Şimdi Ara

Seyir Esnasında Hız Aşımı Cezası (Kanuna Uygun mu?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu gün kapı çaldı ve kapıda postacıyı görünce açıkçası şaşırdım.


    Elinde yeni yıl hediyesi “Trafik Cezası” bildirimini imzalatıp gitti. Açıkçası ilk anda bu trafik cezasını tam olarak anlayamadım. 11 Aralık 2020 tarihinde 90 km. hız limiti olan yerde 106 km. ile Hız aşımı yapmışım.


    Aracımda “araç kamerası” var. Tesadüf pandemi nedeniyle arabayı kullanma fırsatı olmadığından bu tarihe ait görüntüler silinmemiş.


    Görüntüleri izlediğimde güncel tarihin sıfırlanmış olduğunu fark ettim. 2015’e dönmüş. Demek ki kameranın, belli aralıklarla cepten uygulamasını açıp, senkronizasyon yapılması gerekli. Her ne kadar fiyat/performans ürünü bir kamera da olsa, durum itibarı ile B1W beni yarı yolda bırakmış oldu. GPS’i de olmadığı için kendi süratimi göremiyorum. Bu durumda anladım ki çok büyük eksiklik. Ayrıca, dikkat edince karşıdan gelen araçların plakalarının da okunamadığını fark ettim. En kısa zamanda bunu arka cama monte edip, ön cama daha kaliteli bir kamera almayı 2021 yılı için, ilk yapılacaklar listesine ekledim.


    Videoda da, 5’inci saniyeden itibaren izleyeceğiniz üzere, hız tespiti karşıdan gelen hareket halindeki bir Trafik Polisi aracı ile yapılmış. Bu tespitin öncesinde yol kenarında “radar uyarı” levhası yok. Ayrıca tek şerit ve geliş gidiş bir yolda, 106 km. hıza çıktığımı zannetmiyorum. Hatta, o gün yağmur nedeniyle yol ıslak olduğu için, %10 toleransı ile değil 99’u, 90’ı dahi geçmediğime eminim. Çünkü, çok keskin olmasa da virajlı, trafiğin yüksek olduğu ve dikkatli gidilmesi gereken bir yol.


    Bu cezaya itiraz etmeyi düşünüyorum. Bu hız tespitinin yasal olup olmadığını, itiraz halinde cezanın iptali ihtimalini forumda hukukçu bir arkadaşım varsa yorumlarsa sevinirim.


    Video yüklemede sanıyorum bir sorun var. Youtube bağlantısını ekliyorum.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 2 Ocak 2021; 14:5:58 >







  • hocam o hız sanki 106 var gibi geldi bana...ama buna neden bu kadar tepki gösterildiğini anlamadım. Neticede o yolun hız sınırı belli ve hız sınırı aşılmış. Burada suçlu olan tek kişi bence sizsiniz. Yani en azından avrupada böyle bu durumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thermodynamiker -- 2 Ocak 2021; 13:39:0 >
  • Yasalarca hız sınırları belli mi? Belli.

    O zaman biri sizi öldürsün, kameralara yakalanınca “burada kamera var diye uyari yoktu” desin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her sıradan insanın birşeye tavır alma hakkı var.

    arkadaşta trafik cezasına tavırlı

    hukuk yolları her daim emri-amadenizde.

  • bana çok 106 gibi gelmedi. plakalar çok net olmasa da okunuyor yavaşlatarak izleyin. itiraz etme hakkınız tabiki var, red kararı çıkarsa dava masraflarını ödersiniz en fazla.

  • Bana da bu hafta ceza geldi, hareketli radarla tespit edilmiş. Bölünmüş yolda radara girdiğim hız 112. Sanırım 90hız sınırı olan yerde yapıştırdılar cezayı. Senelerdir kullandığım yol idi. Radar noktalarını ezberledik ama hareketlisine ilk defa denk geldim.

  • Videoyu bilgisayara at oluşturulma tarihi belki orada düzgün gözükür tarih doğru olursa itirazın dikkate alınır. Tarih yanlış olursa kayıt olmuş olmamış önemi yok. Tutup bilirkişi incelemesi istemez direkt reddeder bence...

    Ben videonun cezanın kesildiği zaman olduğunu ispatlarım dersen bir dilekçe hazırla internet ortamında var. Aşağıdaki kararı ekle dilekçeye ekle çünkü hakimler yargıtay kararını görünce ona göre karar yazarlar yoksa saçma sapan bir karar gelebilir.

    Yargıtay 7. Ceza Dairesi’nin 08.07.2014 tarih ve 2014/2954E, 2014/14281K

    Kazancıda herkese açık bir karar olduğunu sanıyorum tamamı için;

    http://kazanci.com.tr/gunluk/7.CD-2014-2954.htm

    KARARIN İLGİLİ KISMINI SİYAH PUNTOLA;
    Radarla hız denetiminin karayolunun hangi kesiminde ve hangi sürelerde yapılacağı" konularında sürücülerin, her şeyden önce trafik işaret levhalarıyla bilgilendirilmesi zorunludur. Öncelikle kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılması gereken trafik denetimlerini, yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemek, trafik kurallarının konuluş amacına uygun olmadığı gibi araç sürücülerine tuzak kurulması anlamına gelecektir ki bu durum, çağdaş hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz ve kabul edilemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kapasitörlü bir kamera almıştım, bu tarih işi çok can sıkıcıydı. Neyse ki SD kart okuma arızası çıktı, iade aldılar. Şimdi 70mai Pro aldım, GPS modülünün ayrı satılması haricinde sıkıntı yok. Tabii onu kanıt kabul ederek cezayı iptal ederler miydi, hiç sanmıyorum.

