Şimdi Ara

Film / Dizi Sektörünü Bilim Kurgunun Ele Geçirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yabancı filmler için konuşuyorum. Son yıllarda çekilmiş film ve dizilerin yarıdan fazlasını bilim kurgu oluşturuyor sanırım. Çeşitli izleme uygulamalarına üyeyim. Ne izlesem diye inceliyorum, inceliyorum... Elde var sıfır. Sanat filmi izlemek isteyene film var. Ama aksiyon, polisiye, suç, gerilim temalı izlenecek film bulamıyorum. Varsa yoksa bilim kurgu. En çok izlenenler listesine bakıyorum, bilim kurgu.


    Yeryüzünde her şeyin filmi yapıldı mı gerçekten? Bütün konular işlendi ve hayat hep tekerrür mü ediyor? Bilim kurgu neden sektörü bu derece ele geçirdi?




  • Size öyle denk geldiğini, film ve dizilerin yarısının bilim-kurgu türünde olduğu iddiasının çok büyük bir abartı olduğunu düşünüyorum. Ya da sizin bilim-kurgu anlayışınız farklı.

  • Ha?


    Bilim kurgudan kastın ne? Marvel, DC süperkahraman filmleri mi?


    Çok ucu acık bir şekilde sitem etmişsin. O yüzden 'Ha?' dedim.


    İstediğin katogoride pek çok film var. Her nerde izliyorsan, o sitede katogoriye göre film aratıyorsun, amacına ulaşıyorsun.

  • Ben de bu şekilde düşünüyordum. izlemediğim o kadar güzel filmler varmış ki. yanlış yere bakıyor olabilirsin.

  • Muhtemelen Marvel, DC çizgiromandan fırlama filmleri bilim-kurgu addediyor. Ki bunların bilim-kurguyla alakası yok. Keşke dediği gibi yarısı bilim-kurgu olsa da buna doysak. Bilakis açız, aç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatırı sayılır miktarda bilim kurgu yapım olsa da ben abarttığınızı düşünüyorum ya da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bilim kurgu anlayışınız farklı. Süper kahraman, aksiyon, manga, zombi, casusluk vb tabanlı tüm filmleri bilim kurgu kategorisinde addediyorsanız evet şimdiye kadar çekilmiş filmlerin yarısı böyle olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bilim kurgu bulamıyorum arkadaş. Valla sitemini anlamak güç.
  • Fantastik filmler ve diziler desek çok daha doğru olur. Zira bir şeyin efekte boğulması onu bilim kurgu yapmaz. Bilim kurgunun bol olması aksine her ikisi sektörde üretkenliğin artması anlamına gelir. Arrival, Interstellar, Ex Machina, Upgrade gibi filmler artsa keşke. Fakat bunun için iyi bir bütçe ve üretkenlik gerekir. Pandemiden geçtiğimiz şu dönemde çok zor.


    Fakat sizin istediğiniz türde zaten çok film var. 2000 öncesine bir baktığınızda keşfedilmemiş birçok noir, suç ve gerilim filmi bulabilirsiniz. Sadece erotik gerilim üzerine kurulu birçok film var. Hollywood'un klasik dönemini, Fransa ve İtalyan sinemasında 40 ve 70'li yıllar arasına iyi bakın derim. Sayısız başyapıt bulursunuz.

  • Adlandırmam biraz yanlış olmuş, kabul. Kastetmek istediğim şey, gerçeklikten uzak konuları işleyen filmler. Lanetli bulutlar, süper, kahramanlar, uçan çocuklar, dünyayı ele geçiren hayvanlar, bin yıl sonranın hayatını yansıtma vb. günümüz gerçekliğinden uzak konuları işleyen filmleri kastetmek istedim.

    İzleme uygulamarını açıyorum, ne izlesem diye bakıyorum, hep bu tür gerçeklikten uzak filmlerle karşılaşıyorum. Elli yıl önceki filmleri zaten izledik. Yeni teknoloji ile çekilmiş, izleme uygulamalarında yer alan filmleri izlemek istiyorum.

    Aynı şeyler güncel yabancı diziler için de geçerli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.