Şimdi Ara

Hipernet stabil midir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, pandemi ve online eğitim nedeniyle 2020 Nisan ayında evimize Türk Telekom ADSL bağlatmıştık. Hızın nispeten düşük olacağını öngörmüştük fakat pandemi nedeniyle herkes evinde olunca ADSL altyapısına aşırı yüklenilmeye başladı ve gün içinde sıklıkla internetten kopmalar gerçekleşmeye başladı. Bu kopmalar online eğitim sürecinde sürekli dersten düşecek kadar sık yaşandığı ve geçenlerde sokağımıza KabloNet fiber altyapısı geldiği için cayma bedeli neyse ödeyip fiber internete geçmek istedik. TürkTelekom ile konuştuğumuz zaman ise isteğimiz dahilinde cayma bedeli ödemeden HiperNet hizmetinden faydalanabileceğimiz söylendi. Anladığım kadarıyla bu hizmet VDSL altyapısıyla çalışıyor. ADSL yerine VDSL'e geçersek stabilite sorunları çözülür mü? Bu işten anlayan veya halihazırda HiperNet kullanan forumdaşlar yanıtlarsa sevinirim.

    Not: Benim ve ailem için en büyük öncelik aynı anda iki zoom toplantısı üzerinden yapılan dersi kopma olmadan kaldırabilecek bir altyapı olması. Kardeşimle derslerimiz çoğu zaman çakışıyor ve birimiz bağlanırken diğerimiz dersten düşüyordu (ders zamanı internet kullanan diğer cihazların kablosuz özelliğini kapatmamıza rağmen). Sırf derse girerken kopma sorununa tahammül ediyorduk fakat çoğu üniversite final sınavlarını da zoom üzerinden yapma kararı aldı ve bu sınavlardan koparsanız çoğu zaman kopya muamelesi yapılıyor, o yüzden bu sorun benim için hayati öneme sahip. Bulunduğumuz konum ise İstanbul/Kartal/Cumhuriyet Mh.







  • Adsl devri bitti vdsl de rahat edersin.

  • Vdsl ile adsl e göre daha iyi hizmet alırsınız altyapınız iyiyse tabi. Adsl yüksek hızları desteklemez ve altyapı kötü olunca adsl e mahkum olunuyor. Eğer altyapınız iyiyse vdsl e geçmenizi öneririm. Ama şu da bir gerçek fiber her daim adsl, vdsl(yani dediğiniz hipernet (Türk Telekom ağzıyla) ten daha iyidir. Karar sizindir. Kablonet fiberde yanılmıyorsam akşamları hız kısıtlaması vardı diye hatırlıyorum. Türk Telekom 50mbps şuanda yanılmıyorsam 130 civarı. Bence kablonet fiber ve Türk Telekom vdsl (hipernet) paketlerine bakın hangisi size uygunsa onu tercih edin.
  • Merhaba hocam neden adsl ile sürünüyorsunuz vdsl varsa en çok yükleme konusunda 6 mbps upland ile zoom görüşmeleri üst düzey kaliteye çıkacaktır. Türktelekomda palahı vdsl paketleri Türk.net te 85 tl ye 35 mbps hız alabiliyorsunuz adsl ye göre vdsl süper avantaj ve daha az gecikme süresi sunar. Geçişten anlamıyorsanız baştan sona size yardım edebilirim.

  • geceleri yoğunluk nedeniyle ping artıyor hafiftende hız düşüyor ama çokda sorun edecek kadar değil.

  • Türk Telekom 1800 TL cayma bedeli istediği için VDSL'e geçiş daha mantıklı gözüküyor şu an hocam, teşekkürler cevabınız için.

  • Size de teşekkürler hocam, cayma ücretleri bütçeyi zorlayacağından İSS değiştiremiyorum şu an. Değiştirebilsem Kablonet fiber bağlatılmış bizim binaya, ona geçerdim. Şu an VDSL daha mantıklı gözüküyor o yüzden.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.