Şimdi Ara

Dişi kedimiz Erkek kedimizi dövüyor (mu)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, evimiz de 8 aylık siyam-biritsh melezi kısırlaştırılmamış erkek bir kedimiz var. Ablam sokakta kısırlaştırılmış, sokak kedileri tarafından etrafı çevrelenmiş cinsini bilmediğim (muhtemelen tekir, olmayabilir de) 1.5 – 2 yaşında bir dişi kedi bulup eve getirdi. Ertesi gün veterinere götürdük kulağında ki kesikten yeni kısırlaştırıldığını ve aşılarının yapıldığını söyledi tekrar eve geldik. ilk 2 gün kanepenin arkasında durdu ara ara çıkardık sevdik, yemek yedirdik erkek kedimizi yanına fazla sokmadık. 3. gün kendi isteği ile çıktı bize kendini sevdirdi, erkek kedimiz ile tanıştırmaya hazır olduğunu düşündük ve içeri kutusuyla içeri getirdik. İlk 1 saat birbirlerini kokladılar vs. dişi kedi sürekli tıslayıp patisini kaldırıp erkeğe vurma girişiminde bulunuyordu. İlk zamanları umursamadık, alışırlar dedik. 1.hafta alıştılar, artık aynı koltukta yanyana yatıyorlar, mamayı beraber yiyorlar kısaca birbirlerine alıştılar. Yalnız bir sıkıntı oldu. Hiiiç miyavlamayan kedimiz bir anda sürekli miyavlamaya ve dişi kedinin her hareketini takip etmeye başladı. Gece gündüz onu görmek istiyor (oyun falann oynamıyor sadece bakıyor) dişi kedi ip yumağı ile oynuyor erkek kedimizin önünde yuvarlanıyor (sanki gel beraber oynayalım gibi) erkek kedimiz oturup onu izliyor. Sürekli onun yattığı yerleri, gezdiği yolları, oynadığı oyuncakları kokluyor. Ara ara kafalarını yaklaştırıp birbirlerinin burunlarını dokunduruyorlar. Erkek kedimiz bu sıraları, sürekli onun karın bölgesine ve malum bölgelerini koklama isteği duyuyor. Bunu yaptığı anda dişi kedi tıslayıp, pati ile vuruyor. İlk başları bunu da görmezden geldik fakat, artık dişi kedi evi iyice sahiplendi onda sıkıntı yok, fakat erkek kedimize rahatlık vermiyor, erkek kedimiz koltuğun güneş vuran tarafında uyuyor, dişi kedi patisiyle kafasına pati vuruyor, erkek kedimiz kalkıyor ve diğer güneş vurmayan koltuğa yatıyor sonra dişi kedi kendisi orada yatıyor. Beraber mama yerken erkek kedimizin kafasına patiyle vurup onu yanından gönderiyor mamasını kendi yiyor, erkek kedimiz sonra geliyor. Bu arada erkek kedimiz ona hiç tıslamıyor, pati kaldırmıyor, sadece peşinde gezip sürekli takip ediyor. Annem erkek kedimizi çok seviyor, tabir-i caizse çocuğu kadar çok seviyor. O halini gördükçe erkek kedimizin sürekli dişi tarafından itelendiğini, vurduğunu gördükçe üzülüyor ve başka birine vermek istiyor. İnternette bir sürü yerde araştırma yaptım fakat sorularıma düzgün cevaplar alamadım. Size olayı en başından tüm bütünlüğü ile anlattım onun için biraz uzun oldu. Umarım bilgili birileri okur ve beni aydınlatır. Açıkcası dişi kediyi de bırakmak istemiyoruz, fakat erkek kedimizin o depresyonlu hali, annemin sürekli morelinin bozuk olması, ağlaması artık bizi bezdirdi. Lütfen saçma yorumlar yerine yapıcı bilgilendirici yorumlar yapın. Cevap yazan, yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkürler…








  • her iki kediye de aynı ilgiyi göstermek sorunu çözecektir. zamanla birbirlerine alıştıktan sonra bu sorununuz ortadan kalkacak, eğer hızlı bir çözüm istiyorsanız her iki kediyi de kısırlaştırmanızı öneririm. bir de, ikinci bir veterinere gidip, dişi kedinin kısır olup olmadığını öğrenin lütfen. bazen veterinerler yanılabiliyor, kısır olmayan kediyi kısır olarak söyleyebiliyorlar, her ne kadar kulağı kesik de olsa.

  • eadg kullanıcısına yanıt

    Dişi kedi kısır o kesin. Bize geldiğinde karnında dikiş izleri halen duruyordu yeni yeni düştü dikişleri. Aynı ilgiyi gösteriyoruz zaten dişi kediyi biraz fazla sevince şımarıyor daha beter erkek kedimize yükleniyor. Çıkamadım işin içinden. Dişi kedi büyük sokak tecrübesi var diye mi erkek kedimize atar, gider yapıyor?

  • her şey olabilir. fakat ikisinin de kısır olması, eşit derecede ilgi ve kedileri biraz da kendi haline bırakmak, onlara karışmamak sorununuzu çözecektir eminim.

  • Erkek kedinin kısır olmamasından kaynaklı olabilir. Hatta dişi kedi kısırlaştırılmış olsa bile, bazı kızgınlık hareketlerini içgüdüsel yapıyor olabilir.

    Bir de benim gördüğüm erkek kediler (arkadaşlarımın 2 erkek kedisi) daha miskin, umursamazdı. Kuzu gibiler. Dişileri görünce boynunu çeviriyor, dönüp gidiyor. Ama dişiler kızgınlığa girince iş değişiyor.

    Bizim kedi dişi, arkadaşlarımın 3 dişi kedisi daha var. Bu dördü de tam cadı. Tıslama, kovalama, alan ele geçirme hepsi var bunlarda.

    Tam belgesellerdeki aslanların yaşamı gibi yani.

    Pek bilgili değilim belki ama sorun yok gibi bence. Aklında kalacaksa bi veterinere sor ama.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.