Şimdi Ara

Merkezi Sistem Karasal Yayını Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Yeni taşındığım sitede merkezi sistem yayın var. Karasal yayın diyorlar. Televizyonumun girişlerinde böyle bir şey yok. Eski evde uydum vardı. Dönüştürücü gibi bir şeye lnb kablosu giriyordu sanırım.


    Bugün bir dükkana gittim seninki o monitör izleyemezsin dedi. Uydu alıp takman lazım dedi ki sitemde uydu yasak. Bana çok inandırıcı gelmedi. Buradaki epey eski konularda dönüştürücü alabilirsin demişlerdi. Resimleri aşağıda yükledim. Bu arada kablo giriş yeri başka dairede farklı sanırım prizi değiştirmişler. Birisi erkek biri dişiye uyumlu gibi. Ne yapabilirim ? Aşağıya fotoğrafları yükledim. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de velev ki yeni TV almak istedim. Ne girişi var diye bakmam lazım?

    Merkezi Sistem Karasal Yayını Bağlama


    Merkezi Sistem Karasal Yayını Bağlama


    Merkezi Sistem Karasal Yayını Bağlama







  • Panelde üstten alta doğru, DVI, USB, RS232, RCA composite video var. Mavi olan da hoparlör/kulaklık girişi olsa gerek.


    Resimdeki TV prizleri, analog yayın için. Eskiden çatı antenlerinden gelen kablolar ev içinde ayağa dolanmasın ve TV'yi odalar arası dolaştırmak kolay olsun diye, hemen her odaya bu tip priz koyulurdu. Abonelik ücretiyle izlenen Analog Kablo TV de aynı tip prizlerden dairelere dağıtılırdı. Hala bu prizlerin kullanılıyor olması ilginç.


    https://www.turksatkablo.com.tr/Analog-KabloTV



    "RF Antenna input" girişi olan bir panel lazım. Tüplü TV'lerin hepsinde olan bir şeydi. Şimdi dijital karasal yayın (DVB-T) tuner'i olan TV'ler, genelde analogu da desteklemekte. Emin olmak için TV'nin kataloğuna, tuner özelliklerine bakın. Koaksiyal RF TV Erkek-Dişi kablo ile o prizden TV'ye bağlantı yaparsınız sonra.


    RF-RCA dönüştürücü adaptörler var ama yayından ses alamayacağınız için işinizi görmez. Çünkü panelde bir tek RCA video girişi var. Sarı olan video, kırmızı ve beyaz olanlar sağ ve sol kanal ses oluyor. Sesi de aktarmak için kırmızı veya beyazdan birinin olması gerekirdi panelde.


    Yani tek çare, uygun tuner'e sahip bir TV.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.