Şimdi Ara

Tecil bozup bedelli yapmak için başvurduğumda kaç ay sonra giderim? - 2021 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
20.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • CLuB4R kullanıcısına yanıt

    Soru cevaplanmış aslında ama sanırım aradığınız cevap; 2 yıllık erteleme hakkım bittikten sonra yararlanabilir miyim? sorusuna gelecek bir cevap. Siz şayet önceden yoklama ve muayene yaparak erteleme almadıysanız; ertelemenizin biteceği haziran ayında hemen askere alınmazsınız.Önceden yoklama ve muayeneniz olsa bile 1 Hazirandan sonra yoklama yaptırdıysanız; kasım celbine tabii olursunuz. Yoklama ve muayene yoksa zaten ilgili senenin 31 Aralık tarihine kadar yoklamaya tabii durumunuz olur. Askerlik işlemleri için en geç bu tarihte e devlet veya bizzat şubeden başvuru yapıp muayene olmalısınız. Muayene sonucu ertesi yıl ocak ayına sarksa bile bir şey olmaz. Ama hiçbir işlem yapmayıp 1 Ocak'ta yoklama ve muayene yaptırmak isterseniz sistemde yoklama kaçağı işlemine tabii tutulursunuz. Bundan dolayı da askerlik hizmet tercihi işlemlerinde bedelli askerlik seçeneğini seçemezsiniz. Ayrıca celp dönem tercihi de yapamazsınız; 28 şubat son tarihine kadar yoklama ve muayene yaptıracaklarla beraber mayıs celbinde 3 kafileden birine sınıflandırılırsınız.


    Yoklamaya tabii iken yüksek lisans'a kayıt olursanız; öğrencilik nedenli erteleme alırsınız ama tezsiz için 1 sene 6 ay ; tezli için 3 sene 4 ay. Ayrıca okul bittiğinde 32 yaşından büyük değilseniz 1 sene de mezuniyetten dolayı sevk geciktirmesi alabilirsiniz. Herhangi bir erteleme nedeni ile erteleme süresi içinde bedelli askerliğe yoklama ve muayene sonucu hizmet tercihi yaparak başvurursanız; ücreti yatırdığınız sürece bedelli askerlik hizmet tercihiniz sonuçlandırılmış olur. Bedelli askerliğe hak kazanırsınız. Başvuru kontenjan sayısını aşarsa; kuraya da kalınabiliyor. Ama henüz kura uygulamasına rastlanmadı. Yani yüksek lisans yapma hakkınız var. 28 yaş; yükseköğretim kurumlarında 2 ve 4 yıllık eğitim için son yaş. Yüksek lisans enstitülerinde 32 yaş sınırı var. Ayrıca 4 yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için de mezuniyet nedenli erteleme son yaş sınırı 32. Yani 28'i aşınca bedelli yapılmaz diye bir resmi gazete maddesi yok. 28 yaşını aşınca yoklama kaçağına düşerseniz, erteleme hakkınız da yoksa yani yoklama kaçağına düşmeden önce bir yüksek lisansa başvurmamışsanız bedelli hizmet tercihi yapamazsınız.





  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Lisans programından mezun olduktan sonra askerlik şubesine giderek muayeneye falan gerek olmadan sadece imza atarak 2 yıllık tecil etmişlerdi. Tecilim bu haziran ayında bittiği için bedelli başvurusuna tecilim bitmesine 2-3 hafta kala başvuru yapmak en mantıklısı sanırım ?



    @a-f-h @Araştırmatör




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLuB4R -- 19 Şubat 2021; 21:39:35 >
  • arkadaşlar bir sorum olucak benim mart 2022 de tecilim bitiyor. üniversite bittikten sonra iki yıl tecil yaptırdım. bedelli askerlik yapıcam ne zaman başvuru yapmam lazım. 2021 aralığa kadar mı yapmam gerekiyor yoksa 2022 de mi ve kura da çıkmama şansım varmı ?

  • burakkazdallll B kullanıcısına yanıt

    Teknik olarak 2022de de başvurabilirsiniz. Param hazır 2022de gitmek istiyorum diyorsanız 30 hazirana kadar yoklama başvurusu hizmet tercihi ve ücreti yatırma işlemini hallediniz ki 1 Temmuz sonrasına bedelli ücretine zam gelecek, fazladan 3-5 bin ödemeyiniz.

    Bana 3-5 bin koymaz diyorsanız 31 aralık 2021e kadar işlemlerinizi hallederseniz 2022de bir ay bedelli olarak gidersiniz.

    Ücreti 40 bin olunca (her 6 ayda bir zamlanıyor) başvuran az oluyor. Yeni sistemde bedelli isteyip de çıkmayanı görmedim, duymadım.

    Burada konusu var, başvuru aşamasını bölük pörçük de olsa anlatanlar var.

    https://forum.donanimhaber.com/yeni-bedelli-askerlik-sistemi--138899650-323





  • quote:

    Orijinalden alıntı: CLuB4R

    Merhaba, ben lisansdan mezun olduktan sonra askerlik şubesine giderek 2 yıl tecil hakkımı kullandım. Haziran ayında da tecilim bitiyor. 95 doğumluyum bedelli hakkım mevcut değil mi? Tecil bitmeden bedelli başvurusu yapmam gerek sanırım.

    Diğer bir sorumsa tecilim bitmeden tezsiz yüksek lisans a başvurursam mezun olunca yine bedelli hakkından faydalana biliyor muyum? Resmi gazetede bedelli için yaş sınırı 28 diye bir ibare var ama yüksek lisans ya da doktora yapanlar için bedelli yaş sınırını bulamadım.

    Alıntıları Göster

    Bedelli hakkınız mevcut. Tecil bitmeden başvuru yapmanız gerekiyo diye biliyorum. Bakaya durumuna düşerseniz bedelli hakkı olmayabilir.

    Tezsiz yüksek lisansa başvurup tecil sürenizi artırabilirsiniz. Tezli yüksek lisans 3 yıl 4 ay, tezsiz yüksek lisans 1.5 yıl erteleme sağlıyo. Bedelli için maksimum yaş sınırı yazılmamış ama yüksek lisans ve doktora ile 35 yaşına kadar tecil edilebiliyor diye hatırlıyorum. Benim şu an tecil için tezli yüksek lisans kaydım var mesela. Çok zora düşüp tecili uzatmak isterseniz dönemlik 1500-2000tl bandında iş sağlığı gibi bölümlerden tezsiz yüksek lisans yapabilirsiniz.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.