Şimdi Ara

Engellilere yapılan ÖTV indirim zulmü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
12.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır forumdayım. Gerek forum gerekse toplumun genel kesiminde engelliye karşı oluşturulan olumsuz bir hava var. ÖTV indirimi limitimiz son güncelleme ile 330bin tl oldu. Bu konuyu biraz aydınlatmak, biraz tartışmak ve gündeme getirmek için konuyu açıyorum.


    Baya detaylı yazıyordum ama gereksiz olduğunu düşünüp, daha kısa keseceğim.


    Ben 1. derece risk grubundayım, işe bile doğru düzgün gidemezken bakanlıkların işgüzar bürokratları yüzünden, halen geçerli olan H sınıfı ehliyetim ve raporumla Ötv indirimi alamıyorum.


    Vergi dairesi kod yok veremem diyor. İyi dedik ehliyeti yenileyelim. 20 Ekim tarihinde yönetmelik değiştiği için, özel hastaneden alamadım. İlla şehir hastanesinden il sağlığa sevk almam gerekiyormuş. Peki! . Elazığ şehir hastanesine gittim göz, nöroloji muayene sonucu heyete sevk etti. kbb tutturdu BERA (uyutularak yapılan beni baya kötü etkileyen bir işitme testi) isterim. Adama rapor gösteriyorum, bera yapılmış , tanı konulmuş. Odyo test var, nf2 teşhisi var (nf2 karakteristiği sağırlıktır, kulak kanalında ur çıkar) olmaz diyor. İşin komiği %70'de duysam, %0'da duysam yapabileceği tek şey heyete sevk etmek. Sürücü olamaz yazamaz, kod yazamaz. heyete sevk etmek zorunda. Duymadığımı halde duyuyorum desem bir mantığı var. Neyse biz zor bela iki gün sonra BERA yaptırdık. Bu işlemler bize 4 güne mal oldu ve ev-hastane arası 15km. Nasıl gider gelirsin tabii ki doktorun umurunda değil.


    Ertesi hafta heyete çıktım. Evden logitech direksiyonu da götürdüm ki direksiyon tutabildiğimi görsünler. Doktorlar kendi aralarında konuşup, bir kaç! test daha yapmamı istediler. Bunlar 4 adet MR (beyin, boyun,sırt lomber) ve emg. Bu testlerle benim araba sürebilmem arasında en ufak alaka yok. Niyet okumak, her sürücüden ekg istemek gibi bişey. Tsk'da pilot olmayacaksanız anlamı yok. Neyse böylece ehliyeti onaylamayıp yolladılar. şimdi testleri yaptırıp 75 yaşındaki tansiyon hastası babamı ve beni virüs (mutasyonlu da olabilir:)) dolaysıyla ölüm riskiyle baş başa bırakılabilirim yada arabasız nasıl yaşayacaksam o yolu deneyebilirim. şimdi ay sonu virüsten kapanmazsa tekrar heyete çıkacağım. Bu sadece benim son bir haftada başıma gelenler. 39 yaşındayım ve 12 yaşımdan beri hastanelerde sürünüyorum, ona göre hayal edin (mümkün değil ama deneyin) :)


    benim gibi hatta benden daha zor durumda olan binlerce insan var, bizim için kolunu bacağını kaybeden Gazi var, her sabah çocuğunu diyalize götürmek zorunda olan baba var. var da var. Gelelim esas soruna


    Ömründe başı ağrımamış insanlar "yağ bunğlar suistimal ediyor, lüks arabaya biniğyor" diye diye hayata tutunmaya çalışan insanları hor görüp, sanki çok matah bir şeymiş gibi bir de aldığı üç kuruşluk arabayı çok görüyor.


