Şimdi Ara

KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ AÇILDI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve açılışı gerçekleştirilen "Kömürhan Köprüsü", açılışının yapılmasının ardından sosyal paylaşım sitelerinde gündemin en çok konuşulan konusu oldu.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve açılışı gerçekleştirilen "Kömürhan Köprüsü" 2021 yılının ilk açılışı oldu. En önemli yatırım projelerinden biri olan Kömürhan Köprüsü'nün açılışı sosyal paylaşım sitesi Twitter'da trend topic oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açılışını gerçekleştirdiği Kömürhan Köprüsü ile ilgili siyasiler ve vatandaşlar çok sayıda paylaşımda bulundu. Açılışın hemen akabinde, kısa süre içinde binlerce paylaşım yapıldı."Orta açıklığı ile dünyada 4'üncü sırada"Elazığ ile Malatya'nın bağlantı noktasında yer alan ve 16 ile geçişi sağlayan, 2 bin 400 metrelik iki tüneli ve orta açıklığı ile dünyada 4'üncü sırada yer alan, aynı zamanda Eyfel Kulesi'yle aynı miktarda çelik kullanılan "Kömürhan Köprüsü", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce 2014 yılında yapımına başlanan köprü, 720 milyon liraya mal oldu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayacak olan 660 metre uzunluğundaki yeni "Kömürhan Köprüsü" vatandaşların kullanımına açıldı. - Ankara Kaynak: İHA


    2 gün önce açılışı gerçekleştirilen bu köprüden geçen var mı? Çünkü açılışından sonraki gin geçmek istedim daha kullanıma açılmamıştı. Acaba şimdi açıldı mı yoksa hep açıldı denilip sonra bir daha mı açılış yapacaklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu arada orada zaten bir köprü varmış.


    https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6m%C3%BCrhan_K%C3%B6pr%C3%BCs%C3%BC



    Kömürhan Köprüsü veya diğer bilinen adıyla İsmet Paşa KöprüsüElâzığ-Malatya karayolunun 51. kilometresinde, Fırat Nehri üzerinde bulunmaktadır. Tarihi öneme sahip eski köprü Karakaya Barajı'nın yapımından sonra sular altında kalmış ve kullanım imkânı kalmamıştır.

    Köprü yenilenmiş fakat ismi aynı kalmıştır. Eski köprü, bir İsveç firması olan Nidgvist-Helm tarafından yapılmıştır. Yeni Köprü STFA tarafından yapılmıştır. İnşaat 23 Şubat 1983'te başlamış ve 8 Nisan 1986'da tamamlanmıştır.

    Kömürhan Köprüsü, Malatya ili ile Elazığ ili arasında bulunmaktadır. 2013 yılında aynı yerde 660 metre uzunluğunda yeni bir köprü yapılması için yapılan ihale tamamlanmıştır.[1]





  • Eski köprü dediğin barajın üstünden geçilen olması lazım şuan hala kullanılan bu yeni bir kaç kez giderken Elazığ dan Malatya ya solda beyaz bir köprü ve bu köprü yeni yol üzerinde tünellerle köprüye bağlıyorlar. Ama bende dahil olmak üzere kime sorduysam açılışı yapılan köprüden daha geçen görmedim duymadım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli değil yarın yine açarız. Gerekirse isim falan değiştiririz olur biter. KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ AÇILDI MI? 

  • 16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü, sürücülere kolaylık sağlıyor Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü düzenlenen törenle 2 Ocakta açılmıştı. https://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/komurhan-koprusu-16-sehri-birbirine-bagliyor-ucak-pisti-gibi





  • Tarafsiz, bir insaat muhendisi olarak yorumum. Eger herhangi bir devlet garantisi, gecis garantisi yok ise gercekten cok basarili olmus.


    Altta eski yola bakinca bolge icin cok guzel proje. Tek ayakli asma kopru de gayet sik durmus. KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ AÇILDI MI? 


    KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ AÇILDI MI?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.