Şimdi Ara

A4 Tech FG35 Kablosuz Fare Kısa İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldığım A4 Tech FG35 kablosuz fare elime ulaştı.


    A4 Tech FG35 Kablosuz Fare Kısa İnceleme



    İlk izlenimlerime göre malzeme kalitesi orta. Ucuz farelerden üstün ama 300-500 TLlik Logitechlerle karşılaştırılmamalı. Tuşlar tamamen sessiz değil biraz sesli. A4 Tech bu fare için 4mA pil harcıyor demiş. Yani yazan değer doğruysa fare aşırı derecede düşük güç tüketiyor demektir. Kutudan bir tane alkalin pil çıkıyor ve fare 1 ade AA pille çalışıyor. Farenin birde FB35 kodlu bluetooth modeli var. O modelde fareyi aynı anda nano usb alıcıyla bilgisayara ve bluetooth ile 3 farklı cihaza bağlayabildiğiniz söyleniyor.


    A4 Tech FG35 Kablosuz Fare Kısa İnceleme



    Gelelim FG35in ergonomisine. Farenin sağ tuşu alışılmış tasarımlardan farklı olarak soldan daha uzun tasarlanmış. Almadan önce bu tasarım biraz çekindirsede şuan gayet sorunsuz geldi. Bana göre şuanki tek sorun farenin sağ kenarı yayık değil dik tasarlandığı için büyük ellerde serçe parmağı biraz boş kalabiliyor. El demişken fare çok büyük ve şişman ellilere göre değil gibi görünüyor.

     

    A4 Tech bu fare için kullanılmazsa 20 saniyede hafif tasarrufa geçtiğini söylemiş. 8 dakika kullanılmazsada uykuya geçiyor demiş. 4mA pil tüketimi gerçekse alkalin bir pilin çok rahat 4-5 ay gideceğini düşünüyorum. Normalde kullandığım İnca 500GL(pil tüketim detayı yazmıyor ama az harcıyor) farede Bim pili günlük en az 12 saat aktif kullanımda 2-3 ay gidiyordu.

     

    Gelelim çekim kuvvetine. A4 Tech FG35 kablosuz fare için 10-15 metre çekim mesafesi demiş. Kendi yaptığım testte az bile söylemişler dedim. Evde bilgisayardan uzak 3 farklı noktada denedim ve sıfır lagla sorunsuz çekti. Bu mesafelerde araya giren duvarlarda dahil. İnca 500GLde bu konuda çok iyiydi ama A4 Techin bu faresi kat kat daha uzaktan çekebiliyor. Birde A4 Tech bu fare için kablosuz parazitlerden çekimi etkilenmesin diye otomatik farklı kanallarda çalışabiliyor diyor. Yani bir arıza olmadığı sürece kullanıcıyı çekim olarak her türlü memnun edecektir.

     

    Son olarak farenin üstünde bir DPI tuşu bulunuyor ve fare 1000-1600-2000 DPIda çalışabiliyor. Masaüstü yazılımıyla sağ tık ve ileri geri tuşlarına farklı işlevler atanabiliyor ama masaüstü yazılımı bana çok kısıtlı geldi. Keşke Logitechteki gibi pil detaylarına kadar gösteren daha işlevsel bir program olsaydı. Koskoca A4 Tech yapa yapa bunumu yapabilmiş dedim. Eski farem olan İnca 500GLden 5 yıldır çok memnundum. A4 Tech FG35 kablosuz faredende uzun yıllar memnun kalmayı ümit ediyorum.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.