Şimdi Ara

Arçelik ve Hitachi ortaklığı resmen doğrulandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arçelik ve Hitachi ortaklığı resmen doğrulandı



    Ülkemizin önde gelen elektronik eşya üreticilerinden Arçelik’in Hitachi’yi satın alacağına dair görüşme yaptığı haberleri resmileşti. KAP’a yapılan açıklamada ortaklık tarzında bir satın alım olduğu ortaya çıktı.



    Arçelik ve Hitachi yeni dev oldu



    Açıklamaya göre Hitachi GLS; Hollanda’da yeni bir şirket kuracak ve bağlı 12 şirketi ile bu şirketlerin altındaki ev aletleri iş kollarının tamamını yeni oluşuma devredecek. Arçelik de bu şirkete yüzde 60 ortak olacak.



    Ayrıca Bkz.Game of Thrones'un öncesini anlatacak dizi House of the Dragon'ın ilk oyuncuları açıklandı



    Bu yeni ortaklığın Hitachi markasının Japonya dışındaki tüm pazarlarda dağıtımını ve pazarlamasını üsteleneceği ifade ediliyor. Bunun karşılığında 15 yıl boyunca Hitachi’ye marka bedeli ödenecek.



    Arçelik ortaklıktaki hissesi için 300 milyon dolar ödeme yapacak. Satın alım işlemlerinin 1 Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. Arçelik bu hamle ile Asya Pasifik bölgesindeki büyümesini hızlandırmayı planlıyor.




    Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/893294







  • Hitachi markasını mı kiraladı satın mı aldı ortak mı oldu? Ya haberden ya da bu iş modelinden pek bir şey anladığımı söyleyemeyeceğim :/
  • classf2re kullanıcısına yanıt
    Hocam benim anladığım Toshiba Vestel ortaklığına benziyor bu iş.

    Veya Tofaş Fiat gibi.

    Belli pazarlar için ayrı bir şirket bölümü açılıyor. Bu bölüm iki ortak tarafından yönetiliyor. Zamanın BE-KO'su gibi ayrıca. Yani pazardan tam olarak çıkmak yerine marka ismini de koruyarak diğer firmayla ortak çalışmaya gidiyorlar.
  • Bize böyle kendini satan değilde satın alan firmalar lazım helal olsun
  • Ford Otosan, Tofaş Fiat gibi ortak iştirake benziyor. Fakat Hitachi'nin 200 binin üzerinde çalışanı 100 milyar dolara yakın değeri var.

    Habere göre bağlı 12 şirketin %60'ına Arçelik ortak olacak deniyor. Sadece dayanıklı tüketim malları kısmı yeni şirkete aktarılıp onlara ortak olunacak demek daha doğru olur.

    Koç grubu ortaklık şirketleri gerçekten dünya çapında çok değerli. Otosan ve Tofaş fabrikaları dünya çapında ödüllü, hatta Tofaş fabrikası tüm Fiat fabrikaları içinde en iyisi seçilmişti diye hatırlıyorum. Ancak tüm bunlara rağmen neden ülkemizin en büyük ve değerli firması neden sanki yurtdışı firmalarının taşeronuymuş gibi hareket ediyor onu anlamıyorum. Gönül ister ki Egea gibi ucuz sınıf yerine (Kaliteli ve dayanıklı araç burada aracı kötülemiyorum ancak sınıflandırması altta) Focus gibi modellerin de üretimi ülkemize kaydırılsın veya ülkemizde üretilen/argesi yapılan ticari araçlar doğrudan Amerikan yerine Türk ortaklı araç olarak anılsın. Bunları Koç grubunun yaptırım gücü çok fazla olduğu için söylüyorum, şimdi aramızda firmayı kötülediğimi düşünen ileri zekalılar olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasputin13 -- 16 Aralık 2020; 15:9:30 >




  • şu ana kadar %90 yerli üretebildiğimiz tek şeyin
    şu ; solunum cihazı olduğunu düşünüyorum !

    onun dışında her şeyin plastik kalıp üretim ve fabrikasyon montaj fabrikası olarak algılıyor ve yorumluyorum.

  • Ortaklık olabilir ama satın alıyor haberleri çıktığında inandırıcı gelmedi. Komple koç holdingi satsan Hitachi yi alamazsın.

  • Arçelik rüyasın da bile Hitachi globali alamaz. Haber yapıyosanız düzgün haber yapın.Burda ki olay Arçelik Hitachi'nin Japonya dışında ki ev aletleri departmanına ortak olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclbr -- 16 Aralık 2020; 15:53:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 milyon dolar ve Hitachi bünyesindeki tüm iştirakler ???
  • Tofaş Fiat ortaklığı fabrikada yani herhangi bir markayı kapsamıyor ama Ford Otosan'da durum farklı.
    Yarı yarıya Koç ve Ford ortak. Ama burada bir detay var; Ford Trucks, Ford'un değil Ford Otosan'ın markası. Yani Koç markanın da hissedarı.

  • 231407 kullanıcısına yanıt
    Alan da lazım satan da. Yerli bir değer üretip, değerinde yabancıya satılır, bu doğrudan yatırım demektir. Doğrudan yatırım hem istihdam sağlar, hem de koruma. Avrupa Birliği'nden niye yaptırım çıkmadı? İlk itiraz eden ülkenin (İspanya) Türkiye'deki doğrudan yatırımlarına bakın, anlarsınız. Kimse parasını patacak yere yatırmaz, yatırdığı parayı da kolay kolay batırmaz.

  • Ama hisseler nedense bu gün düştü
  • MencRarin kullanıcısına yanıt
    Satmak ile yatırım arasında nasıl bir bağlantı kürdün çin ve ya Amerika da böyle bir oluyor mu olmuyor
  • Ya Arçelik Hitachi global'i rüyasında bile göremez yazmışsınız da kardeşim, japon firmalarının ne hale geldiğini görmüyor musunuz ya? Kore ve Çinliler elektronik sektöründe hakim artık. Nerede o Toshiba'lar, Sony'ler, Sharp'lar bilmemneler, hepsi sektörde geriledi, lider oldukları alanlarda çekildiler. Sony Play Station olmasa ne ifade eder artık. Onların yerini yeni devler alıyor, Japonların devri geçti devir Kore ve Çin devri, gün gelir biz de bu alanlarda kendimizi istikrarlı geliştirirsek, trendlere doğru ayak uydurursak, Japonların düştükleri hatalara düşmezsek biz de çıkışlar yakalarız, o zaman Hitachi global'i de alırsın, yeri gelir başka firmasını da. Bugün Barcelona formasında kimin reklamı var? Beko'nun var, Hitachi'nin değil. Avrupa klüplerinde Kore ve Çin firmalarının mı reklamları daha fazla yoksa Japonların mı? Japonlar şu an hala otomotivde istikrarlı devam ediyorlar ama diğer sektörlerde sıkıntıdalar.





  • işte beklediğim adam gibi haber , ülkenin gelişmesini istiyorsan teknoloji şirketlerini sarın alıcaksın departman vs. ne olursa olsun isim hakkı yada satılık patentler her zaman değerlidir

  • 231407 kullanıcısına yanıt
    Fiba Holding sahibi olduğu Finansbank'ı yabancılara sattı. Buradan kazandığı para ile de yeni yatırımlar yaptı. Bunlardan biri yine bir banka, şimdi onu da büyütüyor. Yani bir yabancı firma sıfırdan banka kurmak yerine olanı satın aldı. Para geldi yani, hem de borsa gibi gir-çık değil, çalışan ve katma değer üreten bir kurum vasıtası ile. Bahsettiğim şey bu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.