Şimdi Ara

LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.822
Cevap
156
Favori
454.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG 2021 model tv’lerinin isimlerini onayladı. B1 , C1 , G1 ve 88 inch boyutunda 8K modeli Z1 isimleriyle piyasaya çıkış yapacağı açıklandı. Detaylar geldikçe bu başlık güncellenecek. Kaynak olması adına ilgili bir videoyu paylaşıyorum.


    Güncelleme : LG , yeni modellerini CES 2021 fuarında tanıtacak. LG’nin sunumu 11 Ocak Pazartesi günü gerçekleşecek.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 24 Aralık 2020; 0:56:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ÖNEMLİ = TV Yİ KAPATINCA YAPTIĞI OTOMATİK 4H DA BİR SOFT PIXEL REFRESH. BUNU KENDİ YAPAR ZATEN. 10 DK SÜRER VE TV DEN ÇIN DİYE SES GELİR 10DK SONRA. SERVICE MENÜDEKİ ADI OFF-RS INTERVALDIR VE ZARARSIZDIR !


    ÖNEMLİ = SERVİSİN DEDİĞİ HARD PIXEL REFRESH. 1 SAAT SÜRER VE BİTİNCE PANELDE ÇİZGİ SWEEP ATAR. 2000H CUMULATIVE KULLANIM SÜRESİ YAPARAK PIXELLERIN VOLTAJINI RESETLER.TV NİN ÖMRÜ CİDDİ AZALIYOR. YAPMAYIN VE İNANMAYIN ARTIK. KOSKOCA REHBER KONUSUNDA 70 KERE YAZIYORUZ.


    Up layın ve herkes görsün. Ben bıktım artık bu servisin yalanlarından ve BİLİNÇSİZ ce Türk halkını kandırmasından. Bununla ilgili LG genel merkez ile görüşülecek.

    Ben yıpratıcı bir üslup kullanmadım ama yazdıklarına cevap vermem gerekiyor sanırım..

    Bak dostum, kimsen sen? Otarite mi? Neden seni takip edeyim? Nedir bu yıkıcı üslüp?

    Lg sana para mı ödüyor? Oledleri övünce boyun mu uzadı?

    Karizman mı çizildi!

    Bak ben de Oled almayı düşünüyorum ve param da var. Ama kör değilim çok şükür. Neyin eksi neyin artı olduğunu hesap ediyorum.

    Güzelce izah etmek çok mu zor?

    Yanlış bir izah varsa, efendi gibi söylersin.

    Evet, malesef E6'ım yandı! Tarihi eser mi? Aynen öyle oldu. Söylenecek çok şey var ama ne desek boş!

    Evet, şüpheciyim.

    Neden? Sorma ve araştırma hakkım yok mu?

    Sen misin kural koyucu burada?

    İlla seni mi takip etmem lazım?

    İlla bildiğin tüm teknolojik bilgiye bir anda sahip mi olmam lazım?

    Ben kimseye saldırmadan yaşadığım tecrübeyi aktardım.

    Oledlerin de ömrü varmış. Keşke söyşemeseydin. Tüm sırrı bozdun bak!

    Bütçe konusuna hiç girmeyelim. Evet, o kadar para vermek cidden herşeyin garantisi bu ülkede!

    30 bin TL yatırınca yürüyüşün değişiyor. Evo reklamında ki gibi kafan pırıl pırıl oluyor.

    Premium sınıfa atlıyorsun.

    Cem Yılmaz'ın sevdiği panele sahip oluyorsun!

    Neden endişe etmeyelim ki?

    Muazzam bir fanboy ile karşı karşıyayım heralde. Yanlış yerde, yanlış bir konuda görüş bildirdim muhtemelen.

    Bu ülkede bu kafalar oldukça yapıcı birşey çıkmaz.

    E6'da kaldım. Hakkaten çok gerideyim.

    Beni hoşgörmene çok sevindim. Bak lütfen böyle ol emi!

    Muasır medeniyetler seviyesine çıkmam lazım hemen bir Evo alarak.

    Evo, evo, evo!

    Burak bey'den özellikle +1, +2 ve +3 yıl garanti uzatmalarında ödenecek ücretleri merak ediyorum. Geçen gün Vatan bilgisayarı ziyaret ettiğimde aşağıdaki garanti uzatma ve fiyatları verildi.


