Şimdi Ara

Üniversite mi Fabrika mı? Sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Meslek lisesi bilgisayar bölümünden mezun oldum ve mezuna kaldım. Pek çalışmıyordum mezuna kalınca çalışırım sıkı bi şekilde en azından 2 yıllık giderim dedim. Ama gel gelelim evdeki hesap çarşıya uymadı tam oturtamadım ve tan anlamıyla hala çalışmaya başlayamadım. Sayısalım kötü ingilizcem iyi ama bilgisayar okumak istiyorum. Galiba sayısal yüzünden sözelden de girebilirim başka bölümleri araştırıp. Sorum şu aslında babamın 12-13 senedir çalıştığı bi fabrika var ve yan tarafına ikinci bi fabrikası açılıyormuş. Malum Meslek Lisesinde olduğum için Lise 2'de stajımı orada yapmıştım bilgisayar hariç her yerde çalışmıştım. Babam fabrikaya gel vardiya amiri olacaksın maaşı yüksek vs. dedi. Ben de okul ve çalışmak arasında kaldım çok çalışan biri değilim yüksek bi not beklemiyorum ama yine de hayalimi gerçekleştirmek yurt dışına çıkmak bilgisayarla ilgili bi işim olsun istiyorum. Yazılımı çok seviyorum Web Tasarım gördüm lisede zaten. Ama herkes gibi sıradan fabrikaya da girmek istemiyorum buranın bi avantajı beni tanıyorlar ve maaşı 4-5k falan. Sizce ne yapmalıyım şöyle de düşündüm fabrikada çalışırken evde kendimi geliştirsem yazılımda vs. çalıştığım paraları biriktirsem ehliyetim de var zaten. Sizin fikriniz nedir? Şu anda mezun üniversitelileri görünce de aynı durumda olursam diye düşünüyorum sadece elimde üniversite diplomam olacak diye düşünüyorum.


    NOT: Yine de düşünücem dedim ve bi program yaptım kendime YKS sınavına hazırlanıyorum, sınava gireceğim yani :)








  • Fabrika bence kurumsalsa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıllık bilgisayar okuyanlar eğer iyi bir üniversitede okumuyorsa çoğunlukla iş hayatında sıkıntı çekiyor. Yazılıma ilgisi vardır kendini geliştirmiştir vs. güzel iş bulabilir tabii ki ama bu da %10 falandır en fazla.

    Ayrıca lisede meslek okuduysan ünide göreceğin birçok şeyi görmüşsün demektir. 2 yıllık bilgisayar da öğreniceğin her şeyi iyi bir çalışmayla 3-4 aya internetten öğrenebilirsin.

    Bana soracak olursan yine üniversite okumak istiyorum vs diyorsan gidebilirsin ama bu fırsat çok iyi. Türkiye şartlarında 4,5 alırsan idare edersin üni okuyacağım dersen daha bunun stajı var asgari ücretle çalışması... Sıkıntı işler yani.

    Pek parlak öğrenci değilsen fabrikada çalışmanı tavsiye ederim.

    Not : pc müh okuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 16 Aralık 2020; 19:50:34 >
  • lise mezunusun 18 19 yaşındasın doğru düzgün iş tecrüben bile yok torpil ile vardiya amiri olup 5k maaş.. ülkede adam kayırmacılığın yapılmadığı hiçbir yer yok.

  • fabrika

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.