Şimdi Ara

Nitro-5 kendi kendine kapanıyor birkaç dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acer Nitro 5 laptopum var, bazen laptop birdenbire kapanıyor, ekran-ses gidiyor, klavye ışıkları kapanıyor. Birkaç dakika sonra ise sanki bilgisayarı kilitlemişim de sonra açmışım gibi tekrar kaldığı yerden devam ediyor.


    -i5 8300h işlemciye -0.150mv undervolt uyguladım. Bundan mı acaba?

    -Driverlarla ilgili olabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Against Me -- 18 Aralık 2020; 18:37:14 >



  • Yardımcı olacağız da olamıyoruz maalesef. Hangi Nitro 5, ne zaman aldın. Hiç temizlik ve termal değişim yapıldı mı ? vs


    Undervolt neden yaptınız ? O da merak konusu.



    Cevap yazacağımıza soru soruyoruz.

  • selimyuksel S kullanıcısına yanıt

    Nitro 5 an515-52 modeli. i5-8300h 1050ti 8gb ram 128gb ssd 1 tb hdd. 2019 eylülde aldım.


    Undervolt yapmadan önce 90-95 derecelere kadar ısınıyordu işlemci. Acer forumlarında önerilen düzeyde XTU kullanarak undervolt yaptım. Sonrasında ısınma sorunu geçmişti, max 80'e çıkıyordu. Fakat son aylarda undervoltta fayda etmiyor. 90 95 derece sabit bazen oyunlarda.


    Acer servisi termal yenileme için bile olsa arka kapağı açınca garanti dışı kalacağını söyledi. Bu yüzden henüz hiçbir işlem yapmadım.

  • Mrb o zaman en mantıklısı garantiye göndermeniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeWeLoNe

    Mrb o zaman en mantıklısı garantiye göndermeniz.

    Garantiye göndermeyi düşünüyorum ancak ayrı bir dert... sık olan bi sorun değil tespit edemezler gibime geliyor. acer servisi 20 en ufak sorun için bile 20 gün sürebilir diyor.

  • 80 90 dereceler normal laptoplarda 10 derece artış olduğuna göre muhtemelen yanlış kullanımdan dolayı kanallardaki havanın dışarı atılmasını engelleyen tıkanıklar mevcut. Temizliğinin yapılması gerekiyor. Garanti kapsamında cihazı servise verip temizlettir Termal macun değişimini istediğinizi de not olarak iletin. Geldikten sonra herhangi bir sıkıntınız kalmayacak. Oyun için kullanacaksanız mutlaka alttaki ızgaraların rahat hava aldığından emin olun. Alttaki ızgaralara uygun şekilde laptop soğutucu almanızı tavsiye ederim. Soğutucu fanlarının ızgara altına denk gelmesi gerekli.


    Kesinlikle ve kesinlikle yatak yorgan koltuk gibi cisimlerin üzerinde cihazı kullanmayın.


    Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz. Cihaz ileride yüksek ısılara çıkacağı için kapanmaya başlayacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimyuksel

    80 90 dereceler normal laptoplarda 10 derece artış olduğuna göre muhtemelen yanlış kullanımdan dolayı kanallardaki havanın dışarı atılmasını engelleyen tıkanıklar mevcut. Temizliğinin yapılması gerekiyor. Garanti kapsamında cihazı servise verip temizlettir Termal macun değişimini istediğinizi de not olarak iletin. Geldikten sonra herhangi bir sıkıntınız kalmayacak. Oyun için kullanacaksanız mutlaka alttaki ızgaraların rahat hava aldığından emin olun. Alttaki ızgaralara uygun şekilde laptop soğutucu almanızı tavsiye ederim. Soğutucu fanlarının ızgara altına denk gelmesi gerekli.


    Kesinlikle ve kesinlikle yatak yorgan koltuk gibi cisimlerin üzerinde cihazı kullanmayın.


    Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz. Cihaz ileride yüksek ısılara çıkacağı için kapanmaya başlayacak.

    Teşekkür ederim, soğutucu hali hazırda mevcut söylediğiniz gibi kullanıyorum. Termal macun ve temizlik işlerini kendim yapmak istiyorum ama garanti dışı kalıyor. Acer servisi ise böyle basit bir işlem için bile 20 gün sürebilir diyor. Finaller bittikten sonra ara tatilde vereceğim büyük ihtimal servise.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.