    • Kardeşim ötv'yi ben mi koyuyorum? Engelliler bütçeye yük oluyor da o yüzden mi ötv var?
    • Ötv kalksın bi Allah'ın kulu bu doktorlarla, bu rezil sistemle uğraşır mı? Alım gücümüz olsa niye indirim peşinde koşalım? Herkes merso alsın banane?
    • Sizin araç alamamanıza hangi engelli yada engelli yakını sebep oluyor? Acaba ben araç alınca hanginiz alamıyorsunuz? kime nasıl bir zararı var?
    • Herkesin ihtiyacı farklı, bana kör nokta uyarı, anahtarsız giriş şart! Bunlar da ancak üst paketlerde var. Neden size lüks olarak görünüyor?
    • Limitler koydular, sözde açgözlü köpekler "bak engelli lükse biniyor" demesin diye, şimdi limit dahilinde full polo alamıyorsun. Adamın 2 çocuk var, tekerlekli sandalye var, 5 yıl idare edecek sorun çıkarmayacak geniş bir araca ihtiyacı var. devlet bunu bedava da vermiyor, kdv alıyor; kullandığı yakıttan, kaskodan, her masraftan vergi alıyor. tek fark ötv ve mtv. Daha fazla ne yapılabilir demek yerine olanı törpülemeye uğraşıyor herkes.
    • Şehit yakınlarına bir defaya mahsus ötv indirimi var. Adam sizin için, benim için ölmüş. Canını vermiş biz de bir arabalık ötv indirimi lütfetmişiz. İnsaf!
    • Gaziye yokuş, engelliye yokuş "suistiğmal ediğyoğla yaa" . Yarın size bir araba çarpsa engelli kalsanız ne halt edeceksiniz? Bütün haklarınız gasp edilmiş, bütün yollarınıza engel koyulmuş! Anlaşılması için illa başınıza gelmesi mi lazım?
    • Dilerim bu postu okuyanlar suiistimali önlemenin engellinin görevi olmadığını, sadece hayata tutunmaya çalıştığımızı anlar. Haline her gün şükreder. Size tavsiyem bu ülkede engelli olmayın ! Benim engelimle bir sorunum yok ama hem insanlar hem devlet buna pişman etti :(
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Efenim öncelikle konu sahibinin yazdıkları ile ilgili olarak bir kaç noktaya değineceğim.

    Bu engellilik raporu mevzuatlara göre düzenlenen bir durum. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm son hali bu. Sürücü sağlık şartları da bu https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/12/20151229-5.htm

    Sağlık durumunuz, engeliniz ne ise mevzuattaki karşılığını eğer alamadıysanız almış olduğunuz rapora itiraz hakkınız var.

    Evet bu raporları alırken uğraşıyorsunuz bazı tahliller ve testler, tekrarlanıyor, yenileri isteniyor. Bazı testlerin ise yenilenmesi gerekiyor. Bu testleri isteyen hekimler kepaze değil işini yapmaya çalışan insanlar. Burada olayı öznelleştirerek yanlış bir ifade kullandığınızı düşünüyorum. Sağlık kurumunda yöneticilik ve sağlık kurulu heyet başkanlığı yapmış biriyim, başkanlığımda binlerce rapor tanzim edildi. Mümkün olduğu sürece çalışma arkadaşlarım (hekiminden teknikerine)hastaların işlerini en kısa sürede ve en zahmetsizce çözmeye çalıştık. Ancak aldığınız raporun mevzuattaki karşılıklarına uygun olması gerekir, bu sebeple istenen testler ve yaşanan süreçler bir külfet değil gerekliliktir. Ben bir uzman hekimken, Kurul başkanı iken kurulumdaki başka bir branş hekiminin kararını sizin gibi eleştiremiyorum. Bera testinin veya MR testlerinin hangi şartlarda isteneceği ile ilgili bilgi sahibi misiniz? Ancak eleştirirken gereksiz olduğunu düşünüyorsunuz. Bu tutum bence yanlış, bilgi sahibi olmadığınız konuda fikir beyan etmek uygun değil. Aslında eleştirmenize de gerek yok raporun yanlış olduğunu düşünüyorsanız itiraz hakkınız var.