    + Garantiye Devam:


    +3 YIL 4260 TL

    +2 YIL 2900 TL

    +1 YIL 1674 TL


    Fiyatları özelden değil de buradan yazarsanız, herkes satın alım bütçesini buna göre ayarlar..


    2016 Lg Oled E6V cihazım 2 yıla yaklaşan süreçte panelde yanma oldu. Garanti kapsamında panel değiştirdiler.

    Ama henüz yeni, Avrupa şampiyonasında malesef yine TRT4K ve yine sarı logosunda yanma oldu. Kırmızı ekranda belli oluyor. Oysa o kadar da dikkat ederim. Kanalı otamatik HDR moduna alıyor zaten. Peki bu cihaları alınca devamlı endişe mi edelim?


    Veya bu cihazlar her iki yılda bir 30 bin tl ücretle tekrardan alınsın diye sadece zengin bir tabakayı mı hitap ediyor?


    Bu düşünce varsa zaten berbat olan ülke ekonomisinde binbir zorlukla kazanlılan paralarımızı Kore, LG'ye mi akıtalım?


    veya amaç her iki yılda bir tv değişimi ise LG'nin kölesi mi olalım?


    Muazzam ücretlere yakın bu ürünlerin garantisini +5 yıl uzatarak satın almak çözüm müdür?


    Evo panellerde parlaklık artışı olması sebebiyle yanma konusunda biraz daha dayanıklı olabileceğini düşünüyorum ama terside olabilir.


    Konusunda uzman bir YouTuber Led tv'lerin 5 yıl, Oledlerin ise 2 yıl gibi bir sürede falsolar verdiği ve arızalandığını söyledi.


    C1 ve Evolar henüz çok yeni çıktı. Elbette şuan için burn-in yaşayan yoktur ama 2 yıl sonra bu cihazlar ne alemde olur bunun kimse garantisini veremiyor.


    Az önce Evo ve C1 cihazların kullanım klavuzlarına baktım, siyah bant filmler için bile uyarı var..!!!


    25 - 30 bin tl aralığında ve üzeri bir cihazın 2 senede perte çıkması ihtimali var.


    48 inch olan modellerin PC ekranı olarak kullanılması ise zaten tamamen yanlış olur..

    Burası umuma açık bir forum. Dolayısıyla herkes kendi öznel fikrini yazabilir ve sizin "salmanız" "sıkmanız" bu konuda bir etken değil. Bu da çok egolu bir yaklaşım. Konuların sahibiyim, paylaşımların polisiyim diye gezen arkadaşlar çok oluyor bu forumda. Halbuki sürekli olarak bilgi paylaşımı yapan üyeler zaten doğal bir saygı görüyor burada. Ekstradan kendilerini göstermelerine gerek olmuyor. Ama kimisi de öyle yapmak zorunda hissediyor.


    Bu televizyon konularında en çok araştırmayı yapıp en sık içeriği siz paylaşıyorsunuz, bu konuya bir şey demiyorum, ama bu durum size kişilerin fikirlerini kontrol etme pozisyonu vermez, değil mi?


    Kaldı ki OLED'lerin çok aydınlık odalarda parlaklık açısından eksik kalabileceği rtings ve benzeri sitelerde sıkça gösterilen bir durum. Yani burada yazdığım şey öznel fikirden daha da fazlası aslında.


    Ben de C1 kullanıyorum ve nit durumunu bilerek aldım. Burada bir ürün kullanıyorsak eksisini de tartışabilmeliyiz değil mi? DH'den streamroller dayının neyi onaylayıp onaylamayacağı bir kriter olmamalı?


    :)

    Alıntı :
    e posta ve mesajları büyük harfle yazmak, bağırmak ve azarlamak anlamına gelir. Bu, artık yerleşmiş bir kuraldır. Yazışmaları büyük harf kullanarak yapmak, konunun önemli olduğunu değil; bunu yazanın bilgisizliğini ya da kabalığını anlatır.

    İnternet te buldum kimseyle bi derdim yok ama yazayım dedim. Daha önce de vardı böyle biri sürekli siyah ve büyük punto yazardı ona da aynısını yazmıştım.
    Burası adı üstünde form bilgisi olmayana cevap vermek bilmiyorsa aydınlatmak yoksa hakaret vs yeri değil. İstemiyorsan yazmazsın kimsede sana neden cevap vermiyorsun demez.

