Şimdi Ara

Pert durumunda en sorunsuz kasko

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Forumlarda sürekli okuyoruz. Aracım pert oldu. Sigorta şöyle dedi, ben böyle dedim, diye... Ben de 7 yıldan beri aynı şirket ile 3. aracımı da kaskolu kullanıyorum...

    Benim sormak istediğim şey şu. Pert durumunda insanı uğraştırmadan, al kardeşim paranı, diyen firma hangisi? Yok mu bir babayiğit firma, pert durumunda paranız bir haftada hesabınıza geçer, diyen?

    Foruma bakıyorum, hep yüzde xyz indirim başladıkları açılmış. Benim indirimle işim yok. Ben pert durumunda paramı trink diye almak istiyorum. Varsın indirimsiz olsun, varsın pahalı olsun. Ama benim paramı, zamanında ödesin.

    Umarım derdimi tam anlatabildim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba,

    Pert işlemleri sırasında yaşanan en büyük sıkıntı, aracın ikinci el rayiç bedelinin belirlenmesidir. İkinci el aracın yaşı, km ve önceki hasar durumları değerinin belirlenmesinde dikkate alınan hususlardır. Sigorta şirketi tarafından belirlenen araç değeri, sigortalıyı tatmin etmez ise belirli gerekçeler sunarak, artış talep edebilir.

    Malumlarınız üzere, aracın ilk sahibi olunması, 10 yıldır yetkili serviste bakımlarının yapılması, sürekli olarak XXX akaryakıt şirketinden ve aynı pompadan yakıt alınması, fırçasız ve şebeke suyu ile yıllardır yıkanması ve araçla gönül bağının oluşması gibi durumların, aracın rayiç değerinin artışında çok etkili olmayan faktörlerdir.

    Araç değeri konusunda anlaşma sağlandıktan sonra gerekli vekaletname ve evrakların hazırlanması konusunda sıkıntı yaşanmadığı sürece hasar ödemesi kısa süre içerisinde yapılmaktadır.

    Bu hususlar tabi ki bizim acentesi olduğumuz şirketler için geçelidir. Sektördeki tüm şirketlerin uygulamalarını bilmemiz mümkün değildir.

    İyi akşamlar dileriz.





  • Zaten sorun sizin de belirttiğiniz üzere, araç rayiçinin belirlenmesinde. Sigorta şirketleri genel olarak düşük teklifler ile insanları yıldırma ile anlaşmaya mecbur bırakıyorlar. İnsanlar, lanet olsun deyip, teklifi kabul ediyorlar. Çünkü daha fazla araçsız kalmak istemiyorlar. Sigorta şirketleri, insanların bu şekilde, kaza yapıp, araçsız kaldıkları, dar ve zor günlerinde, müşterilerinin yanında olacakları yerde onlara zorluk çıkarıyorlar.
    Evet insanlar teklifi kabul ediyorlar ama hangi şartlarda...
    Mesela aklıma takılan bir soru?
    Aracı perte çıkan araç sahipleri, kaskodan paralarını aldıktan sonra, aldıkları yeni aracı, yine aynı şirkete mi kasko yaptırıyor, yoksa farklı bir şirkete mi kasko yaptırıyorlar? Böyle bir istatistik SBM de var mıdır? Ya da sizin acenteliğiniz özelinde böyle bir istatistik var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    Pert durumun da zaten tutulması gereken evraklar tam,Beyanlar da hasar fotoğrafların da tutanaklar da bişey den süphelenmezler ise, kolay kolay şirketler uğraştırmaz en kötü senaryo ile süreç 1 hafta uzayabilir bu da maddi durumlardan yada işlerin çok yoğun olmasından kaynaklanabilir.


    Ağır hasar işlemlerin de hem bürokratik hem fiziki işlemler vardır, öyle trink diye almanız mümkün değil.

    bu işlemleri bu sektör de ki insanlar bilir, eksper süreci 2 hafta, şirketin değerlendirmesi 1 hafta sürer ortalama, kafadan 3 hafta sonun da karar verilebilir. Bu dediğim rakamlar asgari sürelerdir.


    Rayiç bedel konusun da, aynı araçtan en uygun rakamlı olan ilan baz alınarak ödeme yapılır, burada ki amaç aynı arabadan keyfe keder 200 bin TL'ye de satan var, 170.000TL'ye çok acil borcu harcı oldugundan dolayı satan da var. Önemli olan aynı malı yerine koymak olduğu için şirket 170 vermeye razı iken, direkt 170 vermez, aynı araç satımın da olduğu gibi pazarlık paı koyar önce 168 der itiraz gelirse 170 son der. Bu da zaten bizim piyasa da her araç alım satımın da yapılan bir şey.


    @b01





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.