    Bu vesile ile geçtiğimiz hafta heyete hastası bakarken 2 hastada yaşadığım durumu anlatayım, daha önceden yüzde 90 engel ile (tam görme kaybı) ağır engel almış 2 vatandaş raporunu yenilemek için başvurdu, Sıkıntılı bir bölgede yıllarca heyet işine baktığım için hasbelkader tecrübem var, iki hastanın da gözünde ciddi rahatsızlık vardı ancak tamamen görme engelli değillerdi, rol yapıyorlardı, tecrübem sayesinde zor da olsa anladım ve daha ileri test ve tetkike yönlendirdim. Test sonuçları fikrimi doğruladı ve daha önceli almış oldukları puanlar azaltıldı. (gerçi hastalardan birisi kurula devam etmedi evraklarını teslim etmedi.)(muhtemelen daha önce heyette muayene oldukları hekim arkadaşları kandırmayı başarmışlar) Evet herkes bu iki örnekteki gibi değil. Konu sahibine de böyle bir ithamda bulunmuyorum niyetim de bu değil, Lütfen yanlış anlamayın. Bu sağlık kurulu işi çok ciddi bir iş ve iyi ve kötü niyetli çok insanla karşılaşıyorsunuz, bu iş çok yapan hekimlerin de bu sebeple bakış açıları değişiklik gösterebiliyor. Bazen de mevzuatın yetersiz olduğu bizim de elimizden bir şey gelmediği noktalar oluyor. Bizler de üzülüyoruz. İnsanlarımızın kavga etmeyi bırakıp birbirine empati yapmaya başlaması ile birlikte bu sorunların büyük kısmının aşılacağı kanaatindeyim.


    Şimdi de engellilerin Ötvden muaf araç alabilmesi ile ilgili fikirlerimden bahsedeyim.

    Sosyal devlette mutlaka olması gereken bir uygulama, engelli vatandaşlarımızın yaşantısını ne kadar kolaylaştırabilirsek o kadar iyi olacağı kanaatindeyim. Ülkemizin ekonomik durumunun daha iyiye gitmesini ve bu uygulamanın çok daha iyi noktalara gelmesini temenni ederim.

    Çok çok çok az bir kitle. Tespiti de kolay olsa gerek. Araba istanbulda, engelli karstaysa al ÖTV’yi bitsin. Bunun yanında kimsenin neyi ne şekil kullandığına başkaları karar vermemeli. Biz hep suistimal önlemeye çalışırken başka mağduriyetler meydana getiriyoruz. Bu devletin görevi, forumlarda, Twitter’da şurda burda engellilere karşı sürekli olumsuz konuşanların değil. Biz mağdur oluyoruz :(
    Herkes suistimalden bahsediyor ama kaç kişi suistimal etmiş, otv indiriminden yararlanıp da suistimal edenlerin oranı ne, kimse bilmiyor, ortada veri yok herkes ezbere konusuyor, hem limit olduğunda suistimal edecek olan etmeyecek mi, suistimal edildiğini söyleyenler ihbarda bulundu mu, veya sana gore suistimal edilmiş gibi görünebilir ama yasaya gore de suistimal midir, devlet bundan dolayı kaç kişiye ceza vermiştir, bunlar hep cevaplanması gereken sorular. Bu varsayımlardan yola çıkarak engelliler mağdur ediliyor.

    Engelli kardeşlerimiz ben dahil öyle limit kalksın da mercedes s class alalim demiyoruz, bütün istediğimiz geçen yıl alabildigimiz d veya c segmenti suv araçları alabilmek. Neden suv istiyoruz çünkü yüksek, inip binmesi kolay hem kendisi engelli olan için hem de engelli çocuğu kardeşi annesi babası olan için. Kendim 6 yaşında kızımın kaç kez başını çarptım sedan arabaya bindirirken. Ayrıca geniş araçlar, her engellinin mutlaka bir yardımcı aparatı var, baston, koktuk değneği, akülü sandalye, tekerlekli sandalye walker puset vs liste uzar gider, bu ekipmanları alabilecek genişlikte bagaj olmalı. Peki neden panelvan olmaz onlar da geniş, 6 yasinda kızımla günde 100 150 km yol yapiyorum, yılda 30 40 bin kilometreyi buluyor, yanlış anlaşılmasın gezmek için değil tedavi ve terapileri için, soruyorum kendi başına oturamayan bu küçücük beden o kadar yola nasıl dayansın.

    Evet yukarıda saydığım ortalama bir engelli için gerekli ihtiyaçları sağlayabilecek bir araç 330.000 tl ile alınamaz. Derseniz ki çok istiyorsan kendin al, param olsa alirim zaten neden bu kadar uğraşayım.

