Şimdi Ara

Yan Komşu Gürültüsü (katil olmaya ramak kala, hukukçu arkadaşlardan yardım) !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu özeti başlıkta aslında. 4.5 aydır kanser olduk. Yan tarafta 3-4 tane zibidi var, hepsinin de 2'şer 3'er arkadaşı var, her gece 10-12 kişi evi yıkıyorlar. Polis çağırıyoruz, 30 dakika susuyorlar sonra tekrar hurra. Ev sahiplerini tanıyan eden yok, buralardan değil. Ona da ulaşamıyoruz. Bina eski tip, yönetici falanda yok, çingene usulü, kimin sabır sınırı taşarsa bağırıyor çağırıyor bıçak çekiliyor, böyle bir mahalle.


    Ev bize ait, kira değil çıkamıyoruz, ki insana da koyuyor, 5 yıldır kaldığın yerden, 4 aydır konaklayan iki üç tane çakal yüzünden çıkmak.


    Özellikle hukukçu arkadaşlara sormak istiyorum, polis çağırıyoruz, kapıda gülüşüp gidiyorlar, 1 defa sert çıktılar, onda da elemanlar evdeki insan sayısı hakkında yalan söylüyorlar, bizzat biz ses kaydını dinletiyoruz, polis arama iznim yok, içeri giremem, kapıyı kim açarsa onunla muhatap olmak zorundayım diyor.


    Gözümüze bakarak evde 1 kişiyiz, 2 kişiyiz, kabloya takıldık, takla attık, heyecandan düştük vs vs gibi komik ötesi bahaneler sunuyorlar.


    Gece 12'de mesaileri başlıyor, sabah 5'e kadar. Bir kaç tane sert mesaj çektim, 2-3 gün sustular. Sonra tekrar başladılar, bu sefer kapılarına gittim, dairelerinin dışına çıkmalarını istedim (evin içinde vurursam hukuksal açıdan daha kötü sonuçları olur diye), evde bayan var kavga etmeyelim deyip, kapıyı zincir ile açıyor yada hiç açmıyorlar.


    Ben kafayı yemek üzereyim. Evimin üçte birini kullanamıyorum, yatak odam hepten iptal. Dün yine hanım yapıştı koluma, mutfaktan bıçağı kaptım gidiyordum.


    Allah kahretsin bu pandemi süreci yüzünden eve de tıkıldık, kaçışta yok. Ben ne yapabilirim bu konuda arkadaşlar ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 4 Ocak 2021; 20:24:41 >







  • Bu tarz yaptığın şiddetli çıkışlarla kendini haksız göstermekten başka bir şey yapmazsın. Hakkında şikayetçi olurlarsa "ama onlar da gürültü yapıyorlardı" diye kendini savunamazsın. Anca mahkeme ile çıkartabilirsin, polis vs. çözüm değil. Burada da haklı bulunman gerek ve uzun bir dava süreci söz konusu. Bir avukata danışman en iyisi olur.

    Hocam kavga edeceğinize aranızda anlaşın. Yan komşun olması nedeniyle avantajınız var. Onlar kendi taraflarından siz kendi tarafınızdan birer duvar daha örün boşluk bırakarak araya da taş yünü koyun. Odalar biraz daralır ama bir daha ses falan duymazsınız. Benim arka tarafta çocuk parkı var ve her saat köpek var ben ne yapayım? Sen belki komşuyla anlaşırsın da ben köpeğe hiçbir şey yapamıyorum. Sabah yedide sülalesinin zürriyeti kuruyasıca tipler parka köpek getiriyor. Hiçbir kanun beni korumuyor tek çözüm balkondan pompalıyla ateş etmek onu da henüz yapmadım.

  • Bu tarz yaptığın şiddetli çıkışlarla kendini haksız göstermekten başka bir şey yapmazsın. Hakkında şikayetçi olurlarsa "ama onlar da gürültü yapıyorlardı" diye kendini savunamazsın. Anca mahkeme ile çıkartabilirsin, polis vs. çözüm değil. Burada da haklı bulunman gerek ve uzun bir dava süreci söz konusu. Bir avukata danışman en iyisi olur.

  • sen iyimisin hocam . nerde yaşıyosun kaçıncı yılda kaç yaşında adamsın belliki sinirlerine hakim olsana ya . bilmiyosun diyemezsin yan ev bahçeli 4 yıldır çocuk sesi dinliyorum marttan sonra ekime kadar sabah 7 de anne diye bağırmalarıyla uyanırım . mesaj çektik konuştuk anlattık yok . her yolu denedik . her sabah söverim ana avrat geri uyumaya çalışırım . hukukla çöz meseleyi .

  • Hocam kavga edeceğinize aranızda anlaşın. Yan komşun olması nedeniyle avantajınız var. Onlar kendi taraflarından siz kendi tarafınızdan birer duvar daha örün boşluk bırakarak araya da taş yünü koyun. Odalar biraz daralır ama bir daha ses falan duymazsınız. Benim arka tarafta çocuk parkı var ve her saat köpek var ben ne yapayım? Sen belki komşuyla anlaşırsın da ben köpeğe hiçbir şey yapamıyorum. Sabah yedide sülalesinin zürriyeti kuruyasıca tipler parka köpek getiriyor. Hiçbir kanun beni korumuyor tek çözüm balkondan pompalıyla ateş etmek onu da henüz yapmadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 5 Ocak 2021; 1:45:41 >
  • freshmind kullanıcısına yanıt
    Evin 3 te birini kullanamıyorum demişsiniz kalan 3 te ikisiyle idare edin . Dava açma hakkınız var , desibel ölçer cihaz bağlayıp kayıt yaptırma imkanınız var .
  • Çok kötü ya.
    Bunları duyunca halime şükrediyorum. Bizde de komşu ve sokak gürültüsü var ama dayanılmayacak kadar değil henüz.

