Şimdi Ara

Windows Server 2019 oturum açma sorunu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, muhasebe programı için sunucu olarak kullanacağımız ve yeni aldığımız server 2019 yüklü bilgisayarda ilk baş uzak masaüstü bağlantısı için gerekli ayarları yapıp sunucuyu yerine kurdum. Ardından administrator kullanıcısına ek 2 adet standart yetkilerde kullanıcı oluşturdum. 2 terminal bilgisayar ağ paylaşımında sıkıntı yaşamaması için böyle bir yol izledim. 1 gün sonra bilgisayara antivirüs kurmak için mstsc ile terminalden bağlanmak istediğimde sadece 2 adet standart kullanıcıya bağlanabildiğimi gördüm. administrator kullanıcısını açar açmaz başka bir kullanıcı bağlı olduğu için oturum sonlandırıldı hatası veriyordu. Sunucuyu bir kaç kez kapat-aç yaptım ama değişen birşey olmadı. İşin tuhaf yanı ağda benim terminalim ve sunucudan başka bir bilgisayar yok. Baktım böyle olmuyor 2 standart kullanıcıya kullanıcı hesaplarından administrator şifresini girerek yönetici yetkileri verdim. Bu şekilde antivirüsü kurdum ve aktif ettim. Sıkıntı şu ki ne yapsam administrator şifresini soruyor ve administrator hesabına hem lokalden hemde uzak masaüstünden girdiğim an 5-10sn masaüstünü gösterip bir iki tıklama yapabilecek bir süreden sonra oturumu kapatıyor. Lokalde CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basmamızı istediği ekrana hiç bir hata vermeden düşüyor. Uzak masaüstünde ise başkası bağlı deyip kapatıyor. Bunu çözebileceğim bir yöntem var mıdır? administrator hesabını silip tekrar oluşturamayacağımızı biliyorum.

    Çözüm olarak denediklerim:

    1 - sfc /scannow yaptım bir sorun bulamadı.

    2- gpedit.msc ile eş zamanlı kullanıcı sayısını 10 yaptım. Çözüm olmadı.

    3- gpedit.msc ile oturum kapatamadan bir şekilde uzak masaüstünden düşen kullanıcıların 10 dk sonra oturumlarını kapat olarak ayarlayıp 15dk bekledim ve yine çözüm olmadı.

    4- gpedit.msc ile bir kullanıcının 2 session açabileceği ayarı da yaptım. Bu da çözüm olmadı.

    5- Son olarak zaten lokalde de administratorun açmamla kapanması bir olduğu için başka bir çözüm bulmam gerektiğini düşünerek uğraşmayı bıraktım.

    Yardımcı olabilecek bir fikir verebilirseniz memnun olurum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.