    Bütün bu anlattıklarımın palavra olduğunu düşünen varsa engelli bir kardeşimle çok değil sadece 1 gün geçirsin ne demek istediğimi anlar.
    quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    Hemfikiriz hocam. Ötv yükseldiği için sene başında alınabilen hiç bir aracı alamıyoruz Şuan . Limiti geçiyor. Limit yükseltin deyince 4 teker neyinize yetmiyor diyorlar :( adam Poloya tekerlekli sandalye nasıl sığdırsın? Olan hep bize oluyor :) Engelimizi alsın bu yüklenen arkadaşlar. İki kulak verene corolla hediye ama boş paket :) fullu limite girmiyor
    ülke pancar motorlu arabaya binse pancar motoru vergisi olurdu. buna vergi terörü denilir. başka açıklaması yok. fakir ülkede zengin hükümet olmaz. hükümet harcamasını kısacak ayağını yorganına göre uzatacak. asgari ücretle halk nasıl geçiniyorsa az vergiyle de hükümet öyle geçinecek
  • Sorun engelliler ile değil, engelli adına otvsiz araba alıp arabayı engelliye yarar şekilde kullanmayanlarla.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Çok çok çok az bir kitle. Tespiti de kolay olsa gerek. Araba istanbulda, engelli karstaysa al ÖTV’yi bitsin. Bunun yanında kimsenin neyi ne şekil kullandığına başkaları karar vermemeli. Biz hep suistimal önlemeye çalışırken başka mağduriyetler meydana getiriyoruz. Bu devletin görevi, forumlarda, Twitter’da şurda burda engellilere karşı sürekli olumsuz konuşanların değil. Biz mağdur oluyoruz :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotifoti -- 2 Ocak 2021; 21:31:45 >
  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Tespiti kolay olsa da devlet görevini yerine getirmediği için tepkiler size geliyor.

    Hatta bu forumda bile konusu var. Nasıl engelli üzerine araba alıp kullanırım diye.

    Böyle olunca tepkiler geliyor.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden konuyu açma gereği duydum. İki kulak verene ben arabayı hediye ederim ötv istemez :)

    Konuyu yukarı çıkarırsanız sevinirim. Bunu duyurup, bir bilinç oluşturmamız lazım . Belki suistimal edenler de utanır
  • sorun ötv adlı zülümün kendisinde
  • Evet öyle ama ötv zulmünü biz yapmıyoruz değil mi? :) adam alamadığı arabanın acısını engelliden çıkarıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    Evet öyle ama ötv zulmünü biz yapmıyoruz değil mi? :) adam alamadığı arabanın acısını engelliden çıkarıyor
    ötv olmasa kimse engelliye yüklenmezdi
  • Hemfikiriz hocam. Ötv yükseldiği için sene başında alınabilen hiç bir aracı alamıyoruz Şuan . Limiti geçiyor. Limit yükseltin deyince 4 teker neyinize yetmiyor diyorlar :( adam Poloya tekerlekli sandalye nasıl sığdırsın? Olan hep bize oluyor :) Engelimizi alsın bu yüklenen arkadaşlar. İki kulak verene corolla hediye ama boş paket :) fullu limite girmiyor
  • Herkes suistimalden bahsediyor ama kaç kişi suistimal etmiş, otv indiriminden yararlanıp da suistimal edenlerin oranı ne, kimse bilmiyor, ortada veri yok herkes ezbere konusuyor, hem limit olduğunda suistimal edecek olan etmeyecek mi, suistimal edildiğini söyleyenler ihbarda bulundu mu, veya sana gore suistimal edilmiş gibi görünebilir ama yasaya gore de suistimal midir, devlet bundan dolayı kaç kişiye ceza vermiştir, bunlar hep cevaplanması gereken sorular. Bu varsayımlardan yola çıkarak engelliler mağdur ediliyor.