    Sakın kavga etmeyin ve nezaketi elden bırakmayın. Değmez.

    Gerekirse evini kiraya vereceksiniz, bie yandan da hukuki sürexi başlatacaksınız.

    Belki apartman sakinlerinden imza alıp, ev sahibine ulaşıp göz korkutarak da def edebilirsiniz.

    (Biz de mesela deprem korkusu yüzünden, apartman sakinleri güçlendirme veya yenileme yaptırmaya yanaşmadığı için kendi evimizi bırakıp kiraya çıktık)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10-12 kisi mi
    Bi el bombasi at tmm
    Saka saka hukuki coz dicem ama zor
  • Hocam sakın ! halil sizai gelsin aklınıza :D bende de var böyle ergen ruhlu bi tip üstümde. Arkadaşını çağırıp hindi ses tonunda ehehehe diye 3 saniye aralıklarla gülüyo sabaha kadar. Kibarca (anladın) soracağım da dışarıda denk gelemedim gitti. Gözüm camdan dışarda sürekli. Ev bakanlara da tavsiyem, düşüncesiz eve arkadaş doldurup yanlız yaşayan yada çocuklu olanlara extra dikkat. (Ban yemeyelim diye dikkatli yazdım. Yüz yüze sohbet olsa aklımdan direk geçen kelimelerle serbest)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apartmanda sadece siz ve onlar mı oturuyorsunuz? Diğer oturanlardan da rahatsız olanlar illa vardır. İmza falan toplayıp mahkemeye gidip evden çıkarttırabilirsiniz, detayları pek bilmiyorum ama bir avukata danışın.

  • Onların da uyuduğu saatler vardır. O zaman da siz başlayın mesaiye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı hıyarlar bir de iyice sinir etmek için bile bile yapıyor bunu. Tam kanser durum ve en nefret ettiğim şeylerden birisi. Bildiğim kadarıyla hukuki yolları var ama hukukçu falan değilim bir avukata danışmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı bizde vardır. Bir iki uyardım yok olacak gibi değil birdaha yaparsanız ben girip Atacam sizi burdan dedim ailelerinede söyledim öğrenciyzen SG öğrenci lerin yoğun olduğu mah. Var git orda otur ne işin var ailenin yanında. Bir iki gene oldu ev sahibini zorla getirttim eve al dinle dedim gürültüyü . Adamda utandi küfürleri bagirislari evde yankılanıyordu.

    Neticede kendisi çıkarttı .
    Abi sen kirala bu sefer evi sen muhatap ol gelenle diyede jestte bulundu.

    En iyisi o ses geçirmeyen süngerlerden ses bariyeri gibi birşey yap arkadasin dediği gibi duvar örerek çözmeye calis sorununu.

    Ama birsekilde tapudanmi öğrenirsin vergi dairesinde mi bilemem evsahiplerine ulaş durumu anlat bir iki komşuda bul ricacı ol desteklesinler sizi. Çıkartır ev sahipleri ozaman muhtemelen.
    Sizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcınız olsun. Sabır versin.
  • Ses yalıtımı yaptır kafan rahat etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koku bombası atın veya daireye girip ishal mıçması tekniğiyle ulti atın 2 saat eve giremezler
  • saat 5e kadar onlar gürültü yapıyorsa tahminen öğlen 12ye kadar uyuyorlardır aynı şekilde karşılık verebilirsiniz. belediyeye şikayet edebilirsiniz kaymakamlığa gidip fikir alabilirsiniz gece çok gürültü yaptığı için para cezası yiyenleri duymuştum eğer birkaç kez ceza yerlerse akılları başlarına gelir.

  • Üstad öncelikle geçmiş olsun. Çok kötü bir durum içerisindesiniz maalesef. Size sunulabilecek net bir çözüm ise maalesef yok. Bu konuda net ve pratik bir hukuki süreç oturmuş değil. Uygulamada devamlı karşılaştığımız ve alıştığımız bir şey değil "ses yapan komşuyu tahliye ettirmek." Zaten pek mümkün de değil. Size verebileceğim öncelikli tavsiyeler;


    1- Onların sizleri bıktırdığı gibi siz de polisi bıktırın. Polisin her geldiğinde ceza yazması gerekiyor. Onlar ses yaptıkça polisi arayın, en sonunda polis de bu sorunu çözmek isteyecektir. Polis bir sorunu çözmek isterse çözer.


    2- Ev sahiplerine ulaşmaya çalışın.


    Bunlar fayda etmiyor diyorsanız yine çağırdığınız polis aracılığı ile şikayetçi olmayı deneyin. Böyle bir olay için avukatlık ücreti ve yargılama masrafları ödemek istemeyeceğinizden sizin için en masrafsız yöntem bu olacaktır.





  • Siz de onlar kadar haksızsınız, milleti gürültü yaptı diye vurmayla bıçaklamayla tehdit etmek nedir? Meksika’da mı yaşıyoruz kamboçyada mı? Çok rahatsızsanız ses yalıtımı yaptırın bence , maddi durumunuz el vermiyorsa bitişik olan duvarı süngerle veya yumurta kutusuyla vs kaplamayı deneyebilirsiniz sanırım
  • Ev sahibine söyleyin uyarsın ondan sonra da devam ederse hem onlar hem siz ses yalıtımı yaptırın yapicak bişey yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.