  • Gps olan kameralar saati ve tarihî gpsden günceledigi için işiniz şansa kalmıyor genelde en azından bendeki kamera böyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kameraniz cok kotuymus gercekten. Hic bir detay gorunmuyor.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Değerli forumdaşım @Storm Raider bilgilendirme için çok teşekkür ederim.


    Aradığım tam olarak yazdıklarında mevcuttu diyebilirim.


    Burada otoriteden yana tavır alıp, otoritenin her vatandaşına eşit mesafede hak ve hukuk uyguladığını düşünen forumdaşlarımın olması üzücü.


    53 yaşındayım. Geçmiş dönemlerde de bir takım kayırmalar, adamcılık, dayıcılık olmuştu. Ancak bu son dönemdeki kadar asla olmamıştı.


    Al sana haber @Thermodynamiker ve @ARES007 ;


    "AK Parti Hatay Milletvekili’nin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun tartıştığı polisleri teşhis etmesi için karakolda polislerin sıraya dizilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. 2012 yılının Temmuz ayında yaşanan olayın görüntüleri hurriyet.com.tr'de yayınlanmış ve uzun süre konuşulmuştu. hurriyet.com.tr'nin gündeme getirdiği olayın davası 2 yıl sonra sonuçlandı.

    HATAY’daki skandal teşhis olayına yol açan, milletvekili oğlu-polis kavgasına ilişkin dava karara bağlandı. Dörtyol 1. Asliye Ceza Mahkemesi, AK Parti Hatay Milletvekili’nin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’na tehdit suçundan sadece para cezası, “seni sürdürürüm” diyerek tehdit edilen polis memuru Alper Atilla’ya 5 ay hapis cezası verildi."


    Seyir Esnasında Hız Aşımı Cezası (Kanuna Uygun mu?)

    Ben hızımın 106 olmayabileceğini zaten mesajımda belirttim. Karşıdan gelen bir aracın hız ölçümü yapması sağlıklı olamaz. Burada kesin olmayan bir suçtan ceza almam MİLLETVEKİLİ OĞULU OLMADIĞIM İÇİN Mİ?


    1988 yılından beri aktif araç sürücüsüyüm. Bu güne kadar iki tane hatalı park hariç trafik cezası almadım.


    Ancak, geçtiğimiz Ağustos ayında AKP'li belediyeden, AKP'li olmayan bir belediyeye ikametimi taşıdım. Buraya geldikten sonraki bu aldığım üçüncü hız cezası.


    İlki 90'lık yolda 102 ile yakalanmıştım. %10 toleransını 3 km. geçerek yani. Orada da daha önce tembihlendiğim için bu sürate çıktığıma inanmıyordum ama, şehrin yenisi olduğum için itiraz ile uğraşmayayım dedim ve ödedim.


    İkincisi ise aşağıda. Artık art niyetin tam zirvesi. 90 km. olan hız sınırı resimde de gördüğünüz virajı döner dönmez ok ile belirttiğim tabela ile yerleşim yeri olduğu için 50'ye iniyor. Yol, yine resimde görüleceği üzere rampa aşağı. 90'dan o sürate düşmek için freni resmen köklemeniz lazım. Zaten siz yavaşlayana kadar olan olmuş oluyor. Benim şansım bu yolda tanıdıkların bilgilendirmesi nedeniyle hız sınırı 90 olmasına rağmen 70'i geçmemem. Ancak 56'ya kadar düşebilmişim. Yani %10 toleransını 1 km. aşmışım.


    Tabi artık bu yapılan art niyetli uygulamalara buranın halkı gibi gittim mahkemeye itiraz ettim. Sonucunu bekliyorum.


    Seyir Esnasında Hız Aşımı Cezası (Kanuna Uygun mu?)

    Bir toplumda kurallar evet olmalıdır. Ancak o kurallar belirli bir kitleyi, mahalli cezalandırmak için olmamalı, toplumun her ama her ferdine eşit olarak uygulanmalıdır.


    Otorite tarafından cezalar, bütçe açığını kapatmak için değil, toplumun kurallara uymasını "ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMESİ" için verilmelidir.


    Bu nedenle, radar ile hız ölçümü yapılan yerlere tabela ile uyarı levhası konulması mecburidir.


    Bu cezaya da değerli forumdaşım Storm Raider'in belirttiği hususlar doğrultusunda itiraz edeceğim.


    Yorum yapan arkadaşları etiketlememin sebebi Yargıtay'ın karar numarası. Belki ileride benzer bir durum başınıza gelirse kullanabilirsiniz.


    @atrix1212 @emir.ksk





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.