Şimdi Ara

dfdsfdsfdsfdsf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dfdsfdsfdsfdsf



    Arkadaşlar merhaba , bugün CORSAİR' in kompakt performans kasası iCUE 220T RGB ye yakından bakıyoruz. Corsair'in Fiyat / Performans olarak ön plana çıktığı 220T serisinde , ana karkas yapı aynı kalmakla beraber ön panel seçenekleri farklı olan modelleri var bildiğiniz gibi. Benim incelediğim ise ön paneli temperli cam olan modeli. Kasa ilk bakışta oldukça şık ve kompakt boyutlarda, incelemeye başlamadan önce belirtmiş olayım.


    dfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsf

    26cm X 46cm X 49cm ebatlarında bir kutulama ile gelen icue 220T RGB , kutudan bu şekilde çıkıyor.



    dfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsf

    iCUE 220T , adını corsair in yazılımından alıyor. İCUE yazılımı , tüm corsair ürünlerine tek uygulama ile erişebilmenize ve kontrol edebilmenize yarıyor. Bu RGB kontrol eden 2. parti yazılımları gibi değil, çok daha profesyonel bir çözüm. Kullandığınız kulaklık , klavye, mause , soğutucu vb. tüm bileşenleri tek yaızlım ile senkronize bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Corsair bazı oyun firmaları ile de anlaşma yapmış, oyunlardaki aksiyon sahnelerine göre sisteminizi senkronize de edebiliyor ve daha keyifli bir oyun deneyimi sağlayabiliyorsunuz.

    Şimdi gelelim kasamıza ve genel özelliklerine. Bizim incelediğimiz model , ön paneli cam olan model. Biliyorsunuz normalde ön paneli kapalı kasalar tavsiye etmiyoruz, hava akışını düzgün yapamadıklarından dolayı fakat 220T de böyle bir sorun. Ön panel ile karkas arasına bırakılan 2CM açıklık , sistemin hava akışında olumsuz bir durum oluşmasına engel olmak için bırakılmış. 220T , 20.5cm x 38.5cm x 45.5cm gibi , fazlasıyla kompkat boyutlara sahip bir kasa. Baş tercih sebebinin bu kompakt boyutlar olduğunu söylemekte yarar var. Kasa görünümü gerçekten çok şık , en azından bana öyle geliyor diyebilirim. Ön panelinde kullanılan temperli camın aynısı yan panelde de kullanılmış, bu şekilde temiz bir görünüm amaçlayan kullanıcılar hedeflenmiş. Yani sisteminizi sergilemek istiyorsanız bu kasa bunun için oldukça uygun. Kasanın kutu içeriğine dahil olarak 3 Adet Corsair iCUE SP120 RGB Pro kasa fanı ve 6 Adet fan bağlanabilen bir RGB fan kontrolcü geliyor. Temperli camlarda siyah bir şerit olması farklı bir hava katmış, kasa tamamen beyaz değil , metal bölümlerin tamamı beyaz renk tercih edilmiş ama temperli camların çerçeve şertileri ve plastik ayaklar siyah renkteler.



    dfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsf


    dfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsf

    Corsair icue 220T ' nin sade bir tasarımla geldiğini belirtmiştik daha önce. Bu sadelin ön üst tarafta da aynı çizgide devam ediyor. Üst taraf da Power ve Reset butonlarının yanına 2 adet Usb 3.1 bağlantı portu ve 1 adet 3.5mm kulaklık girişi konumlandırılmış. 220T , ATX / Matx ve Mini İtx anakartları için uyumlu alanı sunuyor. Hali hazırda kasa beraberinde gelen 3 adet fan , üst seviye diyeceğimiz fanlardan. Bu fanlar ön tarafa içeriye temiz hava alacak şekilde konumlandırılmış olarak geliyor. Haricen arka tarafa egsozt pozisyon için 1 adet 120mm ve üst tarafa da 2 adet 120mm yada 140mm fan ekleyebiliyorsunuz. Eğer sistemizde kullanırken başka bir fan eklemesi yapmayacaksanız, öndeki fanlardan bir tanesini egsozt olarak konumlandırmanız kasa havalandırmanız için olumlu sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

    Ön panel küçük plastik pim'ler yardımıyla sağlam bir şekilde kasa kaskasına takılıyor. Bu paneli sökmek için kendinize doğru çekmeniz yeterli, kolayca çıkartabiliyorsunuz. Paneli çıkardıktan sonra tek parça halinde bir toz filtresi görüyoruz. Bu filtreyi de çıkarması ve temizlemesi çok kolay. Corsair kasa içine toz girmesini engellemek için güç kaynağının geleceği kasa altındaki bölüme ve kasanın üst tarafındaki ızgaları bölüme de toz filtresi koymayı ihmal etmemiş.

