Şimdi Ara

Eski Laptopta internet yavaşlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toshiba Satellite A210 AMD Truion X2'li bir laptop var. uzun zaman önce yavaş olduğu için kaldırmıştım. bir kenarda duruyordu. bugün windows 10 yüklü bir ssd takıp denedim. sadece Ati ekran kartını otomatik tanımadı. driveri indirip yükledim. çok eski bir laptop olduğu için elbette hızı düşük olacak. asıl sorunum şu ki internet hızını çok düşük algılıyor. normalde evde 24 megabit internet var. 20-23 megabit arası hız alabiliyorken bu laptopla en fazla cat6 kablo ile 17 megabit görüyor. wireless ile 7-8 megabit, modem yanında olmasına rağmen. youtube videolarında 480p de bile takılma yapıyor. sizce bu sorun işlemci anakart vs eki olduğundan kaynaklı olabilir mi?




  • Wifi teknolojisi her sene gelişiyor. Misal telefonumda ki wifi 2019 üretim olan bilgisayarımdan daha seri bir çekim kuvvetine sahip. Wifi kartı eski olduğu için maksimum kapasitesi o kadardır

  • 802.11g bağlantısı ile tam 10-11Mbps almanız gerek. Driverla alakalı bir problem gibi görünüyor. Aygıt Yöneticisi > Ağ Bağdaştırıcıları > Wi-Fi Kartınız > Sağ Tık Özellikler'e girerek Güç Yönetimi sekmesinde "Bu aygıtı bilgisayar bla bla bla"'daki tiki kaldırarak test edebilir misiniz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

    802.11g bağlantısı ile tam 10-11Mbps almanız gerek. Driverla alakalı bir problem gibi görünüyor. Aygıt Yöneticisi > Ağ Bağdaştırıcıları > Wi-Fi Kartınız > Sağ Tık Özellikler'e girerek Güç Yönetimi sekmesinde "Bu aygıtı bilgisayar bla bla bla"'daki tiki kaldırarak test edebilir misiniz?

    teşekkürler. dediğiniz gibi 35 megabit hızdan ancak 10 megabit kadar hız alabiliyorum.

  • Burada mevzu Wifi ile aldığı çekim gücü değil Cat 6 ile o kadar düşük alması bana garip geldi. Şöyle diyeyim bende 2012 model Dell Laptop var Wifi ile bağlantı sağlıyorum. 100 Mbps internetim var aldığım hız 60-70 mbps bandında. Çok fazla çevremde wifi olduğu zaman 2.4 ghz kullandığım için 45-55 mbps civarına düşebiliyor. O yüzden Wifi değerinin düşük olması normal onu belirteyim. Asla kablolu bağlantı gibi hız alamazsınız. Masaüstüm var örnek veriyorum onda kablolu bağlantı var(Cat6 Kablo) 100 mbps internette 90 Mbps alıyor ki gayet normal zaten internet sağlayıcıları söylediği hızı birebir veremez. Bilenler bilir. Konuya geri dönersem Wifi değerlerinin bu seviyelerde olması çok abes değil fakat ben laptopuma cat 6 kablo ile bağlantı sağladığımda 100 mbps internetin 90 mbpssini alıyorum. Aynı masaüstü gibi yani senin laptopunda garip olan kısım ethernet bağlantısı yaptığın halde 17 civarı alman. Bunuda neden diyorum masaüstünde 20-23 megabit arası aldığını söylemişsin eğer o değeri görüyorsan laptopda da cat 6 ethernetle aynı değeri görebilmesin diye düşünüyorum.





  • Aynı işlemcili bir laptop bende de var, kablo ile 47 mbit, kablosuz 18 mbit filan hız alabiliyorum. Denetim masasından kablolu bağlantıda max desteklenen hıza bakabilir misiniz?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.