Şimdi Ara

TürkNet'ten önemli bir ricam var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Haziran 2018 yılından beridir TürkNet abonesiyim. 23 Aralık 2020 tarihinde kendi aktif altyapıları olan YAPA'ya geçişimi sağladılar ve eskisinden daha yüksek Download ve Upload hızları alıyorum ancak hala beklediğim 100 Mbps Download, 50 Mbps Upload hızlarına erişemedim çünkü, evimden santrale kadar uzanan bakır kablolar 1873 metre uzaklıkta ve VDSL2 sinyal verimli ve hızlı çalışamıyor hatta ADSL2+'dan daha yavaş hızlarla buluşmuştu modem.

    Ancak, benim evimin hemen 100 metre ilerisinde Türk Telekom'a ait eski tip bir saha dolabı var. Ben o dolaptan hizmet alıyorum ama içerisinde aktif çalışan herhangi bir DSLAM cihazı yok. O dolap, uzaktaki santrale bağlı ve YAPA hizmetini ADSL2+ olarak o dolaptan alıyorum. Uzaklık sorununa çözüm getirmek için, TürkNet'in Türk Telekom ile anlaşma yapıp, evimin hemen 100 metre ilerisindeki o saha dolabının yeni nesil aktif saha dolabı ile değişiminin sağlanması ve o saha dolabına kadar fiber optik kablo çekilmesini rica ediyorum. Umarım ilerleyen zamanda bu da mümkün olur.

    TürkNet ekibi, beni YAPA yani aktif altyapınıza geçirdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Ancak, ne yazık ki hala ADSL maduruyuz. Kendi aktif altyapınız üzerinden VDSL2 hizmet alabilmemiz için, 100 metre yakınımızda bulunan saha dolabını değiştirmeniz gerekmekte. Türk Telekom ile anlaşma sağlayabilirseniz, bu güncellemeyi yapmanızı çok isteriz. Şu an YAPA ADSL kullanıyorum ve VAE ADSL'den kesinlikle daha hızlı ancak hala hayalini kurduğumuz VDSL2 hizmetini YAPA'dan alamıyoruz maalesef.

    Not: Saha dolapları, benim gibi santralden çok uzak evlerin yüksek hızlar alabilmesi için oldukça önemlidir. Saha dolaplarının, bu sebeple üretildiğini düşünmekteyim. Ancak, 100 metre ilerideki saha dolabım ne yazık ki pasif bir dolaptır. Pasif yani o saha dolabı, bakır kablolar ile uzaktaki santrale bağlı ve o dolabın tek amacı, santralden aldığı verileri sorumlu olduğu bölgede bulunan evlerle ve hanelerle interneti paylaştırmaktır.

    Bahsetmiş olduğum saha dolabının numarası: 127 S.D

    Saha dolabımızın görseli:
    TürkNet'ten önemli bir ricam var...

    TürkNet YAPA ADSL sayesinde daha yüksek Download ve Upload hızlarını 1873 metre mesafeye rağmen alabiliyorum. VDSL2 Alamasamda, yinede çok teşekkürler TürkNet. Umarım ileride daha iyisinide yapabilirsiniz...
    TürkNet'ten önemli bir ricam var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 13 Eylül 2021; 4:27:52 >







  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt
    Konu açamaz mıyım birşey talep etmek için?
  • YAPA sistemine açık dolaplar var, olmayanlar var. Açık ise alınabilir belki ama değilse olmaz.

  • Merhaba, altyapı ile ilgili işlemlere müdahalede bulunamıyoruz. Yerleşik operatör tarafından altyapı iyileştirme çalışmalarının yapılması durumunda yüksek hızlar sunacağız.
  • Hortlatıyorum ama durum ne ?

    Ve de erdem kankam çok takıyorsun kafana bu interneti, senden daha kötüleri var şükretmen lazım açtığın konuların haddi hesabı yok. Maalesef günümüz türkiyesinde böyle...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şükürle mükürle bu iş olmaz. Şükürle olaydı ben 24Mbps hatta 8Mbps ADSL kullanıyordum. Sürekli uğraşacaksın, hakkın olanı isteyeceksin. Ama doğru merciilerden. Şuan 100Mbps VDSL var, Fiberi görmeden durmak yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • saha Dolabın değiştirilir yakında vdsl e geçiş çalışmaları hızlandı

    il genel müdürlüğünün önündeki kabin bile değişti Çanakkale’de


    geçen sene mahalle ftth ye geçecek demişlerdi . Fttc yaptılar her yeri 10 günde( sadece kabinler koyuldu ,fiberler çekildi )

    elektrik ve bağlantı işleri baya zaman alır

  • geldimi sanada vdsl

  • Vay be. Gigafiber kapıma kadar gelince nedense bu konu aklıma geldi. Her hız testinde seni anacağım.

