Şimdi Ara

Router İle Mesafe Hesabı Yaparak En İyi Sonucu Nasıl Elde Edebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaklaşık 4-5 aydır odamda internet sorunu çekiyorum. Odamda bir adet router var ama yeterli olmuyor. Salondaki modem ile odamdaki Xiaomi Mi Wifi 2 cihazı arasında yaklaşık 7 metre bulunuyor. Bende çözüm olarak 2 farklı yol düşündüm ve Xiaomi Router 4A modelini satın aldım. 2 farklı yoldan hangisi kullanarak daha kârlı çıkabilirim bu konuda yardımınızı bekliyorum. Eğer anlattıklarım anlaşılmaz ise fotoğraflar ile destekliyebilirim.



    1. YOL: Salondaki modem ile evin girişi arasında 5m mesafe bulunuyor. Odam ile giriş arasında 5m mesafe var. Aralarında sadece kapı var ve odamın kapısı genellikle kapalı salonun kapısıda genellikle açık duruyor. Telefonum ile yaptığım hız testinde modem ile giriş arasında 50-55mbps download, 7-8 mbps upload alıyorum.
    2. YOL: Salonun girişe bakan duvar kapısının üstüne ethernet kablosu ile bağlanıp odama sinyal vericem. Modem ile salon kapısı arasındaki mesafe yaklaşık 4 - 4.5 metre. Odam ile arasında yaklaşık 6 - 5.5 metre olucak routerin ve duvar ile çakışıcak. Ek olarak router yukarıda durucak. Routerin yukarda durması sorun değil sadece odama giden internet bağlantısı azaltırım emin olamadım.


    Anlattığım her iki yol içinde elektrikçi çağrılıp kablo çekilicek. Bu iki yoldan hangisi yaparsam daha verimli bir sonuç alabilirim ?


    Odam ile salondaki modem güzergahı ise L şeklinde. L deki iki çizginin bitişiğindeki giriş ve bir ucu odam bir ucu salon olarak düşünebilirsiniz.


    Odamda kullandığım cihazlar: iPhone, iPad, Macbook Air ve Xbox One S cihazlarını aktif bir şekilde kullanıyorum.


    İnternet hızım 75mbps şuanki router ile odama 12mbps gönderebiliyorum. Ek olarak bulunduğumuz dönemden dolayı 60mbps internet alıyorum.


    Sahip olduğum router: https://www.hepsiburada.com/xiaomi-wifi-2-sinyal-yukseltici-2-nesil-yakinlastirici-300-mbps-pm-HB00000ABS4M


    Aldığım Router: https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-wifi-ac1200-router-4a-giga-version-1167-mbps-2-4g-5g-cift-bant-4-antenli-p-HBV00000MK46E








  • Her zaman kablo ile bağlantı en stabil ve hızlı yöntem olur. Internet'in bağlı olduğu router'dan odanıza CAT6 kablo çektirip odanızdaki router'a bağlamak en mantıklı yöntem olur.

  • Teşekkürler görüşünüz için.

  • up!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.