    Engelli kardeşlerimiz ben dahil öyle limit kalksın da mercedes s class alalim demiyoruz, bütün istediğimiz geçen yıl alabildigimiz d veya c segmenti suv araçları alabilmek. Neden suv istiyoruz çünkü yüksek, inip binmesi kolay hem kendisi engelli olan için hem de engelli çocuğu kardeşi annesi babası olan için. Kendim 6 yaşında kızımın kaç kez başını çarptım sedan arabaya bindirirken. Ayrıca geniş araçlar, her engellinin mutlaka bir yardımcı aparatı var, baston, koktuk değneği, akülü sandalye, tekerlekli sandalye walker puset vs liste uzar gider, bu ekipmanları alabilecek genişlikte bagaj olmalı. Peki neden panelvan olmaz onlar da geniş, 6 yasinda kızımla günde 100 150 km yol yapiyorum, yılda 30 40 bin kilometreyi buluyor, yanlış anlaşılmasın gezmek için değil tedavi ve terapileri için, soruyorum kendi başına oturamayan bu küçücük beden o kadar yola nasıl dayansın.

    Evet yukarıda saydığım ortalama bir engelli için gerekli ihtiyaçları sağlayabilecek bir araç 330.000 tl ile alınamaz. Derseniz ki çok istiyorsan kendin al, param olsa alirim zaten neden bu kadar uğraşayım.

    Bütün bu anlattıklarımın palavra olduğunu düşünen varsa engelli bir kardeşimle çok değil sadece 1 gün geçirsin ne demek istediğimi anlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    Hemfikiriz hocam. Ötv yükseldiği için sene başında alınabilen hiç bir aracı alamıyoruz Şuan . Limiti geçiyor. Limit yükseltin deyince 4 teker neyinize yetmiyor diyorlar :( adam Poloya tekerlekli sandalye nasıl sığdırsın? Olan hep bize oluyor :) Engelimizi alsın bu yüklenen arkadaşlar. İki kulak verene corolla hediye ama boş paket :) fullu limite girmiyor
    ülke pancar motorlu arabaya binse pancar motoru vergisi olurdu. buna vergi terörü denilir. başka açıklaması yok. fakir ülkede zengin hükümet olmaz. hükümet harcamasını kısacak ayağını yorganına göre uzatacak. asgari ücretle halk nasıl geçiniyorsa az vergiyle de hükümet öyle geçinecek
  • Son dönemde zulüm konusunda ustalaştılar yapacak bir şey yok hepimiz ceremesini farklı şekilde hissediyoruz.
  • akvahti A kullanıcısına yanıt

    Allah yardımcın olsun hocam. konuyu öne çıkaralım, sesimizi duyuralım.

  • Bizim millet %90 engelli ve yakınını kıskanacak kadar düşmüş durumda maalesef, bu hakkı suistimal eden var ama çok az. Bu kafayla herhalde yakında bu hakta kalkar...Gerçi sadece engelliler için değil, vatandaşın çıkarına olan ne varsa yok ediliyor.

  • Efenim öncelikle konu sahibinin yazdıkları ile ilgili olarak bir kaç noktaya değineceğim.

    Bu engellilik raporu mevzuatlara göre düzenlenen bir durum. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm son hali bu. Sürücü sağlık şartları da bu https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/12/20151229-5.htm

    Sağlık durumunuz, engeliniz ne ise mevzuattaki karşılığını eğer alamadıysanız almış olduğunuz rapora itiraz hakkınız var.

    Evet bu raporları alırken uğraşıyorsunuz bazı tahliller ve testler, tekrarlanıyor, yenileri isteniyor. Bazı testlerin ise yenilenmesi gerekiyor. Bu testleri isteyen hekimler kepaze değil işini yapmaya çalışan insanlar. Burada olayı öznelleştirerek yanlış bir ifade kullandığınızı düşünüyorum. Sağlık kurumunda yöneticilik ve sağlık kurulu heyet başkanlığı yapmış biriyim, başkanlığımda binlerce rapor tanzim edildi. Mümkün olduğu sürece çalışma arkadaşlarım (hekiminden teknikerine)hastaların işlerini en kısa sürede ve en zahmetsizce çözmeye çalıştık. Ancak aldığınız raporun mevzuattaki karşılıklarına uygun olması gerekir, bu sebeple istenen testler ve yaşanan süreçler bir külfet değil gerekliliktir. Ben bir uzman hekimken, Kurul başkanı iken kurulumdaki başka bir branş hekiminin kararını sizin gibi eleştiremiyorum. Bera testinin veya MR testlerinin hangi şartlarda isteneceği ile ilgili bilgi sahibi misiniz? Ancak eleştirirken gereksiz olduğunu düşünüyorsunuz. Bu tutum bence yanlış, bilgi sahibi olmadığınız konuda fikir beyan etmek uygun değil. Aslında eleştirmenize de gerek yok raporun yanlış olduğunu düşünüyorsanız itiraz hakkınız var.