  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle. Şükür şükür diye diye firmalar kaç yıldır kaz gibi yoluyor vatandaşı. Firmaların ruhu, etiği, kriterleri vb. olmaz arkadaşlar. Firmalar minimum emekle maksimum gelir elde etmek üzerine kurulu parazitlerdir. Firmalara acınmaz, sürekli diken üstünde olmaları gerekir, en ufak hatalarını sürekli eleştirmek gerekir.


    Fiber başlıklarında görüyorum, bir vatandaş 700 mbps hız alıyor, haddini bilmez bir TurkNet çalışanı da diğer firmaların yanında bu gayet iyi hız minvalinde bir şeyler saçmalıyor. Beyefendiye fikrini soran oldu sanki. Sen 1000 mbps vaadediyorsan onu vereceksin, veremezsen de şikayet üzerine şikayet alacaksın, olmadı ceza yiyeceksin. Bu kadar basit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamroamer -- 21 Ağustos 2022; 21:44:13 >
  • Max 750mbps ile 800mbps arasında dowland hızı alıyorum giga fiberde normalde 1000mbps tanimlandiginda en az 940 950 mbps hiz alınması gerek ancak bunu turknet vermiyor gigafiberde cok fazla bölünme var sivichlerinde turknet cihazlarinda bu sorunu daha önce ilettim ancak sorun çözümlenmedi turknet gigabit fiber değil 750mbps hiz sunabiliyor 1gigabit değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt

    Aman ne büyük sorun, vah vah.. Bulmuşsun birde bunuyorsun.


    Sana zaten minimum 700Mbps garanti ediyor. Gerisi de yoğunluğa bağlı olarak değişebiliyor.


    Ha 1gbit vermiyor diye dilersen bırakabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozaman 750mbps gigabit denilmesin ayrıca sanami sorucam turkneti bırakıp birakmamayi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca 1gigabit yapilabilrmi diye talepde bulunuyoruz yok sa tabiki 750 mbps iyi bir hiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt

    sen doğru düzgün argüman sunamayan tuhaf insanlara bakma. vaadedilen hizmetin %25'ini alamıyorsun dilediğin kadar şikayet etmeye hakkın var. ülkede genel olarak internet hizmeti kötü diye bazı ilginç insanlar gibi aşağılık komplekslerine girip bulduğuyla yetinmek zorunda değil kimse. hakkın neyse ara derim ben




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamroamer -- 21 Ağustos 2022; 23:24:32 >
  • Hayırlı olsun öncelikle keşke bize de gelse de. Dediğiniz gibi şükür ve minnetçi anlayıştan uzaklaşmamız lazım (firmalar ve partiler konusunda elbette, hayatımızın her alanında değil) ama arkadaşın da dediği gibi sanırsam minimum şu kadar örneğin 700mbps hız vaat ediyoruz diyorlardı yani 1gbps kesin veriyoruz demiyorlar eğer altında alıyorsanız elbette istediğiniz şekilde şikayet edebilirsiniz fakat üstündeyse ancak yükselmesi için talep edebilirsiniz, sebebi uzaklıkla alakalı olabilir bence ya da test ettiğiniz cihazla bilemeyeceğim. Her yerde de bas bas 1gbps diye bağırıp reklamlarını yapıyorlar ki verdikleri de var yani yapmalarına da hakları var bu yüzden bir şey diyemeyiz. Turknetin bu işi hakkıyla yaptığını düşünüyorum GigaFiber konusunda bu yüzden nankör de olmamak lazım ama altyapı yatırımları biraz yavaşladı gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, uzmanımızın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz? Takibini yapabilmem için destek kaydı numaranızı konunun linki ile birlikte PM üzerinden iletebilir misiniz?
  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt

    Dalgalanma olması normal. Kullandığın bilgisayardan tut gelen cihaza kadar her şey de fark ediyor. O yüzden bütün Internet sağlayıcılar ***'a kadar diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 23 Ağustos 2022; 12:40:56 >
  • Ah be, fibere kavuştuktan sonra bu eski konuyu görmek nasip oldu... :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.