Şimdi Ara

Uykuya Dalma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıktan da anlaşılacağı üzere uykuya dalma problemi hakkında sizlerle konuşmak istedim.

    Resmen her gece kıvranıyorum tam uykuya dalacağım aklıma sınavla alakalı bir şey geliyor uyku muyku hiçbir şey kalmıyor. Kendi düşüncelerime katlanmak gün geçtikçe zorlaştığı için podcast bağımlısı oldum resmen yemek yerken, uykuya dalarken kısacası ders çalışmadığım tüm zamanlarda podcast açıyorum arkada konuşsun ona odaklanayım diye.


    Doğru düzgün uyuyamadığımdan olsa gerek sabah da uyanmakta zorluk yaşıyorum. uyanmam 9’u buluyor


    Dün Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama da hiç yardımcı olmadı sağ olsun.


    Benimle aynı problemi yaşayan var mı? Nasıl bir çözüm getirdiniz? biraz dertleşelim


    not: herkese mutlu yıllar diliyorum bu arada :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celljohn -- 31 Aralık 2020; 7:55:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • son günlerde bende de buna benzer sorun var


    uykuya dalabiliyorum ama gece çok fazla kalkıyorum

  • Rivaul kullanıcısına yanıt

    ben de dalınca acayip acayip rüyalar görüyorum. hayırlısıyla bir bitse artık stres yedi bitirdi beni


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gün içinde yorulmamaktan oluyor bence ya. Okula gittiğimiz zamanlar günde 1 saat gidiş 1 saat geliş yolum falan vardı. Okulda da yoruluyorduk sabah 8den öğlen 4e kadar. Gece uykuya dalmakta hiç sıkıntı yaşamazdım. Karantinadan beri bende de var bu sorun. Oluyor ara sıra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki talamusta sıkıntı vardır şaka bi yana vücudun fiziksel olarak yorulması gerek 12.sınıfta bende böyle her gece ulan halledebilcemmi 180 179 178.. son 3 ay kısa bi anksiyete bile yaşadım çarpıntı vs. olumsuz düşünmemeye çalış dostum sınava giriyosun çıktığın an sınavın çok da büyütülmeyecek olduğunu anlıyosun hayatın sonu değil vicdanen elinden geleni yapsan yeter sınav gözünde büyüttüğün kadar günde 30 dk egzersiz yap hem bu zamanı planlamanda da işine yarayabilir 9 da kalkmak problem de değil dediğim gibi eğer zamanı ayarlayabilirsen çok fazla süren var zaten önemli olan planlama yapmak bunu süreklilik halinr getirmek zaten disiplini oluşturduğun vakit bunları düşünmeye vaktin dahi olmaz kolay gelsin..
  • generation z kullanıcısına yanıt

    hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim. mezunum zaten ve mezunluk stresi ayrı bi vuruyor. annemi mahcup etmek istemediğimi vs. düşünüyorum hep, böyle çevre odaklı olmak çok yanlış biliyorum ama engelleyemiyorum.


    egzersiz mevzusunda da... şaka gibi ama 2,5 ay önce merdivenlerden düşüp ayağımı kırdım mezunun yüzü gülmüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celljohn kullanıcısına yanıt
    hocam çok geçmiş olsun sağlık her şeyden önce , dikkat edin yinede şu disiplini oturtursanız piskolojik olarak biraz daha rahatlayabilirsiniz hiç bir başarı kolay yoldan geçmiyor bu sınav üzün bir süreç her yönden piskolojik olarak da etkisi büyük o yüzden disiplin oluşturma çok önemli süreklilik sağlarsanız istediğiniz netlere hedeflere ulaşabilirsiniz kendinizi de tatmin edebilirsiniz bi anda ben az çalışıyorum yeterli değil tarzı yüklenirseniz çok stres olur panik olursunuz aynılarını bende yaşıyorum sanki haftaya sınav varmışçasına stres basıyor halbuki 1 haftada bile çok fazla yol katedebiliyorsunuz bunu göz önünde bulundurun disiplin şart netleriniz mesela şuan istediğiniz seviyede olmayabilir ama kalan süre 6 ay gibi birisi bu süre boyunca eksiklerine odaklansa istediği yere ulaşır disiplin şart.. çok sıkıntı yaşarsan yapınca rahatladığınız aktivitileri de eklemeniz gerekiyor zamana, planlama oluyo bu da planlamaya uyunca da doğal olarak motive oluyosunuz




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.