    Arkadaşlar önemli bir açıklama yapmak istiyorum. OLED TV lerini yeni alanlar okursa makbule geçer


    1. Konu İlk öncelikle bahsi geçen TEST leri ve önceki sayfalarda link lerini koyduğum %5 grey %10 grey testlerini TV niz kurulduktan sonra Youtube app e girerek bakabilirsiniz. Eğerki TV nizde hoşunuza gitmeyen çizgiler çıkarsa korkmanıza gerek yok. 200 Saat kullanım yapıp VEYAHUT bir kereye mahsus Pixel Refresh yaparak sorunu çözebilirsiniz. Bu testlerin ne olduğunu bilmeyen ve anlamayan arkadaşlar lütfen hiç uğraşmasın bile. Çünkü durduk yere TV lerinde hata görüp canlarını sıkmaya gerek yok. Benim gibi ne yaptığını bilen ve takıntılı adamların bakıcağı testler.


    2.Konu ise 2020 CX ve 2021 C1/G1 arasında kalan insanlar, aradaki farka değermi diyen arkadaşlar;


    -TV seçerken ilk önce bakılması gereken husus bütçe. Şimdi 3500 TL verip C1 almaya değermi sorularına şu şekilde bakın

    • CX denilen TV 2020 yılının en iyi Gamer/ Picture Quality sunan TV si. Tartıştığımız değerler zaten komedi. Input lag farkları vs.
    • Standart bir TV kullanıcısı CX ile C1 arasında fark anlamaz. Efendi gibi keyifle TV sini kullanır.
    • Arada fiyat farkı 1500, 3500 vs olup, CX yakaladığınız an CX yapıştırın geçin Burak hocamdan bide üzerine +3 yıl garanti mis 

    -Bu yıl gelen 2021 de tek önemli değişiklik G-Sync kullanırken fps nin tolerans sınırının 20 ye düşmesi oldu. Görüldüğü üzere mesajımdan etkilenip CX almaktan vazgeçen çok insan olmuş. Yukarıda belirttiğim gibi CX alınca bir şeyden eksik kalmıyorsunuz. Yine çok iyi bir TV niz olacak.


    • Önceki sayfalarda bazı içi boş yorum atan arkadaşlar ile girilen tartışmaların sebebi 2020 CX modelini HALA en iyisi olarak tanıtmaları. Sadece burası yanlış. Arada farklar mevcut ama hiç kimsenin CX almamasına sebeb olacak bir neden yok.


    3.Konu ise ise bazı arkadaşlar hepsinden olsun istiyorlar. O zaman G1 Evo bakıcaksınız. Türkiye şartlarında en iyi OLED i G1 Evo dur. Fiyat / Performans olarak


    2021 ve 2020 OLED TV leri arasında kalan arkadaşlar bu postu referans olarak alabilirler.


    Her zaman olduğu gibi görevimiz hizmet, okuduğunu anlamayan, test yapmayı beceremeyen, yinede aklında soru işareti olan arkadaşlar dilediği zaman PM atabilir 

    Hocam merhaba
    Bizim şirketimiz üzerinden alacağınız garanti paketi direk HAZİNE Bakanlığına bağlıdır biz Ankara'da 50 yıllık şirketiz ben 13 yıldır aynı şirkette çalışıyorum, bizim şirketimize herhangi bir şey olsa sizin muhatabınız direk HAZİNE Bakanlığı'dır

    Teknosa, Mediamarket Vatan bilgisayar,bu tür yerlerden alınan garanti paketi ile bizden alacağınız garanti hizmet paketi bir değildir.
    Market kanalları her marka ve her ürünü sattıkları için herhangi bir sorun sıkıntı olursa A bir servis ile anlaşma yapıyor siz direk o servis gönderim yapıyorsunuz onun dışında başka bir servise gönderim yapamıyorsunuz.