    220T de güç kaynağı bölümü metal bir aparat ile gizlenmiş. Kabloların geçeceği yerlerde kauçuklar yardımı ile desteklenmiş. Bu sayede hem temiz bir görüntü elde edilmiş hemde kabloların metal bölüme değerek zedelenme ihtimali ortadan kaldırılmış.





    dfdsfdsfdsfdsf





    dfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsf


    Kasa içinde gelen fanlardan biraz bahsetmek gerekirse , 1400RPM dönüş hızına ve 26dba ses seviyesine sahipler. 52CFM hava üfleyen fanlar, corsair'in en sessiz fanlarından. Sessizliğe önem veren kullanıcıları kesinlikle memnun edecektir. Fanların statik basınç olarak mükemmel olduklarını söyleyemeyiz çünkü fan tipi olarak radyatörlerde kullandığımız fanlar ile kasa içi genel havalandırmada kullandığımız fanlar birbirinden farklı özelliklere sahip. Kasa havalandırmasını iyi bir şekilde sağlayabileceklerinden de şüpheniz olmasın, daha önce bahsettiğimiz gibi 220T kompakt bir tasarıma sahip. Kasayla beraber gelen fanalrın tam adı iCUE SP120 RGB PRO Performance 120mm. Aslında kasayla beraber 3 tane gelmesi şaşırtıcı , fan kontrolcüyü de hesaba katarsak, gecenin sonunda kasa bize ücretsiz gelmiş oluyor




    dfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsf


    220T , kompakt boyutlara sahip olmasına karşın , 6.8Kg ağırlığa sahip. Bunda temperli camların etkisi var. Çoğu kasaya göre normal belkide hafif diyebileceğimiz bir kasa. 160mm ye kadar işlemci soğutucuları destekleyen kasaya, 300mm ye kadar uzunlukta olan ekran kartlarınızı takabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta, eğer ön tarafa bir radyatömr takarsanız, bu uzunluğun biraz daha düşeceği. Yani çok uzun bir ekran kartı kullanıyorsanız, abisi 4000 serisine bakmanızda yarar var.

    Kasa içerisinde 2 adet 2.5 inc SSD ve 2 adette 3.5 inc HDD alanı ayrılmış. Eğer uzun bir güç kaynağı kullanıyorsanız muhtemelen zorluk yaşarsınız ve HDD bölümünü sökmeniz gerekebilir. Standart boyutlardaki güç kaynaklarında yani 1000W ve altındaki değere sahip güç kaynaklarında ise sorunsuz kullanabilirsiniz.


    dfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsf


    Mid Tower klasmanında bulunan İCUE 220T RGB , kompakt tazarımına göre oldukça farklı tipte hazır su soğutma sistemine destek veriyor. Kasaya 120MM / 140MM / 240MM / 280MM ve 3600MM soğutucuların tamamını takabiliyorsunuz. Burada yine bir detay vermekte yarar var, en olarak çok büyük olmadığı için 220T ile bir hazır su soğutma çözümü kullanacaksanız , anakart bölümüne çok yaklaşmamakta yarar var keza yeni anakartların soğutucuları çok büyükler, çakışma ihtimali olabilir. 240MM takarsanız üst bölüme sorun olma ihtimali çok düşük çünkü corsair bunu düşünerek soğutucu montajlanacak bölümü temperli cam tarafına doğru yanaştırmış. Ön bölüme daha önce bahsettiğim gibi 360MM lik bir radyatör takabilirsiniz , burada da önemli detay ekran kartı uzunluğunuz. Çok uzun bir ekran kartınız yoksa oda sorun çıkarmayacaktır.


    dfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsfdfdsfdsfdsfdsf

    220T nin yükünü taşıyan ayaklarda titreşimi önlemek için kauçuk benzeri bir malzeme kullanılmış. Corsair bu konuda hassas olduğu için bu tip konularda neredeyse hiç bir kasasında atlamıyor. Kasa arka tarafında kablolar için çok bir alan yok yapı itibari ile ama çoğu kasaya göre daha fazla alan var diyebilirim, kabloları toplamak için bağlantı bölümleri mevcut. Güzel bir düzen kurarak kablolarınızı gizleyebilir ve yerli yerinde bir montaj gerçekleştirebilirsiniz. Kutu içerisinden çıkan siyah cırt kablo toplayıcılar bu konuda size yardımcı olacaktır.



    SON SÖZ :

    Corsair İCUE 220T RGB , tam anlamıyla küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk diyeceğimiz bir kasa. Minimal boyutlarının altında bir çok seviyedeki sisteme ev sahipliği yapabilecek bir kapasite yer alıyor. Geliştirme seçenekleri de oldukça yüksek. En çok beğendiğim özelliği kompakt ve taşınabilir yapısı oldu. Sonrasında ise tabiki kasayla beraber gelen kaliteli fanlar. Bu fanlar ayrı alındığı zaman neredeyse bir kasa parası ödemek gerekiyor arkadaşlar, kasa içerisinde bir de 6 fan çalıştırabilen ARGB kontrolcü olunca, aslında bu kasanın kendisi satış fiyatına göre bedavaya geliyor diyebiliriz. Çok büyük kasalar bana göre değil , ama montaj kolaylıklarından da faydalanmak istiyorum , bileşenlerimi sergilemek RGB aydınlatmalı bir sistem kurmak istiyorum diyen kullanıcılar için , en iyi seçimlerden birisi Corsair İCUE 220T RGB diyebilirim. İCUE yazılımı da diğer corsair bileşenlerle beraber kullanıldığında mükemmel sonuçlar almanıza yarayabilir.

    İnceleme tarihinde 1000TL ve yakınlarındaki fiyatlara bulunabilen Corsair İCUE 220T RGB , siyah ve beyaz olmak üzere 2 model şeklinde geliyor. Ön paneli Temperli cam olmayan ızgaralı ön panele sahip 2 baz modeli daha bulunuyor, onların fiyatları bir miktar daha hesaplı. Sistem toplayacaklara ihtiyaçları bu yönde ise eğer, gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.