Şimdi Ara

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini | Ana Konu & İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini | Ana Konu & İnceleme


    Xiaomi'nin bu sene çıkardığı 500gr ağırlığında ve 13.000pA emiş gücündeki şarjlı el süpürgesi; Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini


    Türkiye'de resmi (distribütör garantili) olarak 24 Kasım 2020'de satışa çıktı, ürün yeni yeni yayılıyor. Halihazırda satışta olan bir çok ürün ithalatçı garantili. Satın alacaklar öncelikle buna dikkat etmek isteyebilir.


    Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini | Ana Konu & İnceleme

    Ürün oldukça küçük ve hafif. 500gr ağırlığında. Tek elle rahat tutuluyor. Hafif olması uzun süreli temizlikle eli kolu yormuyor.


    Cihazın 2 modu var; standart mod ve güçlü mod. Standart mod teknik verilere göre 9.000pA emiş gücüne sahip ve 30dk dayanıyor. Güçlü mod ise 13.000pA emiş gücünde ve 9dk gibi kısa bir ömrü var. Beni bu ürüne ikna eden çekiş gücü oldu. Zira diğer klasik tip şarjlı el süpürgeleri (Black & Decker, Fakir vs.) bu kadar yüksek emiş gücüne sahip değil. (5.000pA falan)


    Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini | Ana Konu & İnceleme


    Cihazı hem halıya hem de oto koltuğuna dökülmüş kurabiyeleri temizlerken test ettim. Üstüne halıya çay döktü, öyle test ettim. Beni oldukça tatmin etti. Ancak, bu bir şarjlı el süpürgesi. Mucizeler beklemeyin. Ucu biraz küçük ve kutu içeriğinden geniş ağızlı bir başlık çıkmıyor. Bir adet fırçalı başlık ve uzatma borusu çıkıyor. Geniş bir alan üzerinde temizlik yapacaksanız çok fazla git gel yapacağınız için temizlik süresi uzuyor. Uzatma borusu pratik, dar yerlere ve koltuk aralarına çok güzel giriyor. Takması/çıkarması da çok pratik.


    Cihaz Type-C ile şarj oluyor. Kutu içinden 2A'lik şarj aleti ve Type-C kablo çıkıyor. Yani iPhone kullanıcısı değilseniz ve 2-3 yıllık Android kullanıcısıysanız zaten telefonunuz Type-C'dir ve rahatlıkla arabada/evde herhangi bir Type-C kablosuyla makineyi şarj edebilirsiniz. Benim arabada direkt Type-C çıkışı vardı, o açıdan harika oldu.


    Toz haznesi biraz küçük ancak normal kabul ediyorum, çünkü bütün evi süpürmek için tasarlanmış bir ürün değil. Temizlemek hem kolay, hem çok zor. Hazne tek hareketle ve elle çok rahat açılıyor. Parçalara da çok rahat ayrılıyor. (Hazne, çelik filtre, HEPA filtre vs.) Sitede belirtilene göre bu parçalar su ile temizlenebiliyormuş. Ben henüz bunu denemedim. Tasarımsal bir durumdan ötürü hazne ile filtre arasına bazen bişeyler sıkışabiliyor. Yani bazen haznenin kapağını açıp ters çevirip dökmek işe yaramayabiliyor. Parmağınız da araya giremeyeceği için filtreyi de çıkarmanız gerekiyor. Zor dediğim kısım bu, esasen zor değil de uğraştırıcı.


    Ben ürünü 1 yaşımdaki kızımın arabada/eve yediği şeylerin kırıntısını temizlemek için aldım ve şimdilik memnunum. Mama sandalyesi altı, oto koltuğu, oto zemin halısı vs. çok güzel temizleniyor. Biraz sürüyor, ama kablosuz ve pratik bir şekilde temizleniyor. Ek olarak klavye arasına girmiş susamları vs. de temizler diye düşünüyorum.


    Özetle | TL;DR

    + Çekiş gücü aynı fiyat bandındaki diğer ürünlere göre çok iyi

    + Çok hafif, minik ve pratik

    + Type-C olduğu için evde/arabada şarj imkanı

    + Parçalara kolay ayrılıyor

    + Yıkanabilir parçalar

    - Filtre temizliği biraz uğraştırıcı

    - Geniş ağızlı bir ucu yok, ince uç temizlik süresini uzatıyor

    - Şarj olurken çalışmıyor, yani kablo ile çalıştırılamıyor


    Şimdilik yorumlarım bu şekilde, zamanla belki ekleyeceğim şeyler çıkar. Aşağıdaki ürün sayfasını ve YouTube incelemesine de göz atmanızı tavsiye ederim.


    Ürün sayfası: https://www.mi.com/tr/mi-vacuum-cleaner-mini/

    YouTube incelemesi: https://www.youtube.com/watch?v=PrO37Vcy5Pw








  • ben de almayı düşünüyorum. memnun musun üründen

  • Nokia telefonları ile ilgili yaptığınız incelemeler gözümde canlandı. Gerek program yükleme olsun gerekse model seçimi konusunda çok yol göstermiştiniz.

    Bu tip bir süpürge ararken incelemenize denk gelmek, yüzümde garip bir tebessüme neden oldu.


    Bu arada süpürge, araç için çok kullanışlı gibi duruyor.

  • Bu ürünü 13 Mart'ta A101 internet sitesinden aldım. Ancak 13.000 pa 120 watt'lık ürün yerine, 6.000 pa 40 watt'lık başka bir modeli gönderilmiş. Ürünü iade ettik ancak kabul edilmedi. Şimdi THH süreci ile uğraşıyoruz.


    Bu ürünün ikinci bir versiyonu olduğunu bu olay başımıza gelinceye dek bilmiyorduk.


    Almak isteyenlere yol gösterici olması için burada da paylaşmak istedim.

  • Bu Xiaomi ne fırsatçı bir markadır arkadaş, bir tane aldım şarj adaptörü çıkmadı iade ediyorum. Galiba Xiaomi şarj adaptörlerini kutudan çıkartmış. Router'da ROM/RAM düşürürler, başka cihazda adaptör çıkartırlar, bu kadar fırsatçı başka bir marka görmedim ben.

  • Bende hem Xiaomi hem de Mioji var. Xiaomi bozulunca servis sorunu yaşadım. O sinirle bir de Mioji aldım. Miojide Sherman garantisi var. Sonuç olarak Xiaomi'yi de yaptırdım. Şu an Xiaomi Mioji'den daha fazla ve verimli kullanılıyor.

    Kutuda şarj aleti vardı ama uyduruk servise gidip gelince şarj aleti kayboldu.

  • Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini | Ana Konu & İncelemeyoutube
    Yasomi ZB234 Mini Şarjlı El Süpürgesini canlı canlı detaylıca inceledik, iyi seyirler dileriz.Ürünün orjinal Satış linki : https://www.yasomi.com.tr/yasomi-z...
    https://www.youtube.com/watch?v=0IZFalpCZDE
  • urunu hala kullaniyor musunuz? ben de almayi dusunuyorum, uzun donem kullanici yorumunuz nasil? cogu kisi cekimin zayif oldugundan ve pil sorunlarindan sikayet etmis. bir de ogrenmek istedigim konu, pil olse dahi kabloya bagli iken calisiyor mu yoksa cihaz cop mu oluyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.