    Bu vesile ile geçtiğimiz hafta heyete hastası bakarken 2 hastada yaşadığım durumu anlatayım, daha önceden yüzde 90 engel ile (tam görme kaybı) ağır engel almış 2 vatandaş raporunu yenilemek için başvurdu, Sıkıntılı bir bölgede yıllarca heyet işine baktığım için hasbelkader tecrübem var, iki hastanın da gözünde ciddi rahatsızlık vardı ancak tamamen görme engelli değillerdi, rol yapıyorlardı, tecrübem sayesinde zor da olsa anladım ve daha ileri test ve tetkike yönlendirdim. Test sonuçları fikrimi doğruladı ve daha önceli almış oldukları puanlar azaltıldı. (gerçi hastalardan birisi kurula devam etmedi evraklarını teslim etmedi.)(muhtemelen daha önce heyette muayene oldukları hekim arkadaşları kandırmayı başarmışlar) Evet herkes bu iki örnekteki gibi değil. Konu sahibine de böyle bir ithamda bulunmuyorum niyetim de bu değil, Lütfen yanlış anlamayın. Bu sağlık kurulu işi çok ciddi bir iş ve iyi ve kötü niyetli çok insanla karşılaşıyorsunuz, bu iş çok yapan hekimlerin de bu sebeple bakış açıları değişiklik gösterebiliyor. Bazen de mevzuatın yetersiz olduğu bizim de elimizden bir şey gelmediği noktalar oluyor. Bizler de üzülüyoruz. İnsanlarımızın kavga etmeyi bırakıp birbirine empati yapmaya başlaması ile birlikte bu sorunların büyük kısmının aşılacağı kanaatindeyim.


    Şimdi de engellilerin Ötvden muaf araç alabilmesi ile ilgili fikirlerimden bahsedeyim.

    Sosyal devlette mutlaka olması gereken bir uygulama, engelli vatandaşlarımızın yaşantısını ne kadar kolaylaştırabilirsek o kadar iyi olacağı kanaatindeyim. Ülkemizin ekonomik durumunun daha iyiye gitmesini ve bu uygulamanın çok daha iyi noktalara gelmesini temenni ederim.

  • Sandığınız gibi insanlar niye indirimli araba alıyor diye birşey söylemiyor ve bu limitler bu sistemi suistimal edenler için var. Bizzat çevremde tanıdığım insanlar var, ailedeki engelli üstüne araç alıp kullanan ve bu araçların engellilere en ufak bir faydası yok
  • kayihani K kullanıcısına yanıt

    Hocam affınıza sığınıyorum. Meslektaşlarınızın içinde öyle insanlar var ki, kepaze kelimesi bile az. Belli ki iyi niyetli, güzel kalpli bir insansınız hüsnü zanda bulunmak istiyorsunuz ama dediğiniz gibi iş o kadar basit değil. Konuyu biraz daha açayım, meslektaşlarınıza sonra geleyim. Yazarken yoruluyorum özet geçeceğim.


    • ilk karşılaştığımız sorun, kimsenin bilgi sahibi olmaması. Araç alacağım bayi diyor ki yeni ehliyet ve rapor al. Vergi dairesi rapor geçerli, ehliyet al diyor, cimer ehliyet geçerli araç alabilirsin diyor. Şimdi ben aylardır doğru düzgün işe bile gidemiyorum, risk grubundayım ama esas sorun babam. yaş 75 ve tansiyon hastası. Biz evden çıkamazken, bütün kurumlar daha fazla hastaneyle muhatap olalım, daha fazla kalabalığa girelim diye uğraşıyor. Nüfusa sorduk başka ilden rapor alabilir miyiz? şefleri bilmiyorum dedi :) sen bilmiyorsan kim bilecek be güzel abim :) Ben böyle açıkça ne yapmam gerektiğini bilen ne bir insan ne de yönetmelik bulamadım. İnternettekiler sürekli değişiyor ve Kim ne dediyse tersi çıktı :)


