • Alfa’nın şu tasarımına hayranım ya. Mükemmel bir tasarıma sahip cidden. Geçenlerde bunun gri olanını gördüm. Ağzım açık kaldı.

    Umarım keyifle binersiniz.
  • Herkese cok tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 7 Ocak 2021; 22:59:56 >
  • Güle güle kullanın . Nefis tercih. Renk de muhteşem.
    Şimdi bütçe derdi olmasa levante, stelvio veya V90CC alırım.
  • Yazıp yazıp siliyorum artık içimden kara mizah yapmak bile gelmiyor.


    Çok güzel araç valla ne diyeyim ya. Kırmızıya zaten biten bir insanım çok güzel araç ama ön tasarım bana biraz Testere'yi hatırlatıyor bu aracın  

    Alfa Giulia nasıl oralarda? Gerçi kar kış varsa SUV mantıklı zaten performanslı bir SUV.

  • Gerçekten çok iyi bir araç güle güle iyi günlerde kullanın. Geçen Ankara' da 2. kez stelvio gördüm çok iyi bir tasarımı var. Bir kerede giulia gördüm işte gelecekteki arabam dedim. Bir gün nasip olur inşallah.
  • Hayırlı olsun. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

    Servis olayı nasıl Alfa Romeo'nun? Burada malum Fiat servisleri var da Kuzey Amerika'da nasıl Alfa Romeo'nun servis durumları?
  • 328 aldığınızda da paylaşmıştınız, hatırlıyorum.

    Güle güle kullanın. Gerçekten çok hoş ve nadir bulunan bir araba.

    Yalnız anlayamadığım bir şey var, 36 bin dolara iki yıllık kiraladınız mı.

    36 bin dolar 265 bin lira yapıyor, bu paraya almış olamazsınız herhalde.

  • Hayirli olsun.

    İçi felaket derecede ferrariyi andiriyor. Ön konsol, koltuklar vs bildigin ferrari tasarimi :)
  • Kimmiş o babayiğit diye konuya girdim, Amerika'da yaşadığınızı görünce çıkıyorum (gencler böyle yazıyor bende heves ettim)

    Kazasız belasız güle güle kullanın, güzel tercih, çok güzel renk
  • Ustası yok bunun, parçası da pahalı

    Sanayiden çıkamazsın ayrıca.

    Önünde de müslüman yiyen yilan ve haç var.

    Ikinci eli de yok polo alsaydın keşke
  • “Son sahibi olursun” diye bir konu vardı, sizi oraya davet edecektim, amerika’da yaşadığınızı belirtmeniz hoş bir nüans olmuş.

    Hayırlı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 7 Ocak 2021; 23:46:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derfgt

    328 aldığınızda da paylaşmıştınız, hatırlıyorum.

    Güle güle kullanın. Gerçekten çok hoş ve nadir bulunan bir araba.

    Yalnız anlayamadığım bir şey var, 36 bin dolara iki yıllık kiraladınız mı.

    36 bin dolar 265 bin lira yapıyor, bu paraya almış olamazsınız herhalde.

    Hocam soyle anlatayim.

    aracin diyatini 36 bin dolara dustuler. tum indirimler dahil. yani belki 36 bin + vergi (yuzde 6) alinabiliyordu ama ben lease yapmayi tercih ettim.


    aylik 300 dolar 27 ay odeme. 27 ay sonunda istersem araci 28500 dolara satin alabiliyorum. Bu durumda da bana 27 ay sonunda toplam maliyeti: vergi dahil 39 bin oluyor.


    Yani benimki biraz extrem bir ornek ozel bir indirimim de oldugu icin. AMa bir cok insan yil sonu bu araci 40 bin dolar civarina alabildi.





  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler hocam. Evet biraz benzerlik var.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.