Şimdi Ara

Açıköğretim Mesleki ve Teknik lisesi tecil işlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba bir şey sormak istiyorum Açık öğretim Mesleki ve Teknik lisesi mezunuyum 21 yaşındayım yarın 22 yaşına gireceğim yani 1 Ocak aynı zamanda tecilimin bitiş zamanı askerliğimi tecil ettirme hakkım var mı E-Devlete Askerlik erteleme gelmiş fakat son aşamaya gelip kaydet deyince Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı diyor ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?




  • yardımcı olucak yok mu halen çözemedim COVID'den dolayı gitmek istemiyorum şubeye.

  • Tam olarak doğum tarihiniz nedir? 1999 ise şayet yönetmelikte belirtilen Tekniki Liseler arasında değilseniz en fazla 2021 31 Aralık'a kadar erteleme verilir. Ancak erteleme nedeni de bu sene içinde yoklama yaptırmak üzere yoklamaya tabii olarak belirlenir. Yoklama'dan sonra Şubenizin Genel Celp Döneminde askere alınmak istiyor musunuz? seçeneğini hayır diyerek kendi celp tercihinizi 2022 celpleri arasında sıralayarak yaparsınız. 2022 Kasım Celbini ilk sırada tercih ederseniz ve kabul edilirse; 2022 Ekim'e kadar erteli olmaya devam edersiniz.


    Yoklama kaçağı kalıp, yoklama yaptırdığınız takdirde takip eden ilk celp döneminde askere alınırsınız. Şayet yoklama kaçağı olarak kalmışsanız ve 28 Şubat'a kadar işlem yaparsanız; Mayıs celbinde, 1 Mart-31 Mayıs arası işlem yaparsanız 2021 Ağustos celbinde otomatik sınıflandırma ile silah altına alınırsınız. Yoklama Kaçakları'nın hizmet tercihi hakkı bulunmaz. Ayrıca celp dönemi de seçemezler.


    Eğer teciliniz 31 Aralık 2020 ise ve kanuni erteleme yaş sınırını aşmışsanız; bir üst derecede öğrenim gördüğünüze dair belge bulundurmadığınızda yoklama kaçağı olarak işlem görebilirsiniz. Kanuni erteleme yaş sınırı lise mezunları için 22 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez. 1999 doğumlu biri 2021 1 Ocak'ta 22 yaşını tamamlamış ve 23'ten gün alıyor sayılır. Yılın sonu 31 Aralık olduğuna göre bu sene yoklamaya tabii olarak erteleme verilebilir. Şayet yoklamaya tabii olduğunuz yıl içinde bir üst öğrenime başlarsanız; öğrenci belgesi sunmak ve bunu kanıtlamak şartıyla yoklama yapılmadan ertelenebilir.


    Öte taraftan Mesleki ve Teknik Liselerin hangi bölümlerinin 25 yaş'ı tamamladığı yılın sonuna kadar erteleme hakkı verip vermediğine dair bilgiyi muhtemelen Asker Alma Bölge Başkanlığından öğrenebilirsiniz. Bölge başkanlıkları herhangi bir il merkezinde, E Devlet Randevusuyla gidilebilecek bir kurumdur. İlçelerde bulunan askerlik şubelerinden farklıdır.





  • Araştırmatör A kullanıcısına yanıt

    Cevap verdiğiniz için teşşekür ederim doğum tarihim 01.01.1999 yani 13 gün önce 22 yaşıma girdim Bilişim teknolojileri alanından Endüstüri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi mezunuyum 4 ay önce mezun oldum aslında benim merak ettiğim şey bazı meslek liseleri 25 yaşına kadar tecil ettirebiliyor ama açık öğretim buna dahil mi e devlet üzerinden randevu aldım haftaya çarşamba için bakalım tekrar teşşekürler bilgiler için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.