Şimdi Ara

Laptobum çok ağır çalışıyor, wifi problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eksi bir Laptobum var, Sony vaio n50 modeli.


    İlk olarak laptop acayip yavaş çalışıyor. En güncel Windows 10 sürümünü kullanıyorum. İşlemci pentium 2117U, 4 gb ram ve 750 gb harddisk var.


    Harddisk yerine sad taksam kendine gelir mi alet? Yoksa ram upgrade de şart mı? Laptobu kullanım amacım günlük internette sörf ve zoom üzerinden canlı ders vermek. Yani youtubede bile kasıyor yüksek çözünürlüklü video zar zor izletiyor. Multitasking desen zaten imkansız.


    Diğer bir sorunum ise bu gün başladı. Wifi acayip yavaş.


    Evdeki diğer cihazlarda wifi ile veya kablo ile internette hiçbir sorun yokken laptopta hız testi yaptığımda 3 mbps falan çıkıyor. Upload daha da komik 0. 50 lerde. Öğrenciler sesimin kastığını donduğunu söylüyor. WiFi kartında mı sorun var acaba?


    Laptobu da malesef değiştiremem, ekonomik durumum yok (ücretli öğretmen)


    Bu laptoba ssd ve tam takviyesi ile hayat katabilir miyiz? Uçsun kaçsın demiyorum, zoomda iken pdf açtığımda kendinden geçmesin yeterli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • önce wifinin driverini sonynin sitesinden bulup indir... sonra aygıt yöneticisinden wifiyi silip indirdiğin driveri kur.

    hdd yerine ssd iyi seçim olur gözle görülür performans alırsın.

  • Laptobun içini açıp temizledim, wifi kartını anten kablolarnı falan söküp taktım temizledim, şu an için wifi sorunum düzeldi gibi.


    Ama performans için kafam karışık. Windows 10u donmadan kullanmak için ssd alsam yeterli mi, yoksa +4 gb ram daha alıp 8 gb ram de yapmam gerekir mi düzgün bir kullanım için  


    Biliyorum işleci bir hayli zayıf ama daha önce daha kötü donanımların daha akıcı çalıştıklrını gördüm. İmkan olsa işlemciye de el atardom ancak işlemci soketli değil anakarta lehimli, bga dedikleri cinsten.

  • tam modelini bulup kılavuzu indir orda kaç rame kadar desteklediği yazar. ssd + 4gb daha ram toplamda 8gb ram işini görür gözle görünür artış sağlarsın. Dizüstü Bilgisayar için Destek | Sony TR




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 28 Aralık 2020; 14:31:17 >
  • sulobey10 kullanıcısına yanıt

    Windows 10'a niye bu kadar meraklısınız anlamıyorum. O cihazı Windows 7 ile kullanmanız gerek. SSD takılacak. 860 EVO 250GB alın. RAM'i yükseltmenize gerek yok, boşa masraf. Eninde sonunda pagefile.sys'i kullanacak zaten... Windows 7 64-bit Home Premium, 860 EVO 250GB SSD, dosyaları depolamak isterseniz ya harddisk kutusu kullanın içerisindeki harddiski kullanabilmek için, ya da portatif olsun derseniz DVD yeri varsa DVD-SATA dönüştürü alıp oraya takın HDD'yi.


    Kutu olarak tavsiyem FRISBY FHC-2575B, DVD-SATA dönüştürücü bazı sitelerde zaten 20-30TL.

  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt

    Windows 10'a meraklı değilim, alet windows 7 de çok daha kararsız çalılşıyor... Sürekli mavi ekranlar çökmeler vesaire. Driverleri zaten yok fn tuşu kombinasyonları hatta trackpad bile çalışmıyor. Orjinal olarak windows 8 ile gelmiş alet, geriye doğru uyumluluğu yok donanımın.


    SSD model tavsiyesi için teşekkürler, depolamaya pek ihtiyacım yok zaten bilgisayara sadece zoom yüklenecek. 240 çoook rahat yeter. Hatta 120 bile yeter bence  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 29 Aralık 2020; 21:58:7 >
  • sulobey10 kullanıcısına yanıt

    ssd kesinlikle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CCleaner yükle Kayıt Defterini temizle. Sorunları %90 çözen bilgisayarı hızlandıran bir işlemdir. En azından bende öyle oldu yıllardır.


    https://www.gezginler.net/indir/ccleaner.html

  • sulobey10 kullanıcısına yanıt
    Bendeki vaio da 120 ssd ,4gb ram , intel p8600 işlemciyle windows 10 da baya hızlı birde monitör bağlayarak çift ekran kullanıyorum arasıra kasmalar olabiliyor ama 2 ayrı ekranda ayrı ayrı chrome sayfalarında 2 şer 3 şer sekmede, arkadan pdf , yani alet kitlenip kalmıyor gayet güzel bi şekilde çalışıyor yani ssd kurtarır ileride istersen laptobun en fazla ne kadar ram destekliyorsa takarsın yapabileceğin herşeyi yapmış olursun. Açmışken bi termal macunu da değiştirirsen biraz daha az ısınmasını sağlarsın. (işlemcinin modele bakıp anlamayacaklar için bilgisayar 14 yaşına girdi bu sene:)Ssd takarsan işlemcinin verileri alacağı yer hızlanacağı için alet hızlanır, ram takarsanız işleyeceği yer artacağı için daha az kasar ve rahatlar. Benim işlemci pga soket p9600 takmayı düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rediron -- 3 Şubat 2021; 11:48:53 >
  • Ssd aldım bir süre önce şu an en azından kullanılabilir durumda alet. Biraz para da olursa ram de ekleyeceğim toplam 8 gb olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.