    • En sonunda il sağlık yönlendirdi tekrar baştan başladık. Heyet raporu değil, ehliyeti yenilemek için başvurdum. Elimde 3 tane heyet raporu var zaten. işe başlarken (2004), H sınıfı alırken (2006) ve Ötv indirimi için (2010). Çocukluğumdan beri araba kullanırım., öyle şehiriçi de değil, her hava koşulunda Türkiye'nin her yerine gittim. Yaklaşık 400bin yapmışımdır. Tabi bunları heyete bir direksiyon testi olmadığı için gösteremiyorum. Onlar da direksiyon tutabiliyor muyum, sağ bacağın pedallara basabiliyor mu, boynunu çevirebiliyor musun, refleksin iyi mi buna bakıyorlar. (lütfen yanlışımı düzeltin, ben de öğreneyim)
    • Ehliyetim reddedilmediği için itiraz da etmedim. Henüz süreç bitmedi. Sorun itiraz etmek, hakkını aramak falan değil, sorun aşırı derecede yorulmuş olmam. Bunu bakanlıklar, doktorlar, vasıfsız memurlar el birliği ile yapıyor. H sınıfını 2022'ye uzatmışsın, süresiz rapor var neden engelliyi hastane hastane dolaştırıp, riske sokup duruyorsun?
    • 1 ay içerisinde 4 hastane gezdim, çünkü kimse yönetmeliği bilmiyordu. 20 ekimde pandeminin ortasında sürücü belgesine yazılacak kodların sadece il sağlık tarafından yapılacağı bir düzenleme yapılmış. bunu da öğrenene kadar burnumdan getirdiler. ya ben iki aydır doğru düzgün uyumadım. Her hastane git gel stres. Acaba yarın ne çıkaracaklar, acaba virüs bulaştı mı, ya babam ölürse ... hadi uyu
    • Bir kbb uzmanı nf2' karakteristiğinin akustik nörinom olduğunu bilmiyor mu? Heyette değil bu adam. Hastaneden Heyete sevk edecek ama etmiyor. Önüne 3 tane nf2 raporu, odyo test koydum. Yok illa bera yapacaksın. Ben zaten duymuyorum diyorum, ki ehliyette bana hiç bir avantajı yok. %30'da kayıp olsa %100'de olsa aynı kodu yazacaksınız zaten. "Ambulans,resmi araç kullanamaz". E bana niye işkence ediyorsun?
    • Gelelim MR'lara . 2004'den beri takip ve ameliyatlarımı prof Haluk DEDA yapıyor. Şimdi pandeminin ortasında ben aksiyete bozukluğumla hastaneye gideceğim, beyin,servikal, torakal, lomber film yazdıracağım. Fi tarihe gün alacağım. basacaklar ilacı, inşallah 3.5 saatin sonunda kafayı yemezsem sonuçları alacağız. Sonuçlarda kulak kanallarında 3cm, c2 1cm, t10 da 1.5cm, l4-l5 seviyesinde 4cm büyüklüğünde bir sürü fibrom göreceğiz. Peki bunların benim sürücülüğümle ne ilgisi var? tedavi mi bulacaksınız, ameliyat mı edeceksiniz? nf2 akut bir hastalık değil, beynimdeki urlar 96'dan beri var. Benim ve babamın hayatını tehlikeye atıp bu testlerin istenme sebebini bana da açıklar mısınız sayın Hocam :) Eğer hastalıkların gelecekteki seyrini tahmin edebileceğini düşünüyorsa bu heyet, belli kilo üzerindeki kimseye de ehliyet vermeyelim. Bir gün kalpten gidebilirler çünkü :)
    • Şimdi ay sonu tekrar heyet var. Yeni film çektirmeyeceğim (500 tane var zaten). Haluk Hoca'dan yazı alıp götürmeyi düşünüyorum. Çünkü kimse virüs bulaşmayacağını garanti edemez. Bir ehliyet için de canımdan olmaya niyetim yok.