    Aldığınız ürüne 2 yıldan sonra herhangi bir sorun sıkıntı olursa fatura tutarının 3 yıl %70 4 yıl %50 5 yıl%30 karşılıyorum diyor.
    OLED TV lerde oluşabilecek en büyük sorun sıkıntı LOGO YANMASI bunu garanti kapsamında tutmuyor

    Bizim şirketimizden alacağınız garanti hizmet paketi Türkiye'nin her yerinde geçerlidir, herhangi bir sorun sıkıntı olursa direk LG YETKİLİ SERVİS gelir.
    Logo yanması dahi garanti kapsamındadır
    Garanti süresi 2 yıl neyse +3 yılda o geçerlidir 3,4,5 yıl herhangi bir sorun sıkıntı olursa muadil ürün değişimi veya %100 para iadesi olur



    Kim nereden isterse oradan alır bu yazdıklarımı bilmek herkesin hakkıdır.
    Saygılarımla
    Burak Keskin
  • Hocam yeni konumuz hayırlı uğurlu olsun.
  • Major değişiklikler olacağını sanmam bakalım 2021 modellerde ne farklar olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

    2021 modeller daha yüksek parlaklıklara çıkacak deniliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

    Hocam yeni konumuz hayırlı uğurlu olsun.

    Burak hocam yeni modeller bize yakın zamanda CX’i sattırıp terfi ettirecek özelliklerde gelirse yeni bir telefon trafiğimiz başlar mı LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Since1903

    Burak hocam yeni modeller bize yakın zamanda CX’i sattırıp terfi ettirecek özelliklerde gelirse yeni bir telefon trafiğimiz başlar mı  



    Alıntıları Göster

    Hocam ürünler gelsin, inceleme yapalım oradan cevaplayım bu soruyu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BVBLİFE

    2021 modeller daha yüksek parlaklıklara çıkacak deniliyor.

    Daha parlak oled gercekten cok iyi olur .b7 den bu yana surekli kisa kisa oled tepe parlakligini qledler den vs nerdeyse yarisi kadar tepe parlakligi veriyorlar suan da.Peki ama nasil asacakalar bu yanma mevzusunu biraz artirinca burn in riski butun oledler de var . Insallah bir teknoloji gelistirmislerdir de ,yanma riski tarih olur komple.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt

    Hocam aynısını yazıcaktım , aynısını düşünüyordum. Parlaklık seviyesini arttırdıkça yanma riski yükselmeyecek mi acaba. Mühendisler mutlaka bunun çalışmasını yapıyordur fakat teknik olarak mümkün mü bunu sanırım biz bilemeyiz ama mantık olarak dediğiniz doğru.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek parlaklık demek daha fazla ısınan pikseller demektir ve burn in’e bir adım daha yaklaşmak demektir bana göre 2021 modellerin daha parlak olması kesinlikle bir artı değil. Yüksek parlaklık istesem QLED alırdım. 2020 modellerin parlaklığı yetiyor da artıyor bile hatta bazen kısmak zorunda kalıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamzungcular yanık kokusuna gelirler birazdan:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ptolomeo

    Zamzungcular yanık kokusuna gelirler birazdan:)
    Hocam bu zamzungcular kolay kolay gelemez gelsede son 2,3 yıldır yanan OLED göremez,onlarda artık OLED TV lerin kolay kolay yanmadığını anladı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

    Yüksek parlaklık demek daha fazla ısınan pikseller demektir ve burn in’e bir adım daha yaklaşmak demektir bana göre 2021 modellerin daha parlak olması kesinlikle bir artı değil. Yüksek parlaklık istesem QLED alırdım. 2020 modellerin parlaklığı yetiyor da artıyor bile hatta bazen kısmak zorunda kalıyoruz.

    hocam panasonic oledlerde soğutma kullanır ve 1000 nits e ulaşır.


    videolarda da bahsediyor bu sene lg hem kendi kullanımı hem oled sağladığı firmalara bu teknolojiyi sunacak. yani parlak ve yanmayan oledler gelecek.


    ha gerek varmı bilmiyorum, deneyimleyenlere saygı duyarım

  • barisbt kullanıcısına yanıt

    Gercekten su oled in yanna sorunu tarihe karissin gercekten cok istoyorum .

    oled tv den sonra hicbir tv keyif vermiyor sahsen artik bana. Tekrar olede donecem.


    Fan la.sogutma yaparsa bu seferde fan sesi olusur rahatsiz eder .


    Hatta panasonic oled tv leri Turkiyeye gelsin .

