Şimdi Ara

M2 SSD 50-53 derecelerde, WD Black harici 8TB disk 54-57??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Sıcaklıkla ilgili aklıma soru takıldı da.


    Geçenlerde şu harici diski aldım: WD Black 8TB P10 Game Drive

    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07WF8BK8D/


    Bilgisayarım ve harici disk masanın altında yerde duruyorlar, şu an harici diske ne veri yazılıyor ne veri okunuyor, öyle boşta duruyor ama CrystalDiskInfo programı 56 derece gösteriyor harici diski.


    M2 slotta ise Samsung 970 Evo 500gb ssd takılı, anakartım iyi bir anakart (msi z490 unify) ve m2 soğutucu plakası var kendi üstünde ve şu an takılı ama yinede sıcaklık şu an 51 derece olarak göstermekte.


    M2 ye sanırım bir şey yapamam (kasam yerde durduğundan ve full tower olduğundan nefes alabilecek yeri pek yok, o yüzden ekstra ısınıyor sanırım kasanın içi)


    Harici diski kutusundan çıkarıp pc içine takıcam sanırım bu sıcaklık değeri hoşuma gitmedi ama yinede fikirleriniz değerli, bilginiz varsa aydınlatır mısınız beni bu sıcaklıklar ömürlerini azaltır mı yoksa normal değerler arasında mı?








  • 970 EVO biraz yüksek ısılarda o çalışır o yüzden 51 derece pek anormal değil. WD Black'in ortalama ısısı nedir bilmiyorum fakat HDD'lerin çoğu 30-35 derece seviyelerinde çalışır o yüzden 56 derece çok yüksek. HDD yeni çalışmaya başladığında sıcaklık o seviyelerdeyse ısı sensörü düzgün çalışmıyor veya program yanlış gösteriyor olabilir. Isı seviyeleri üreticilerin belirlediği max seviyelere yakınsa disk'in ömrünü biraz etkiler, SSD'lerde az da olsa performans düşüklüğüne sebep olur.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Araştırdım, epey çok +50 derece rapor eden olmuş wd black için. Mesela yine WD var bende, 2.5 inç My Passport, o da external ve 2TB ama 32-36 derecede çalışıyor.


    Bilgisayarı açalı 20dk oldu, şu an 8TB WD Black 40 derece gösteriyor, ilk kez bu kadar düşük görüyorum sıcaklığını. 2TB olan ise 32 derecede şu an. İkisi de boşta, yazma okuma yapılmıyor.


    M2 ise 49 derecede (windows kurulu)


    Sanırım 8TB hdd yi kutusundan çıkarıp direk pc içine takıcam. Kasada bir slot var 3.5 inç hdd için, orada epey eski 1tb bir hdd var şu an ve sıcaklığı 37 derece.


    Ben 8tb ile bu 1tb hdd nin yerleri değiştireyim diyorum. Ama tabi harici diski yuvasından çıkarınca sanırım garantisi gidiyor, o da ayrı bir dert konusu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.