Şimdi Ara

MacOs Ne Denli Kullanışlıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    1 sene kadar linux kullandım, ve adeta beni paranoyaklaştırdı. Linux'te problemler zincirleme şekilde gidiyordu. Mesela bir program mı yüklemek istiyorum, hata alıyorum, hatayı çözmeye çalışırken başka bir hata daha... Windowsa geçince geri, çok daha konforlu hissetmeye başladım. Şimdi yine devam etmek isterdim ama windows tarafında Huaweinin Matebookları hariç alabileceğim bilgisayar bulamıyorum. Tüm üreticiler yemin etmiş, oyuna yönelik bilgisayar üretmeye. Belki arz-taleptir bilemem ama gökkuşağı gibi klavyesi, saçma sapan kasası olan bilgisayar kullanamam ben. Huawei'ye de tam anlamıyla güvenemedim. Mac Air göz kırpıyor diğer yandan.


    Orta seviyede birkaç programlama dili biliyorum. Programlama konusundaki bilgimi arttırmak (android studio, visual studio gibi derleyiciler kullanarak), matlab gibi birkaç mühendislik programı kullanmak, pdf okumak ve internette gezinmek yapacağım şeylerin tümü.

    Bilmem ne dosyası eksik, erişim problemi var, bunun sürümünü sevmedim, bunun gözünün üstünde kaşı var ben yüklemem bu programı, gibi şeyler der mi bana MacOs? Bu tip konuyla alakasız problemlerle uğraşmak istemiyorum, MacOs'tan kaçmalı mıyım?


    Sağlıklı günler.








  • hocam ne kadar yardımcı olabilirim bilmem ama söyle söyleyeyim bahsettiklerinizin hepsi elimden geçti eğer is odaklı kullanım arıyorsanız kesinlikle macOS diyorum akarı yok kokarı yok macOS tecrübem elime yakın zamanda gecen macbook pro ile oldu öyle sarıyor ki devamlı bir seyler yapasınız geliyor takılma yok virüs yok ama söyle bir şey var windows a göre ücretsiz yamalı programlar da yok bu yönüne eksi puan verebiliriz bir çok yazılımı mecbur ücretli olarak edinmelisiniz bir eksi yani da windows ile aynı formatı kullanmıyor olması yani attığınız bir dosya yada resim windowsda goruntulenemiyor aynısı tam tersi için de geçerli tabi bu kesinlikle yazılım güvenliği için gerekli ayrıca macOS u pardusun en stabil hali olarak da düşünebilirsiniz kod yazmak yok hiçbir şey yok program kurarken yada kalıcı sistem ayarı yapacaksanız sizden şifrenizi istiyor amatör de olsa yardımcı olmaya çalıştım umarım denersiniz ve memnun kalırsınız
    iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyun oynama, 2D Animasyon üretme ve video edit amaçlı Masaüstü Windows kullanıyorum. Her işimi görüyor ama leptop olarak Macbook kullanıyorum.

    Windows leptop almadım çünkü hoparlör olarak berbatlar. Malzeme kalitesi yerlerde. Şarj desen leş. Zaten şarj başlı başına bir olay. Bir leptobun şarjı hızlı bitiyorsa ne işe yarar ki?

    Kısaca ben Windows'un sadece Masaüstünde kullanışlı olduğunu düşünüyorum. 13 15 inç ekranlar için fazla geliyor. İşler karışıyor.

    Geri kalan her şey için Apple.

    Bu arada Bahar aylarında çıkacak leptoplar Windows 10X işletim sistemi ile gelecek. Mac gibi bir arayüze kavuşacaklar. O hantallığı ve karışıklığı gidermek için sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android Studio kullanacaksan Air tavsiye etmem. Bir de paraya kırıp SSD'yi upgrade et başta. Sonradan pişman oluyorsun.

  • Arkadaşlar ben elindeki ipad pro ve nintendo switch i satıp yeni m1 işlemcili macbook almayı planlıyordum ancak;


    1) Programların küreği yok mu? Yani tüm programlara sadece ücretli mi erişebiliyoruz? Aynı şekilde oyunlarında küreği yok mu?


    2) Ben daha çok Visual Studio, Unity, Photoshop vs için kullanacağım sizce Windows mu daha mantıklı Macbook mu ?


    3) M1 işlemciler sıkıntı yaratıyor mu ?


    4) Yeni macbookta kalem ile IPAD'deki gibi çizim yapabiliyor muyuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 5 Ocak 2021; 9:15:32 >
  • Psikotrex kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki setup gayet iyi hocam. Zaruri ihtiyaç değil anladığım kadarıyla.
  • Psikotrex kullanıcısına yanıt
    M1 PowerPC gibi değil. PowerPC döneminde (1990'lar 2005'ler) tüm işlemci mimarisi açıktı. M1 üretici tarafından kontrol edilen, kapalı bir sistem (tam incelemeden tahmini yorum) bir de SSD dahil herşey anakarta lehimli. Büyük boyutlu iPhone gibi. iPhone 'un kendisi zaten kilit. Böyle bi ortamda kürek aramak müslüman mahallesinde salyangoz aramak gibi. . M1 'in aslında cok ucuz olması gerekli. Bence uzak durulmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ofis işleri olarak oldukça kullanışlı. Unix olduğu için linux ike çoğu program uyumlu. Sadece mühendislik işleri için olan programların bazıları macOS da yok örneğin Vivado.

    Salt olarak kod yazacaksanız veya video editleyecekseniz işinizi görür.

    Oyun oynamak için windows tekel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    M1 PowerPC gibi değil. PowerPC döneminde (1990'lar 2005'ler) tüm işlemci mimarisi açıktı. M1 üretici tarafından kontrol edilen, kapalı bir sistem (tam incelemeden tahmini yorum) bir de SSD dahil herşey anakarta lehimli. Büyük boyutlu iPhone gibi. iPhone 'un kendisi zaten kilit. Böyle bi ortamda kürek aramak müslüman mahallesinde salyangoz aramak gibi. . M1 'in aslında cok ucuz olması gerekli. Bence uzak durulmalı.

    küreğin onunla alakası yok. oyun ve uygulamada kürekli çalıştırmakla ilgili bir sorun yok. Çok nadir sistem dosyalarıyla ilgili değişiklik yapmak isteyen olursa, onu da Big Sur engelliyor. Sonuçta belki 1-2 istisnai uygulama vardır ya da yoktur o şekil.


    Brokenstones diyeyim, araştırın arkadaşlar. 4.5 yıldır hackintosh, bir süredir Mac mini 2018 kullanan biri olarak söylüyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.