    Okurken yoruldunuz değil mi? bir de sürekli itilip kakılmayı deneyin :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    Çok çok çok az bir kitle. Tespiti de kolay olsa gerek. Araba istanbulda, engelli karstaysa al ÖTV’yi bitsin. Bunun yanında kimsenin neyi ne şekil kullandığına başkaları karar vermemeli. Biz hep suistimal önlemeye çalışırken başka mağduriyetler meydana getiriyoruz. Bu devletin görevi, forumlarda, Twitter’da şurda burda engellilere karşı sürekli olumsuz konuşanların değil. Biz mağdur oluyoruz :(

    Çok çok çok az bir kitle mi  

  • Engelli üzerinden indirimli araç alma konusuna değinmiş arkadaşlar, o problem ayrı. Asıl ben iddia ediyorum, gerçekten sıkı bir araştırma yapılsa Tr'de özellikle akp döneminden sonra engelli kartı alanların yarısının şarlatan olduğu ortaya çıkar. Bildiğin parayla adam ayarlayıp kaptılar en üstten engelli raporunu namussuz, soysuz asalaklar. Ben asıl onlara giden indirimlere acıyorum. Herifin koca şirketi var, altında bir ton adam çalıştırıyor, sırf ekstra fırsatlardan ve maaştan yararlanmak için engelli raporunu kapıyor. Yine mesela kafadan özürlüyüm diyerek üste para ile %40'ı 90 lara 100 lere çıkartanlar. Karısını sürekli hastaneye gönderip, şeker, tansiyon vs ayağına 2-3 sene boyunca altyapıyı hazırlayıp sonra engelli çıkartmaya uğraşanlar. Bana bile geldi kaç kere 4000-5000tl ye çıkartılıyor, size de çıkarttıralım tanıdık doktora diyenler. Nasıl olsa işte eşinizin şu hastalığı var, oradan yüzde bilmem kaç kaparsınız falan. Dedik çok şükür biz engelli değiliz, sırf indirim kapacağım diye kendime engelli raporu çıkarttırmam. Ha gerçekten engellidir lafım yok. Asıl bunların denetlenmesi gerektiği ile ilgili konu açılması lazım ama nerede, kazanılmış hak der geçerler. Bu ülkede sahte diploma bile kazanılmış hak olmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 3 Ocak 2021; 22:0:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Engelli üzerinden indirimli araç alma konusuna değinmiş arkadaşlar, o problem ayrı. Asıl ben iddia ediyorum, gerçekten sıkı bir araştırma yapılsa Tr'de özellikle akp döneminden sonra engelli kartı alanların yarısının şarlatan olduğu ortaya çıkar. Bildiğin parayla adam ayarlayıp kaptılar en üstten engelli raporunu namussuz, soysuz asalaklar. Ben asıl onlara giden indirimlere acıyorum. Herifin koca şirketi var, altında bir ton adam çalıştırıyor, sırf ekstra fırsatlardan ve maaştan yararlanmak için engelli raporunu kapıyor. Yine mesela kafadan özürlüyüm diyerek üste para ile %40'ı 90 lara 100 lere çıkartanlar. Karısını sürekli hastaneye gönderip, şeker, tansiyon vs ayağına 2-3 sene boyunca altyapıyı hazırlayıp sonra engelli çıkartmaya uğraşanlar. Bana bile geldi kaç kere 4000-5000tl ye çıkartılıyor, size de çıkarttıralım tanıdık doktora diyenler. Nasıl olsa işte eşinizin şu hastalığı var, oradan yüzde bilmem kaç kaparsınız falan. Dedik çok şükür biz engelli değiliz, sırf indirim kapacağım diye kendime engelli raporu çıkarttırmam. Ha gerçekten engellidir lafım yok. Asıl bunların denetlenmesi gerektiği ile ilgili konu açılması lazım ama nerede, kazanılmış hak der geçerler. Bu ülkede sahte diploma bile kazanılmış hak olmuş.

    İşte yapan nasıl yapıyor bilmiyorum da olan bana oluyor :)

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.