    Eski bir plazma kullanicisi olarak. . O kaitesini hala ariyorum ..ekstra kaliteliydi kasasi olsun ayagi olsun vs vs




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 25 Aralık 2020; 16:52:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tv ler ne zaman satisa cikar acaba gercekten Turkiyede cok merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan1216

    Bu tv ler ne zaman satisa cikar acaba gercekten Turkiyede cok merak ediyorum

    Haziran-Temmuz 2021


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Dünyanın İlk P-OLED Ön Konsolu 2021 Cadillac Escalade’de

    LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu]




    LG’nin Fütüristik Entegre Ekran Sistemi, Geniş Görüş Açısı, Eşsiz Tasarım Esnekliği, Geliştirilmiş İnsan-Makine Ara yüzü Sunuyor.



    LG Electronics'in P-OLED teknolojisini içeren kavisli OLED ekranının ilk kez bir araçta kullanımına örnek olan Cadillac Escalade 2021 tanıtıldı. P-OLED ekran, Cadillac’ın ikonik SUV modelinin yepyeni tasarımının merkezinde yer alıyor. Cadillac Escalade 2021, LG’nin P-OLED Dijital Kokpit Çözümü (DCS) özelliğine sahip ilk araç olma özelliği de taşıyor. 38 inç ekran, en büyüğü çapraz olarak 16.9 inç ölçülerindeki üç ayrı P-OLED ekran panelinden oluşuyor. Üç kavisli ekran, araçla ilgili temel bilgileri görüntülemek için Gösterge Paneli Grubu (IPC) ve ses, video ve navigasyon içeriği için bilgi-eğlence ekranı olarak hizmet veren Entegre Orta Bölüm’den (ICS) oluşuyor.



    Escalade’in gelişmiş sistemi, tümü LG tarafından geliştirilen yazılımla güçlendirilmiş artırılmış gerçeklik özellikli navigasyon ve gece görüşü gibi özellikler içeriyor. LG’nin gelişmiş yazılımı Otomotiv Güvenlik Bütünlük Seviyesi (ASIL) ile uyumlu olmasının yanı sıra, ISO’nun kara taşıtlarının işlevsel güvenliği için uluslararası standardını da karşılıyor.



    Pazar araştırma firması IHS Markit'e göre, küresel otomotiv ekran pazarının 7.8 milyar dolardan (2018 yılı rakamı) 2023 yılına kadar 10.5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Geniş görüntüleme açısı, eğrilik ve cesur grafikler, P-OLED ekranını sürücüler için çok daha sezgisel hale getiriyor. OLED teknolojisinin yüksek derecede esnekliği ve eşsiz inceliği, inovasyona meraklı tüketicilere yeni yenilikler sunmak isteyen lider otomobil üreticileri için de cazip hale geliyor.



    LG Otomobil Malzemeleri Şirketi Başkanı Kim Jin-yong, “Bu teknolojiyi Cadillac gibi köklü bir marka ile tanıtmak sadece bir onur değil, aynı zamanda otomotiv çözümlerimizin endüstrinin sunabileceği en iyi ürünler arasında yer aldığının ispatıdır. LG'nin OLED TV'lerde dünya lideri olma konusunda biriktirdiği yılların bilgi ve tecrübesi, araç içi deneyimini iyileştirmek için uygulanacak” dedi.
  • Oled TV ler yavaş yavaş yayğınlaşıyor . Fiyatı kabul edilebilir seviyeye inecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33

    Oled TV ler yavaş yavaş yayğınlaşıyor . Fiyatı kabul edilebilir seviyeye inecek

    Bence şu anda da kabul edilebilir seviyede. Düşünün , geçen sene C9’u 9 bin seviyelerinden alan oldu. Yurtdışında CX modeli şu anda 1.600 $ civarında satılırken bizdeki kura rağmen 10.700’e kadar bulabiliyorsunuz. Ayrıca bir de olaya şu taraftan bakın , Samsung’ın en üst modeli , LCD teknolojisi 55Q95T bile 55CX OLED’ten daha pahalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 26 Aralık 2020; 17:21:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide bu LG'nin yeni teknolojisi olan QNED TV'ler çıkacak diyorlar.Söylenenlere göre OLED TV'lerden daha iyi görüntü sağlamayı planlıyorlarmış..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba yokmu bir gelisme 2021 modelletle ilgili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.