Şimdi Ara

Postür Bozukluğunuz Varsa Acilen Düzeltin. Boyunuzu Kısaltıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğer gününüzün çoğunu masa başında geçiriyorsanız Anterior Pelvic Tilt, Nerd Neck gibi postür bozukluğunuzun olma ihtimali çok yüksek. Bu, insanların sizi ilk defa gördüğünde hakkınızda düşündüklerini etkiliyor hem de sizi olduğunuzdan daha kısa gösteriyor.


    Anterior Pelvic Tilt aşağıda göründüğü gibi glute bölgesinin dışa doğru olması, karın bölgesi kaslarımızın zayıf olması nedeniyle göbeğimiz olmadığı halde göbeğimiz varmış gibi görünmesine sebep olan bel sağlığımıza zararlı bir durum.




    Postür Bozukluğunuz Varsa Acilen Düzeltin. Boyunuzu Kısaltıyor.



    Justin Bieber'ın bu fotoğrafı çok konuşulmuştu. Justin Bieber da maalesef Forward Head Posture diğer adıyla Nerd Neck mağdurlarından biri.



    Postür Bozukluğunuz Varsa Acilen Düzeltin. Boyunuzu Kısaltıyor.




    Eğer bu postür bozukluklarını düzeltirsek nasıl görünürüz ve kaç cm uzarız gibi sorularına cevap niteliğinde bir fotoğraf. 4 cm tabii ki ekstrem bir durum. Düzenli egzersiz ile 2 cm uzama şansınız olabilir.

    Postür Bozukluğunuz Varsa Acilen Düzeltin. Boyunuzu Kısaltıyor.



    NASIL DÜZELTEBİLİRİZ?


    Günde 10 dk egzersiz yapmanız yeterli. Eğer üstteki kadındaki gibi Baş önde, yuvarlak omuz ve Anterior Pelvic Tilt varsa genel bir video olan Jeremy Ethier'in bu videosunu önerebilirim. Gayet ayrıntılı ve güzel bir video yapmış.



    Benim Nerd Neck'im falan yok ama Anterior Pelvic Tilt var onu düzeltsem yeter diyorsanız yine Jeremy Ethier'in APT ile alakalı ayrıntılı bir videosunu öneririm.


    Zayıf bölgeleri güçlendirin, Sıkı bölgeleri esnetin.



    Ben bu 2 videoyu da yapmaya başladım. Benim sadece Nerd Neck'ten bozukluğumdan haberim vardı. Diğerlerini spora başladıktan sonra fark ettim. Hep erteliyordum ancak günde sadece 10-20 dakika ayırıp yapabileceğim bir şeyi neden yapmayayım ki diye düşünüp başladım. Umarım forumda birilerine yardımcı olabilirim.








  • Önemli bir konu. Gelişmelerden haberdar ederseniz çok iyi olur hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda sadece lordoz sorununa değinmişsiniz bir de skalyoz diye bir problem daha var o da arka taraftan bir eğrilik olması durunda verilen ad, o da boyu kısaltıyor ve bakınca fark etmesi daha zor, eğer genel olarak sırtta veya belde bir ağrı gibi bir durum söz konusuysa postür problemine işarettir bir doktora gözükmekte fayda var.

  • .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.