Şimdi Ara

Kader kavramının saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır bize zorla nükte edilmeye çalışan kaderin böyle, yok şöyle yazılmış işte şey olmuş falan gibi garip cümlelerle aklımızı karıştırmaya çalıştılar. Kader diye bir şey yoktur arkadaşlar, olmuş ve olmakta olan eylemler vardır. O yüzden kaderimi bilmem ne ediyim diye söylenip durmayın. Yaşayın işte bir şekilde zaten güzel bir hayatınız olacak olsa en baştan olurdu. Nasıl geldiyse öyle gider hadi iyi günler.




  • kader bluray e kaydedilmiş film gibidir

    istediğin kadar tekrar izle hep aynı 

  • s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89183934B -- 28 Aralık 2020; 20:11:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dindeki en tehlikeli konu budur zaten KADER
    Kader gibi tehlikeli , inanmasi guc konular kesin bir bilgiyle aktarilsaydi herkes iman ederdi herkes cennete giderdi
    Ama mukafat inananda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    s
    Yok kanka Allah yoktur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olduğu kadar, olmadığı kader..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Determinizm ontolojik bir gerçekse, ki fizikte kuantize olmayan makro ve astronomik ölçeklerde bir "gerçek" olmakla beraber çevresel, genetik, kimyasal, nörolojik anlamda sabit bir bilimsel literatür oluşturmamıza izin veren genel bir determinizm de sözkonusu dolayısıyla insan yaşamında "kader" olduğu düşüncesi hiç de saçma değil. Sayısız türde ölümcül veya ölümcül olmayıp insanın hayatını belirleyen kalıtsal hastalığa denk gelebilirsiniz; bunlar doğada doğa tarafından insana yazılmış kaderlerdir. Biraz ruhani bir tarzda günlük hayatta kullanılan kader lafının ama çok keyfi veya yanlışça, insan veya din merkezli gayribilimsel teoriler çerçevesinde kullanıldığına ben de katılıyorum. Sorumluluklarını yerine getirmemek, önündeki açık fırsatları değerlendirememek, erişilebilir ve bilinen imkanları kullanmamak kötü kader değildir. Faydasız, yanlış veyahut dezavantajlı bir edim içerisine girmek, Nietzschevari bir deyimle hayatın kontrolünü ele alabileceğin halde ele alamamaktır. Fatalist (kaderci) olmamak, boşvermiş davranmamak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyrie2

    Dindeki en tehlikeli konu budur zaten KADER
    Kader gibi tehlikeli , inanmasi guc konular kesin bir bilgiyle aktarilsaydi herkes iman ederdi herkes cennete giderdi
    Ama mukafat inananda

    Hocam benim beynim özürlü yaratılmış kafam almıyorsa suçlu niye ben oluyorum

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Bunların ışığında Heisenberg'in belirsizlik ilkesini açıklayabilir misin? Oradaki rastgelelilik hala çözülemedi.

  • Aslında Heisenberg Belirsizlik İlkesi'nde belirsizlik çözülemedi durumu yok. Adı üstünde bu bir ilke. Belirsizlik doğanın özellikle parçacıklar dünyasının bir gerçeği, yani belirsizlik bir olgu ama makro ve astronomik ölçeklerde parçacıklar yığıldıkça veya yüksek enerjilerle yüklendikçe çok daha deterministik şekilde davranma eğilimine giriyor ve belirsizliğin etkisi insan algısında hissedilmez oluyor. Prensipte bilinen her şey belirsiz ama bu da bir yerde tabiat tarafından dikte edilen farklı bir determinizm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Mantıklı.

  • vay be. binlerce yillik teoloji bitti suan. kader yokmus arkadaslar dagilalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kyrie2 kullanıcısına yanıt
    Ne tehlikesi, ne inanması güçlüğünden bahsediyorsun hocam?

    Adamların anlattığı kader inanışı saçma sapan bir şey. Bu çok açık ama cehenneme giderim korkusuyla bir çok insan bunu kabul etmek yerine bu konu tehlikeli, herkes anlamaz vs diyorlar.
  • kulaktan dolma bilgilerle kader buymuş diyoruz. kader nedir? tamamının linki burada kısaca aşağıya kopyaladım https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=312


    Kader, Allahü teâlânın, olacak şeyleri ezelde bilmesidir. Kaza, kaderde bulunan şeyleri, zamanı gelince yaratmasıdır. Yani kader, maaş bordrosu gibidir. Kaza ise, bu maaşın dağıtılmasıdır. Allahü teâlâ, herkesin ne yapacağını, nerede nasıl öleceğini bilir. Buna, kader, kısmet, baht, nasip, talih, yazgı, alınyazısı deniyor.


    Bir film tekrar tekrar gösterilse, bunu önceden seyretmiş biri, ikinci, üçüncü defa seyrederken, (Baş rolde oynayan oyuncu, attan düşüp ölecek) dese, o dediği için mi filmdeki oyuncu ölüyor, yoksa, söyleyen daha önce seyrettiği için mi biliyor?





  • White Death kullanıcısına yanıt
    Herkesin kafası alacak sekilde beyni vardir
  • Kaderimi kendimin yazdığına inanmak isterim yoksa gelişemem

    Güçlenemem başarılı olamam
    Mal gibi kalırım Ot olurum
  • Kader diye birşey yoktur. Benim kaderimde trafik kazası varsa evden çıkmassam nasıl olacak? Veya ömrüm 70 yıl ise şimdi alkol komasına girene kadar içsem ölsem ne olacak? İyi o zaman hiçbir işte çalışma evde yat. Bumu yani senin kaderin 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Lider Atatürkk -- 28 Aralık 2020; 11:25:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Constants and variables. Hocam kader sonuç değildir herkes bence bunu yanlış biliyor. Kader hayatınızda karşınıza çıkacak olan fırsatlar, size sunulanlardır. Sabitler ve değişkenler vardır. Sabitler mutlaka yaşanmıştır, yaşanacaktır. Bir gün mutlaka o gitmeniz gereken yere gider, o şeyi görürsünüz. Değişkenlerde ise o gördüğünüz şeyden sonra vereceğiniz karar üzerine kendi kaderinizi belirlersiniz. Mesela bir kızla görüşmek kaderinizdir mutlaka bir şekilde karşınıza çıkar. 70 yıl evden çıkmasanız dahi belki doktor olarak gelir. Ardından kader sizin elinizdedir. Belki de çok acı ve kayıp dolu bir birliktelik yaşayacaksınızdır ve bunu kabul edersiniz. Bu kader size yazılır. Ya da etmezsiniz, kaderiniz silinir. Sabitler ve değişkenler bu şekilde işler. Sizin o şeyi yaşayacağınız kesin, karşısında yapacağınız seçim belirsizdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozgur olmayan iradeye sahip canlilariz. Ne yaparsan yap dogdugun ev ailen genlerin zekan arkadas cevren egitimin neyse sen o sundur. Butun bunlarin toplamindan ibaretiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim size yillardir zorla nükte etmeye calisiyor? Nükte etmek ne demek bu arada? 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.